ТЕМИ
#СОЦЗАХИСТ #ВТРАТИ ВОРОГА #LIFESTORY #ГУР ПЕРЕХОПЛЕННЯ

Як на фронті «оживають» міномети

Озброєння та техніка Публікації
Прочитаєте за: 3 хв. 29 Квітня 2021, 14:59

ПАТ «Маяк», що входить до складу Державного концерну «Укроборонпром», ініціював ремонт мінометів, який здійснюють мобільні бригади підприємства безпосередньо на передовій.

Тепер військові у разі ремонтної потреби можуть звернутися до фахівців заводу, які оперативно здійснять ремонт мінометних систем безпосередньо на передовій. Нещодавно одна з таких мобільних ремонтних бригад повернулася з району ООС. Генеральний конструктор заводу «Маяк» Олександр Гордєєв розповів кореспонденту АрміяInform про роботу заводчан безпосередньо на передовій.

— Ми створили першу мобільну бригаду для ремонту мінометів безпосередньо в підрозділах, які виконують завдання в районі ООС. У 2016 році завод направляв ремонтні бригади, але ремонт відбувався в тилу, а не на місці розташування підрозділу. Розуміючи ситуацію на фронті та експлуатаційну сутність мінометних систем, ми зробили висновки і, погодивши необхідні питання з відповідними посадовцями, взялися за роботу. Це наш виріб, і ми будемо здійснювати ремонт за потребою безпосередньо в підрозділах, — говорить Олександр Гордєєв.

За його словами, ремонтні бригади здатні замінити деталі та вузли, які становлять міномет, і повернути його боєздатність безпосередньо на місці розташування підрозділу. У такий спосіб здійснюється як капітальний, так і поточний ремонт, обслуговування та налаштування необхідних систем. Слід зауважити, що розрахунки мінометів за своєю підготовкою та досвідом різні. Інколи в деяких моментах потрібно поділитися своїми знаннями, а в деяких — навпаки — їх отримати. Це і є комплекс фронтової складової, яку повинен надавати завод-виробник у похідних умовах.

Тож наразі фактично народжується новий підхід — ремонт за оперативною потребою. Формат цієї роботи полягає в тому, що необхідна швидка реакція на технічну проблему, кінцевий користувач у найкоротший час має отримати боєздатне озброєння. Раніше знімали деталь та везли її ремонтувати. Так втрачаємо час та боєздатність підрозділу. Необхідно зняти пошкоджену (неробочу) деталь і відразу поставити на місце нову.

— Ремонтні бригади мають достатній запас запчастин та вузлів. Повертаємось з фронту з вузлами та деталями, які потребують ремонту. Центральна заводська лабораторія аналізує та кваліфікує причини виходу з ладу — і це є дуже важливою складовою всіх технологічних процесів виробництва, — розповів генеральний конструктор заводу «Маяк».

За його словами, на кожен міномет є відповідний формуляр, і тільки завод «Маяк» має право здійснювати ремонт, проводити необхідні налаштування та заповнювати формуляр міномета, що є його паспортом. Ремонт мінометів безпосередньо на позиціях значно підвищує рівень боєготовності батарей.

— Нещодавно наша мобільна ремонтна група працювала в районі Авдіївки. У роботі наших ремонтних груп є й інша важлива складова, коли наші воїни бачать нас поруч, це теж впливає на бойовий дух підрозділу, — зазначив Олександр Гордєєв. — Ми приїхали не просто поговорити, а допомогти з комплектом запчастин. Знаючи про проблеми зброї, тут же на місці її «підлікували», і це дуже впливає на підвищення морального духу воїнів. Особовий склад не повинен думати про ремонт зброї. Він повинен воювати і досягати перемоги. Оскільки наш завод випускає й кулемети, у разі необхідності ми також і їх ремонтуємо.

За результатами поїздки заводчани вже зробили відповідні висновки, тож  планують впровадити деякі ноу-хау, які значно підвищать ефективність роботи ремонтних бригад.

Кореспондент АрміяInform
Читайте нас в Telegram
На Донеччині Президент провів нараду щодо зведення фортифікацій та оборони Часового Яру 

На Донеччині Президент провів нараду щодо зведення фортифікацій та оборони Часового Яру 

На Донеччині Президент України Володимир Зеленський провів нараду щодо безпекової ситуації в регіоні.

У ГУР прокоментували спробу замаху на Володимира Зеленського

У ГУР прокоментували спробу замаху на Володимира Зеленського

Представник Головного управління розвідки Міністерства оборони України Андрій Юсов прокоментував затримання в Польщі російського агента, який готував замах на Президента України Володимира Зеленського.

Глобальний саміт та ППО: глави МЗС України та Італії провели зустріч

Глобальний саміт та ППО: глави МЗС України та Італії провели зустріч

Міністр закордонних справ України Дмитро Кулеба під час зустрічі з італійським колегою Антоніо Таяні обговорив, як Італія може допомогти посилити протиповітряну оборону України.

Інженерам-конструкторам зірвали спробу продати росії секретні українські розробки

Інженерам-конструкторам зірвали спробу продати росії секретні українські розробки

Служба безпеки України у взаємодії з Урядом та керівництвом одного зі стратегічних заводів Харкова зірвала спробу рашистів отримати новітні технологічні розробки України в галузі паливно-енергетичного комплексу.

На Донеччині Володимир Зеленський відвідав поранених захисників однієї з бригад

На Донеччині Володимир Зеленський відвідав поранених захисників однієї з бригад

Президент України Володимир Зеленський під час поїздки на Донеччину відвідав поранених воїнів 95-ї бригади.

Війська рф вдарили по Донеччині понад 2000 разів та вбили чотирьох жителів

Війська рф вдарили по Донеччині понад 2000 разів та вбили чотирьох жителів

За минулу добу російські війська завдали по Донецькій області 2160 ударів. Армія рф застосувала авіацію, зенітні ракетні комплекси, артилерію.

Захищаємо світ

00
00
00
ВАКАНСІЇ

Операційна сестра, військовослужбовець

від 20000 до 50000 грн

Дніпро

Військова частина А4615

Номер обслуги 155 окремого батальйону територіальної оборони

від 21000 до 51000 грн

Степанівка, Сумська область

Старший оператор відділення комунікацій, військовослужбовець

від 20000 до 30000 грн

Дніпро

Комендатура військових сполучень (Дніпро)

Водій-електрик звукометричного комплексу

від 20000 до 120000 грн

Рівне, Рівненська область

Лікар-терапевт

Київ

Військова частина А7039