ТЕМИ
#СОЦЗАХИСТ #ВТРАТИ ВОРОГА #LIFESTORY #ГУР ПЕРЕХОПЛЕННЯ

Ви запитуєте — Швейк відповідає

Прочитаєте за: 3 хв. 28 Квітня 2021, 9:29

Делікатне слово

— Шановний Йозефе, як Ви вважаєте, чому у своєму посланні до Федеральних зборів Російської Федерації Володимир Путін жодним словом не обмовився про так звані республіки «ДНР» та «ЛНР»?

— Гадаю, що у цьому запитанні криється вже і сама відповідь. Якщо ми вдамося до етимології слова «послання», то воно походить від делікатного російського слова «послати»… Тому президент Росії не дуже парився щодо цих двох сепаратистських утворень на Сході України. Раз не згадав про них, отже — «послав»… І, як я розумію, якомога далі…  Разом з їхніми ватажками-холуями. Що вже восьмий рік у своїй «державності» дмуться, мов жаби на болоті, а зиску жодного… Тільки донбаському люду дурно голови морочать, та й самій Росії напакували торбу проблем по зав’язку… Крапка!

Їхати чи не їхати?!

— Президент Росії недавно запросив нашого президента до Москви, аби обговорити питання подальшого, так би мовити, співробітництва країн. Український соціум вважає, що Володимиру Зеленському нема чого робити у столиці еРеФії.

— І дарма! Це мало не гамлетівське запитання «їхати чи не їхати?» — тільки зайве потверджує: треба обов’язково їхати! У своєму попередньому «Довідковому бюро» я, здається, вже торкався цього питання у відповіді «Нестандартний хід». Оскільки це один-єдиний шанс привезти потім із собою до Києва Володимира Путіна й віддати його в руки українського правосуддя. Хай цей політичний мазурик нарешті покрутиться в’юном перед нашим народом, вимолюючи в нього хоч якусь дещицю прощення за сподіяне зло…

Блекота, що стала «сКазус беллі»…

— Скажіть, куди останнім часом подівся кремлівський «яструб» — секретар Радбезу РФ Микола Патрушев?

— О, це цікаве запитання!.. За моїми даними, з цим схибнутим на війні чоловічком відбуваються непередбачувані метаморфози… Недавно, кажуть, його бачили в тимчасово окупованому Криму…

У бандерівському однострої, із «гверою» за плечима й у стоптаних кирзяках він нарочито розгулював ялтинською набережною… Але очікуваної з боку кримчан реакції на цю явно гебешну провокацію сам Ніколя так і не дочекався. Аборигени просто не звертали уваги на цю театральну виставу, а приїжджі буряти, калмики, удегейці й інші переселенці з різних куточків Росії до українського Криму ще й залюбки намагалися заселфітись на тлі Чорного моря з цим екзотичним «дядьком» та взяти у нього на пам’ять автограф…

Словом, ніякого «казуса беллі», тобто формального приводу до війни з Україною, Микола Патрушев тут, на кримській землі, так і не намаскарадив… Хоч і намагався створити картинку, що «українські фашисти» вже зухвало захопили «ісконну» російську Тавриду.

На українському Сході, кажуть, гебешному генералові теж не пощастило здійснити агресивну мрію, поки маршал Серьога Шойгу підганяв до кордонів України «миротворчу» російську армаду.

Скільки не красувався перед позиціями українських вояків у жіночому вбранні той же Патрушев, скільки не намагався зімітувати вагітну даму, наклавши перед цим собі під сукню піраміду з пухких подушечок, «кровожерливі бандерівці» навіть оком не повели на це гендерне перевтілення кремлівського чинуші. А він, бідолашка, так уже старався, аби вкотре оновити для кремлівської геббельс-пропаганди міфічний сюжет ніби «на Донбасі хохли й досі вбивають жінок і смажать живими їхніх немовлят»…

Та найповнішу клінічно-мілітарну оцінку зусиллям секретаря російського Радбезу і йому подібних «миролюбців» дала метка шахтарочка з окупованої Макіївки: «Не знаю, до якого сказу тій Москві треба ще сказитися, щоб збожеволіти до тої блекоти-«беллі», що звучить тепер не інакше, як «сказус»… Нелюдської ненависті до України…».

Додати до цих слів, їй-право, більше нічого!

Спеціально для АІ відповіді надавав —

Йозеф Швейк-правнук, також бравий вояк і вірний побратим рядового Івана Чонкіна

Читайте нас в Telegram
Інформатору, який наводив російські ракети і дрони на Дніпро, загрожує до 12 років тюрми

Інформатору, який наводив російські ракети і дрони на Дніпро, загрожує до 12 років тюрми

Служба безпеки України затримала ще одного російського інформатора рф, який наводив ворожі ракети і дрони на Дніпро.

У Повітряних Силах ЗСУ пояснили, чому «шахеди» перебували 6 годин над Україною

У Повітряних Силах ЗСУ пояснили, чому «шахеди» перебували 6 годин над Україною

Речник командування Повітряних Сил Збройних Сил України майор Ілля Євлаш прокоментував тривале перебування в повітряному просторі України ворожих ударних БПЛА типу Shahed-131/136.

Президент Литви: Ціна недостатньої військової підтримки України — втрачені життя та відкладена перемога

Президент Литви: Ціна недостатньої військової підтримки України — втрачені життя та відкладена перемога

Ціною недостатньої військової підтримки України є втрата українських життів, подальші руйнування та відкладена перемога України.

росіяни обстріляли 13 українських областей

росіяни обстріляли 13 українських областей

За добу були атаковані 96 населених пунктів та 181 об'єкт інфраструктури.

Кирило Буданов розповів про сподівання путіна на Дональда Трампа

Кирило Буданов розповів про сподівання путіна на Дональда Трампа

Начальник Головного управління розвідки Міністерства Оборони України генерал-лейтенант Кирило Буданов вважає, що кремль розраховує отримати для себе позитивний результат у разі перемоги Дональда Трампа на виборах президента США.

Дмитро Кулеба та Мелані Жолі обговорили шляхи передачі Україні більшої кількості систем ППО

Дмитро Кулеба та Мелані Жолі обговорили шляхи передачі Україні більшої кількості систем ППО

Міністр закордонних справ України Дмитро Кулеба в Італії провів зустріч з канадською колегою Мелані Жолі. Вони обговорили надання Україні додаткових систем ППО.

Захищаємо світ

00
00
00
ВАКАНСІЇ

Кулеметник

від 21000 до 120000 грн

Запоріжжя

115 окремий батальйон 110 ОБр ТрО

Юрист, головний спеціаліст юридичного відділу

від 9880 до 11362 грн

Кременчук

Кременчуцька районна військова адміністрація Полтавської області

Електрик-моторист, військовослужбовець

від 25000 до 125000 грн

Одеса, Одеська область

Стрілець-гранатометник (ДШВ)

Яворів

Яворівський РТЦК та СП

Стрілець в 126 ОБр ТРО

від 20000 до 120000 грн

Херсон, Херсонська область

Розвідник

від 55000 до 125000 грн

Слов'янськ

Батальйон спеціального призначення Донбас 18 Слов'янської бригади Національної гвардії України