ТЕМИ
#СОЦЗАХИСТ #ВТРАТИ ВОРОГА #LIFESTORY #ГУР ПЕРЕХОПЛЕННЯ

Військових медиків всіх сил оборони слід готувати за однаковими програмами – Андрій Галушка

Військова медицина Новини Події
Прочитаєте за: 2 хв. 20 Квітня 2021, 16:50

Сьогодні в клубі Національного військово-медичного клінічного центру «Головний військовий клінічний госпіталь» відбулося засідання міжвідомчої робочої групи з питань тактичної медицини.

Керівник заходу, тимчасовий виконувач обов’язків командувача Медичних Сил ЗСУ полковник медичної служби Андрій Галушка нагадав про ускладнення воєнно-політичної ситуації навколо України й про завдання медиків сил оборони оперативно на неї реагувати. Відповідно, на тлі змінення стратегічної та тактичної обстановки, метою заходу названо визначення конкретних шляхів покращення індивідуальних знань та практичних навичок з тактичної медицини військовослужбовців. «Це актуальне питання, яке стосується всіх, — зауважив Андрій Галушка. — Навичками надання першої допомоги повинні володіти всі».

За словами виконувача обов’язків командувача Медичних сил, саме задля створення єдиної системи і єдиних поглядів на тактичну медицину до роботи міжвідомчої групи залучили волонтерські організації та представників різних силових структур: Командування Медичних сил, Української військово-медичної академії, медичних служб видів, родів та сил ЗСУ, Держприкордонслужби, Національної гвардії України, Державної служби спеціального транспорту, Департаменту соціального та гуманітарного забезпечення Міноборони тощо.

Основними питаннями зустрічі стали: залучення громадських волонтерських організацій до складу мобільних тренувальних груп тактичної медицини та здійснення такими організаціями заходів евакуації. Також тут обговорити шляхи впровадження у діяльність сил оборони типового алгоритму організації та проведення занять з тактичної медицини у військових частинах. Загалом, спектр порушених питань був досить широким — від доукомплектування індивідуальних аптечок до проблем підготовки бойових медиків у 205-му навчальному центрі.

Про нинішній стан тактичної медицини у військах доповів начальник відділу підготовки Командування МС ЗСУ підполковник Дмитро Ковида. Зокрема, він підкреслив, що наразі багато волонтерських організацій готові допомагати військовим медикам, тому потрібно раціонально розподіляти їхні ресурси задля максимальної ефективності спільної роботи.

Радниця заступника Міністра оборони з питань медицини Наталія Воронкова поділилась досвідом роботи в частинах і підрозділах, порушила низку проблемних питань перед представниками родів військ і сил ЗС України та запропонувала ретельно їх вивчати, аби оперативно розв’язувати.

Поза офіційною частиною зустрічі медики Збройних Сил та інших структур і волонтери обговорили нагальні проблеми, щиро ділилися досвідом, подекуди гаряче, але дружньо дискутували.

Фото: Дмитро Юрченко

Кореспондент АрміяInform
Читайте нас у Facebook
На півдні спецпризначенці спалили склад БК разом з окупантами

На півдні спецпризначенці спалили склад БК разом з окупантами

Воїни ССО спалили склад БК та знищили військових противника на Півдні.

МАГАТЕ заявило про чергову атаку безпілотника по Запорізькій АЕС

МАГАТЕ заявило про чергову атаку безпілотника по Запорізькій АЕС

Сьогодні, 18 квітня, Міжнародне агентство з атомної енергії повідомило про атаку невідомого безпілотного літального апарату по території навчального центру Запорізької атомної електростанції, що примикає до майданчика.

На Полтавщині до 15 років засуджено місцевого проросійського «політексперта» 

На Полтавщині до 15 років засуджено місцевого проросійського «політексперта» 

Суд виніс вирок жителю Полтави, який співпрацював з аналітичним порталом рф «Фонд стратегічної культури».

Постачання ППО та спільні оборонні проєкти: Глава держави мав розмову з віцеканцлером Німеччини

Постачання ППО та спільні оборонні проєкти: Глава держави мав розмову з віцеканцлером Німеччини

Президент України Володимир Зеленський провів зустріч із віцеканцлером Німеччини Робертом Габеком під час його візиту до Києва. Темою розмови було зміцнення ППО України сучасними системами та двостороння співпраця у сфері ОПК.

У ЗСУ показали, як естонські інструктори тренують наших новобранців

У ЗСУ показали, як естонські інструктори тренують наших новобранців

Військовослужбовці Збройних сил Естонської Республіки в рамках базової загальновійськової підготовки особового складу Збройних Сил України у Великій Британії проводять заняття з навчання ведення позиційних бойових дій.

Україна та Чехія розпочали переговори щодо двосторонньої безпекової угоди

Україна та Чехія розпочали переговори щодо двосторонньої безпекової угоди

Українська сторона провела переговори з чеською стороною щодо підготовки проєкту майбутньої безпекової угоди.

Захищаємо світ

00
00
00
ВАКАНСІЇ

Гранатометник

від 25000 до 125000 грн

Київ

Морська Піхота ЗСУ

Сапер 155 окремого батальйону територіальної оборони

від 23000 до 53000 грн

Степанівка, Сумська область

Командиp бойової машини, військовослужбовець

від 25000 до 125000 грн

Одеса, Одеська область

Лікар-невропатолог (військова служба)

від 25000 до 25000 грн

Харків

Державна прикордонна служба України

Оператор радіоелектронних станцій

від 22000 до 120000 грн

Рівне

Військова частина А0532

Зовнішній пілот, оператор безпілотних літальних апаратів

від 20000 до 120000 грн

Чернівці

107 ОБр Сил ТрО