ТЕМИ
#СОЦЗАХИСТ #ВТРАТИ ВОРОГА #LIFESTORY #ГУР ПЕРЕХОПЛЕННЯ

Ветеранський спорт стане окремим видом спортивної діяльності

Новини Реабілітація Спорт
Прочитаєте за: 2 хв. 29 Квітня 2021, 12:47

Днями заступник міністра у справах ветеранів Ігор Безкаравайний завітав до Полтавської області, де зустрівся із заступником голови Полтавської ОДА Дмитром Луніним щодо питання розвитку ветеранського спорту. Зокрема розширення регіональних закладів зі спортивної реабілітації, адаптацію цих закладів до інклюзивних вимог для можливості проведення спортивних змагань за участю ветеранів АТО/ООС.

Про це інформує пресслужба Мінветеранів.

– Спорт для ветеранів має великі досягнення та значний соціальний компонент – це і відновлення, реабілітація і комунікація. Тому ми ініціювали створення окремого виду активності – спорту захисників України. Для цього потрібно розбудовувати мережу і структуру закладів, щоб учасники бойових дій мали можливість займатися спортом не лише у великих містах, а й у своїх громадах, – підкреслив Ігор Безкаравайний.

За словами першого заступника голови Полтавської ОДА Дмитра Луніна, при обласній адміністрації є координаційна рада з ветеранами АТО/ООС. Разом з  управлінням молоді та спорту розробляється спільна програма щодо спортивної реабілітації.

– Наразі ми  активно добудовуємо те, що почали кілька років тому. Так, у Полтаві з’явиться басейн олімпійського стандарту для всіх видів змагань. А у Решетилівці цього року, наприклад, реконструюють спорткомплекс «Колос» для реабілітації спортсменів та ветеранів АТО/ООС, – розповів Дмитро Лунін.

Зі свого боку заступник міністра Ігор Безкаравайний розповів, що у травні в Києві у межах фестивалю «Звитяга Нескорених» відбудуться змагання, за підсумками яких сформують збірну України на міжнародні «Ігри Воїнів» у США. За його словами, на відбір до національної команди «Ігор Воїнів» до столиці поїдуть чотири учасники бойових дій з Полтавщини.

Крім того, у цьому році влітку заплановані  такі спортивні змагання для учасників АТО/ООС: Всеукраїнські змагання «Ігри Нескорених», що відбудуться у Черкасах 27 червня, а в липні подібні змагання з плавання та стрільби з лука – у Кривому Розі.

– Ці спортивні заходи винесли за межі Києва для того, аби розвивати спорт і реабілітацію в регіонах, щоб на місцях надалі ініціювали проведення подібних спортивних змагань, – розповів заступник міністра у справах ветеранів.

Також під час робочої поїздки Ігор Безкаравайний відвідав Полтавський обласний клінічний госпіталь для ветеранів війни, де ознайомився з роботою Центру психосоціальної реабілітації учасників АТО/ООС.

Нагадаємо, за минулий рік психологічну реабілітацію пройшли  5 657 захисників, з них 190 – з Полтавщини. Санаторно-курортне лікування отримали  7 950, з них 341 – з Полтавської області.

Читайте нас у Facebook
Наша авіація ліквідувала ворожий пункт управління

Наша авіація ліквідувала ворожий пункт управління

На Херсонському напрямку ворог не відмовляється від наміру витіснити наші підрозділи із плацдармів на лівобережжі Дніпра.

НАТО готується відправити в Україну нові системи ППО — Єнс Столтенберг

НАТО готується відправити в Україну нові системи ППО — Єнс Столтенберг

Генеральний секретар Північноатлантичного альянсу Єнс Столтенберг повідомив, що Рада Україна-НАТО погодилася направити Києву додаткові засоби протиповітряної оборони.

На фронті за добу 79 боєзіткнень, третина з яких на Авдіївському напрямку

На фронті за добу 79 боєзіткнень, третина з яких на Авдіївському напрямку

Протягом доби зафіксовано 79 бойових зіткнень. Загалом, ворог завдав 25 ракетних та 52 авіаційних удари, здійснив 42 обстріли з реактивних систем залпового вогню по позиціях наших військ та населених пунктах.

Над Одещиною збили чотири розвідувальні дрони росіян

Над Одещиною збили чотири розвідувальні дрони росіян

Сьогодні воїни ПВК «Південь» збили 4 російські розвідувальні БПЛА «Орлан-10».

Протягом дня ворог бив по Нікопольщині артилерією і дронами-камікадзе

Протягом дня ворог бив по Нікопольщині артилерією і дронами-камікадзе

Вранці противник здійснював скиди з БПЛА. Загалом за добу відбулося 20 атак.

Мільйон артснарядів потрібно нарешті доправити на передову — Президент на засіданні Україна-НАТО

Мільйон артснарядів потрібно нарешті доправити на передову — Президент на засіданні Україна-НАТО

Глава української держави заявив, що ми вже давно говоримо про мільйон артилерійських снарядів для України. За його словами, їх потрібно нарешті доправити на передову.

Захищаємо світ

00
00
00
ВАКАНСІЇ

Інженер-електронщик БПЛА, військовослужбовець

від 25000 до 125000 грн

Одеса, Одеська область

Водій-механік евакуаційного відділення

від 25000 до 35000 грн

Павлоград

Військова частина А4759

Кухар в 126 ОБр ТРО

від 20000 до 120000 грн

Херсон, Херсонська область

Медична сестра, анестезист відділення анестезіології, реанімації та інтенсивної терапії

від 20000 до 120000 грн

Десна (Чернігівська обл.)

Військова частина А4302

Інспектор прикордонної служби (Бригада Гвардії наступу “Помста”)

від 25000 до 125000 грн

Черкаси, Черкаська область

Старший оператор-дешифрувальник, військовослужбовець

від 25000 до 125000 грн

Київ, Київська область