ТЕМИ
#СОЦЗАХИСТ #ВТРАТИ ВОРОГА #LIFESTORY #ГУР ПЕРЕХОПЛЕННЯ

«Українське військо стало одним з найбільш боєздатних у Європі», — Крістіна Квін, тимчасово повірена у справах США в Україні

Новини
Прочитаєте за: 5 хв. 16 Квітня 2021, 18:19

У Міжнародному центрі миротворчості та безпеки Національної академії сухопутних військ імені гетьмана Петра Сагайдачного відбулась офіційна церемонія передачі повноважень «Об’єднаної багатонаціональної групи з підготовки – Україна» між оперативною групою «Елайна» 33-ї піхотної бригадної бойової групи Національної гвардії штату Іллінойс під керівництвом полковника Клейтона Кутемайєра та оперативною групою «Рейвен» 81-ї механізованої бригадної тактичної групи «Страйкер» Національної гвардії штату Вашингтон під керівництвом полковника Джеймса Перріна.

Серед почесних гостей, що стали свідками цієї події, були Прем’єр-міністр України Денис Шмигаль, тимчасово повірена у справах США в Україні пані Крістіна Квін, голова Львівської обласної державної адміністрації Максим Козицький, заступник командувача Сухопутних військ Збройних Сил України генерал-майор Олександр Голоднюк, начальник Національної академії сухопутних військ імені гетьмана Петра Сагайдачного генерал-лейтенант Павло Ткачук, начальник головного управління підготовки Збройних Сил України генерал-майор Олексій Таран, командувач 7-го Командування з підготовки ЗС США бригадний генерал Крістофер Норрі, аташе сухопутних військ при Посольстві США в Україні полковник Пол Шмітт, командир оперативно-тактичної групи «ЮНІФАЄР» підполковник Мелані Лейк, командир Литовської тренувальної місії в Україні майор Ритіс Раудоніс, народні депутати України та інші гості.

Розпочалася церемонія з молитви й виконання національних гімнів України та США. Згодом військовослужбовці оперативної групи «Елайна» згорнули свій прапор на знак передачі командування «Об’єднаною багатонаціональною групою з підготовки – Україна» оперативній групі «Рейвен», яка зі свого боку розгорнула свій штандарт і тим самим узяла на себе командування. Це засвідчив і відповідний наказ, підписаний бригадним генералом Крістофером Норрі з датою 16 квітня 2021 року.

— Дякую за ваш вагомий внесок у контексті посилення спроможностей української армії. Це надзвичайно важливо для подальшої обороноздатності, євроатлантичної інтеграції та наближення Збройних Сил України до стандартів НАТО. Ми вдячні всім країнам, які беруть участь у програмах підтримки України та всіляко сприяють посиленню української обороноздатності. Ця підтримка країн-членів Альянсу нині дуже важлива для України та українців, — звернувся до партнерів Прем’єр-міністр України Денис Шмигаль. — Росія продовжує брязкання зброєю на кордоні з Україною. Така агресивна політика й поведінка Росії вже отримала відповідну реакцію та засудження з боку світової спільноти. І українська армія готова дати відсіч агресії в будь-який час. Ми надалі залишаємося прихильниками розв’язання конфлікту на Донбасі виключно дипломатичним і мирним шляхом. Водночас ми продовжуємо посилювати обороноздатність нашої армії й ваша участь у цьому завданні особливо цінна в цей час!

Як зазначила тимчасово повірена у справах США в Україні пані Крістіна Квін, понад 6 років Об’єднана багатонаціональна група з підготовки тут, на Яворівщині, є символом партнерства в галузі безпеки між Україною, США та союзниками й партнерами по НАТО. Разом ця група з підготовки допомагає створити в Україні нові, боєздатні та професійні Збройні Сили. І їхня робота є фактом відданості США справі допомоги України в боротьбі з російською агресією на Донбасі.

— Поки ми на цій церемонії на Яворівщині, десятки тисяч російських військ розташовані біля кордонів з Україною і їхня чисельність збільшується. США та наші союзники глибоко стурбовані цією ескалацією. На тлі російських провокацій треба пам’ятати, що українська армія 2021 року значно відрізняється від армії зразка 2014 року! Українські Збройні Сили стали більш боєздатними, одними з найбільш боєздатних у Європі сьогодні. Адміністрація Президента Байдена продовжує та посилює допомогу Україні. Сполучені Штати Америки залишаються непохитними у своїй підтримці суверенітету та територіальної цілісності України, включно з Кримом та територіальними водами. Ми та наші партнери надалі підтримуватимемо Україну! — заявила пані Крістіна Квін.

За дорученням Міністра оборони України, Головнокомандувача Збройних Сил України, командувача Сухопутних військ ЗС України начальник Національної академії сухопутних військ генерал-лейтенант Павло Ткачук вручив нагороди та передав цінні подарунки військовослужбовцям США, що завершують перебування на українській землі. А також вручив відзнаки начальника Національної академії сухопутних військ імені гетьмана Петра Сагайдачного.

Після завершення церемонії Прем’єр-міністр України Денис Шмигаль та тимчасово повірена у справах США в Україні пані Крістіна Квін на брифінгу для преси ще раз подякували одне одному за всіляку підтримку й запевнили у подальшій всебічній співпраці, у тому числі у військовій сфері.

Фото автора

Довідково

  • «Об’єднана багатонаціональна група з підготовки – Україна» (Joint Multinational Training Group – Ukraine) розпочала свою діяльність на території Міжнародного центру миротворчості та безпеки Національної академії сухопутних військ імені гетьмана Петра Сагайдачного з 20 квітня 2015 року.
  • Основні завдання JMTG-U:
  • – підготовка підрозділів Збройних Сил України за стандартами НАТО;
  • – підготовка інструкторського складу;
  • – розвиток Навчального центру підготовки підрозділів.

Серед основних напрямків підготовки JMTG-U: 

  • створення комплексної системи підготовки підрозділів за стандартами НАТО;
  • підготовка інструкторського складу за стандартами НАТО;
  • наставництво підготовленого інструкторського складу під час здійснення підготовки бригад;
  • наставництво під час здійснення колективної підготовки розвідувальних підрозділів і частин.
  • За час своєї діяльності інструктори Навчального центру підготовки підрозділів спільно з інструкторами «Об’єднаної багатонаціональної групи з підготовки – Україна» здійснили підготовку 1 роти, 9 батальйонів, 4 батальйонних тактичних груп, 4 бригад ЗС України у складі управлінь бригади, 2 батальйонних тактичних груп та 3 бригад у повному складі.
  • Усього підготовлено за стандартами НАТО понад 16 тисяч військовослужбовців.
  • Протягом 2021 року заплановано проведення підготовки 3 бригад.

До складу «Об’єднаної багатонаціональної групи з підготовки – Україна» входять представники США, Канади, Литовської Республіки, Королівства Данія, Королівства Швеція.

Кореспондент АрміяInform
Читайте нас в Telegram
У Сухопутних військах ЗСУ показали відео падіння Ту-22М3 в росії

У Сухопутних військах ЗСУ показали відео падіння Ту-22М3 в росії

Сухопутні війська Збройних Сил України вранці 19 квітня 2024 року опублікували відео падіння літака Ту-22М3 в ставропольському краї росії.

Через обстріли на Херсонщині поранено трьох осіб. Армія рф атакувала 16 населених пунктів

Через обстріли на Херсонщині поранено трьох осіб. Армія рф атакувала 16 населених пунктів

Війська росії упродовж доби, 18 квітня, з різних видів озброєння обстріляли 16 населених пунктів Херсонської області. Через російську агресію постраждало троє осіб.

У Дніпрі відомо про двох загиблих і 15 поранених внаслідок ворожої атаки

У Дніпрі відомо про двох загиблих і 15 поранених внаслідок ворожої атаки

Очільник Дніпропетровської ОВА Сергій Лисак повідомив, що наразі у Дніпрі відомо про 2 загиблих і 15 поранених внаслідок ранкової ракетної атаки.

Очільники Міноборони США та Норвегії обговорили ситуацію в Україні

Очільники Міноборони США та Норвегії обговорили ситуацію в Україні

Міністр оборони Норвегії Бйорн Арільд Грам відвідав Пентагон та зустрівся з міністром оборони США Ллойдом Остіном. Серед тем обговорення була війна в Україні.

У ВМС ЗСУ розповіли про ситуацію з ворожими кораблями в Чорному та Азовському морях

У ВМС ЗСУ розповіли про ситуацію з ворожими кораблями в Чорному та Азовському морях

У Чорному та Азовському морі станом на ранок п’ятниці на бойовому чергуванні відсутні російські кораблі.

Мінус 870 окупантів, 17 ББМ та 21 артсистема: втрати армії рф за добу

Мінус 870 окупантів, 17 ББМ та 21 артсистема: втрати армії рф за добу

Загальні бойові втрати противника з 24.02.22 по 19.04.24 орієнтовно становлять:

Захищаємо світ

00
00
00
ВАКАНСІЇ

Помічник гранатометника

від 21400 до 121400 грн

Дніпро

31 Бр НГУ ім. генерал-майора Олександра Радієвського

Військова служба за контрактом, стрілець

від 20000 до 50000 грн

Львів, Львівська область

Зовнішній пілот, оператор безпілотних літальних апаратів

від 20000 до 120000 грн

Чернівці

107 ОБр Сил ТрО

Телефоніст, лінійний наглядач, військовослужбовець

від 20500 до 120500 грн

Київ

Військова частина А7039

Водій (кат. С, СЕ), військовослужбовець

від 22000 до 122000 грн

Львів

216 окремий батальйон 125 ОБр Сил ТрО

Фельдшер

Запоріжжя

1 відділ Сватівського РТЦК та СП