ТЕМИ
#СОЦЗАХИСТ #ВТРАТИ ВОРОГА #LIFESTORY #ГУР ПЕРЕХОПЛЕННЯ

У рамках операції «UNIFIER» в Україні започаткують колективну підготовку медичних підрозділів

Військова медицина Міжнародне співробітництво Новини
Прочитаєте за: 3 хв. 27 Квітня 2021, 15:01

У 169-му Навчальному центрі імені князя Ярослава Мудрого, пройшла ротація представників операції «UNIFIER» Збройних сил Канади та Литовської військової тренувальної місії. За підтримки Міністерства оборони України та Командування Медичних сил ЗС України військові підбили підсумки співпраці з іноземними колегами. Про це повідомляє Міністерство оборони України.

Головною метою зустрічі стало визначення спільних цілей та пріоритетів подальшої співпраці із міжнародними представниками у системі підготовки військовослужбовців Збройних Сил України.

Начальник 169-го Навчального центру генерал-майор Віктор Ніколюк зазначив, що на нараді представники операції «UNIFIER» обговорили проблемні питання попередньої ротації та питання щодо покращення підготовки під час нової.

– Наразі чітко визначаються завдання як нашому інструкторському складу, так і інструкторам країн Альянсу – мета навчання, що необхідно виконати та як цього досягти. На рівні керівників місії – це залучення особового складу для проведення занять в країнах Альянсу і навпаки. Так ми працюємо у тісному діалозі і налагоджуємо співпрацю між представниками армій країн світу.

Підполковник медичної служби Дмитро Ковида, начальник відділу підготовки штабу Командування Медичних сил підкреслив, що ротація інструкторів в операції «UNIFIER» проходить раз в півроку.

– Враховуючи, що іноземні інструктори здійснюють менторство підготовки в 205-му навчальному центрі, а також керують підготовкою з тактичної медицини у Сухопутних військах, ми завжди працюємо з ними щодо покращення цієї підготовки та оптимізації її стандартів. Ми цінуємо те, що іноземні колеги завжди ідуть нам на зустріч і допомагають не тільки контролем за якістю проведення навчальних курсів, а й допомагають матеріальними ресурсами для їх комплектування, – підкреслив Дмитро Ковида. – Кожна ротація приїжджає зі своїм баченням підготовки та ідеями щодо покращення курсі. Наразі вже є деякі спільні плани, а саме – започаткувати колективну підготовку медичних підрозділів. Колеги також акцентують увагу щодо якості підготовки самих інструкторів і пропонують започаткувати курс для удосконалення їхніх навичок.

Канадські військовослужбовці, які вже не вперше прихали на ротацію в 169-й Навчальний центр, відмітили очевидні позитивні зміни в підрозділах, де вони виступали в ролі менторів.

Майор Мартін Барет, представник ЗС Канади, говорить, що для їхньої команди на місії «UNIFIER» в Україні наразі одинадцята ротація.

– Наша група в Десні складається з 7 чоловік. Зокрема, в 205-му навчальному центрі працюють двоє з них – кваліфікованих парамедиків. Ми були присутні як на відборі на курси за спеціальністю «бойовий медик взводу», так і на практичних навчаннях, – каже Мартін Барет. – Ми розуміємо, настільки важлива комунікація між канадською і української стороною, а також між українськими інструкторами і навчальною аудиторією. Якщо аудиторія розумітиме всю важливість своєї роботи і буде навчатися за правильним протоколом і алгоритмом, то перебуваючи в районі проведення операції Об’єднаних сил вони розумітимуть і знатимуть як виконати своє основне завдання і зберегти життя людині.

Також, офіцери операції «UNIFIER» запропонували свою посильну допомогу в підготовці та проведенні занять для курсантів з використанням стандартів Збройних сил країн, що вони представляють.

Командир литовської тренувальної місії підполковник Томас Матулевічус говорить, що зараз в Україні працює до півсотні литовських інструкторів.

– Як військовий я був у кількох міжнародних місіях. Але коли переді мною знову постало питання в яку країну їхати нині, я обрав саме Україну. Ми розуміємо, що ворог у нас з вами один і ця війна – уже в Європі. І якби Росія не вторглася в Україну, то могла б це зробити в одну з Балтійських країн. Тому пам’ятайте – ми дуже підтримуємо вас на різних рівнях і не лише на словах. Литва підтримувала і надалі буде підтримувати Україну у боротьбі проти Росії.

Читайте нас в Telegram
На Буковині військовослужбовець ТЦК змушений був стріляти, щоб зупинити нападників

На Буковині військовослужбовець ТЦК змушений був стріляти, щоб зупинити нападників

Під час здійснення заходів оповіщення на військовослужбовця Вижницького районного ТЦК та СП було скоєно напад групою цивільних осіб.

Сухопутні війська збили розвідувальний БПЛА

Сухопутні війська збили розвідувальний БПЛА

Бійці зенітного ракетного полку імені генерал-хорунжого Юрія Тютюника знищили ворожий розвідувальний БПЛА оперативного рівня.

Міноборони активізує залучення вітчизняного бізнесу до постачання ЗСУ

Міноборони активізує залучення вітчизняного бізнесу до постачання ЗСУ

«Агенція оборонних закупівель» Міністерства оборони України уклала низку державних договорів на закупівлю озброєння та інших товарів оборонного призначення.

Президент розповів бразильським журналістам про відновлення оборонного виробництва в Україні

Президент розповів бразильським журналістам про відновлення оборонного виробництва в Україні

Президент Володимир Зеленський в інтерв’ю бразильським журналістам акцентував на відновленні і розвитку українського оборонного виробництва.

На півдні знищили ЗРК, 5 гармат і 2 станції РЕБ

На півдні знищили ЗРК, 5 гармат і 2 станції РЕБ

Протягом доби на південній ділянці фронту було знищено 99 окупантів та 31 одиницю ворожого озброєння і військової техніки.

На півдні ворог застосував 260 FPV-дронів проти мирного населення

На півдні ворог застосував 260 FPV-дронів проти мирного населення

Продовжуючи терор мирного населення прифронтових територій півдня, російська армія застосовує FPV-дрони та БПЛА різних типів.

Захищаємо світ

00
00
00
ВАКАНСІЇ

Стрілець/чиня-санітар/ка (ЗСУ)

від 20000 до 120000 грн

Київ

130 Батальйон ТрО

Санітарний інструктор

від 25000 до 55000 грн

Павлоград

Військова частина А4759

Офіцер запасу ЗСУ

від 26000 до 132000 грн

Київ, Київська область

Водій-електрик кат. С, СЕ, військовослужбовець

від 20000 до 100000 грн

Дніпро

Інженерний батальйон Сил ТрО ОК Схід (в/ч А4806)

Зовнішній пілот, оператор безпілотних літальних апаратів

від 21000 до 121000 грн

Запоріжжя

113 окремий батальйон 110 ОБр Сил ТрО

Механік, військовослужбовець

від 20500 до 120500 грн

Київ

Військова частина А7039