ТЕМИ
#СОЦЗАХИСТ #ВТРАТИ ВОРОГА #LIFESTORY #ГУР ПЕРЕХОПЛЕННЯ

Тротиловий краш-тест для Lamborghini Хусейна

Публікації
Прочитаєте за: 3 хв. 6 Квітня 2021, 11:57

Наприкінці 1970-х Сполучені Штати прагнули замінити автомобіль з підвищеною прохідністю M151, який по суті був вдосконаленою версією класичного джипа Willys MB часів Другої світової війни.  Тому з Lamborghini був укладений контракт на розробку нового позашляховика. Про це йдеться на сайті Military.com.

Lamborghini випустив прототип під кодовою назвою «Гепард», який мав двигун V8, триступінчасту автоматичну коробку передач та місткий салон для солдатів. Втім, Пентагон дійшов висновку, що машина не підходить для армії США через слабку потужність двигуна і жорстко розкритикував її. 

Однак автовиробник не відмовився від дизайну. Наступний прототип під назвою LM001 мав інший двигун, але його розміщення в задній частині автомобіля все ще викликало проблеми з керуванням. У наступній версії Lamborghini нарешті перемістили двигун вперед і замінили його на V12. Коли LM002 дебютував у 1986 році, його прозвали Rambo Lambo.

Але виникла інша проблема − Сполучені Штати вже ухвалили рішення про заміну M151 автомобілем HMMWV (Humvee). Тоді ж Lamborghini почав виготовляти свої машини для цивільного ринку.

По суті, це був перший спортивний позашляховик італійського автовиробника, який міг розвивати швидкість понад 160 км/год. Новий LM002 відрізнявся двигуном V12 Lamborghini Countach, нестандартними шинами, салоном зі шкіри, кондиціонером тощо. Ціна розкішного позашляховика у 1986 році становила 158 тис. доларів (що становить приблизно 379 тис. доларів у 2021-му). Тому 328 вироблених екземплярів опинилися в руках дуже багатих покупців, таких як син диктатора Саддама Хусейна Удей Хусейн.

У 2003 році Удей Хусейн був убитий під час тривалої перестрілки з 101-ю повітряно-десантною дивізією США. Так легендарний LM002 й потрапив до рук американських військових. У 2004 році автомобіль уже виглядав пошарпаним, а солдати й гадки не мали про його цінність. Вони нашпигували позашляховик вибухівкою та підірвали, щоб продемонструвати, що саморобний вибуховий пристрій у транспортному засобі може зробити з бетонною огорожею, яка захищала їхню базу. Від LM002 залишився лише блок двигуна та передня підвіска.

Сьогодні ж такі екземпляри, які залишилися у світі, коштують близько 300-500 тис. доларів.

Кореспондент АрміяInform
Читайте нас в Telegram
На кордоні знищили спостережний комплекс росіян

На кордоні знищили спостережний комплекс росіян

На Харківському напрямку бійці повітряної розвідки Держприкордонслужби знайшли та знищили відеокамеру спостережного комплексу «Муром - М».

Суми внесли до переліку територій можливих бойових дій

Суми внесли до переліку територій можливих бойових дій

Великописарівська та Середино-Будська громади Сумщини тепер відносять до територій активних бойових дій.

Сьогодні дефіцит електроенергії в Україні не прогнозується

Сьогодні дефіцит електроенергії в Україні не прогнозується

На поточну добу залучення аварійної допомоги з-за кордону не планується, обмежень для побутових та промислових споживачів (крім Харківщини та Кривого Рогу) не буде.

Міноборони України виграло в Верховному Суді у постачальника

Міноборони України виграло в Верховному Суді у постачальника

Верховний Суд підтвердив безпідставність та необґрунтованість позовних вимог комерційного товариства до Міноборони України про внесення змін до державного контракту в частині продовження строку поставки малого броньованого артилерійського катеру вартістю 209 млн грн.  

За добу внаслідок російських обстрілів 2 дітей загинуло і 2 поранено

За добу внаслідок російських обстрілів 2 дітей загинуло і 2 поранено

Всього внаслідок збройної агресії рф в Україні загинули 545 дітей.

Окупанти вдарили по терміналах у порті Південний

Окупанти вдарили по терміналах у порті Південний

Ракетний удар, який нанесено вчора по Одещині зруйнував місткості з агропродукцією, яка мала йти на експорт до країн Азії та Африки.

Захищаємо світ

00
00
00
ВАКАНСІЇ

Заступник командира БМП – навідник-оператор 155 об ТрО

від 23000 до 53000 грн

Степанівка, Сумська область

Бойовий медик служба по контракту ЗСУ

від 21000 до 120000 грн

Запоріжжя

Заводський РТЦК та СП

Кулеметник

від 21000 до 120000 грн

Запоріжжя

115 окремий батальйон 110 ОБр ТрО

Військовослужбовець ЗСУ

від 20100 до 120100 грн

Біла Церква

Старобільський РТЦК та СП

Стрілець-помічник гранатометника, військовослужбовець у ЗСУ

від 50000 до 120000 грн

Київ

66 ОМБр ім. князя Мстислава Хороброго

Навідник гранатометного відділення

від 21000 до 120000 грн

Червоноград

63 окремий батальйон 103 ОБр Сил ТрО