ТЕМИ
#СОЦЗАХИСТ #ВТРАТИ ВОРОГА #LIFESTORY #ГУР ПЕРЕХОПЛЕННЯ

Ситуація на Сході: Глави МЗС Словаччини та Грузії запевнили в безумовній підтримці України

Новини Новини світу та України
Прочитаєте за: 2 хв. 7 Квітня 2021, 19:31

Міністр закордонних справ України Дмитро Кулеба поінформував глав МЗС Словацької Республіки та Грузії про нарощування військової присутності Російської Федерації вздовж російсько-українського кордону.

Про це повідомляє пресслужба Міністерства закордонних справ України.

Ключовою темою телефонної розмови стало загострення Рсією безпекової ситуації на тимчасово окупованих територіях Донецької та Луганської областей та в Криму.

«Кулеба детально поінформував Корчока про нарощування військової присутності РФ вздовж російсько-українського кордону, посилення обстрілів українських позицій та об’єктів цивільної інфраструктури поблизу контактної лінії, небажання Росії підтвердити відданість режиму припинення вогню», – ідеться в повідомленні.

Глава МЗС Словаччини запевнив у безумовній підтримці новоствореним словацьким урядом суверенітету і територіальної цілісності України на тлі дестабілізаційних дій Росії.

Корчок також висловив готовність його країни долучитися до роботи Кримської платформи.

Як повідомляє пресслужба Міністерства закордонних справ України, під час телефонної розмови Кулеба поінформував грузинського колегу про дестабілізуючі дії РФ, зокрема загострення Росією безпекової ситуації на сході України та в Криму.

Він звернув особливу увагу на небажання РФ підтвердити відданість режиму припинення вогню, активне стягування військ до кордону з Україною, інтенсивне поширення пропаганди, яка розпалює ворожнечу та спотворює дійсність.

Залкаліані висловив солідарність з Україною, підтвердив незмінну підтримку Грузією її суверенітету і територіальної цілісності, наголосив на готовності його країни долучитися до міжнародної підтримки України у різних форматах для стримання російській агресії.

Міністри окремо обговорили підготовку до установчого саміту Кримської платформи, проведення якого планується 23 серпня в Києві.

Кулеба звернувся до Залкаліані з проханням сприяти неупередженому судовому розгляду справи затримання яхти із громадянами України Володимиром Дяченком і Юрієм Хомичем для їхнього якнайшвидшого звільнення.

Як повідомлялося, наприкінці листопада 2020 року грузинські прикордонники затримали яхту, яка прямувала до Туреччини уздовж берега Грузії. На її борту перебували громадяни України Володимир Дяченко та Юрій Хомич і власник яхти – громадянин Грузії Михаїл Батурин. Усіх трьох відправили в СІЗО за звинуваченням у нібито незаконному перетині кордону Грузії, вони досі перебувають під вартою.

Родичі моряків та їхній адвокат стверджують, що українці нічого незаконного не робили, і звинувачують владу Грузії в тому, що громадян України незаконно затримали у відкритому морі, а причини такої ситуації виключно політичні.

Як стало відомо, власник яхти Михайло Батурин раніше працював в охороні експрезидента Грузії Міхеіла Саакашвілі.

Саакашвілі кілька разів публічно звертався до української влади із закликом розібратися в цій справі і заявляв, що вона не робить «нічого конкретного» для звільнення затриманих.

Речник МЗС Олег Ніколенко назвав необґрунтованими обвинувачення на адресу зовнішньополітичного відомства у бездіяльності у цій справі.

Читайте нас в Telegram
У Британії стартувало серійне виробництво танків Challenger 3

У Британії стартувало серійне виробництво танків Challenger 3

У Великій Британії у місті Телфорд розпочалося будівництво бойового танка четвертого покоління Challenger 3 на бронетанковому підприємстві RBSL.

Антикорупційні активісти та медіа можуть допомогти виявити порушення в діяльності Міноборони — Юрій Джигир

Антикорупційні активісти та медіа можуть допомогти виявити порушення в діяльності Міноборони — Юрій Джигир

Заступник Міністра оборони України Юрій Джигир розповів про роботу Департаменту внутрішнього аудиту Міністерства оборони.

На Буковині військовослужбовець ТЦК змушений був стріляти, щоб зупинити нападників

На Буковині військовослужбовець ТЦК змушений був стріляти, щоб зупинити нападників

Під час здійснення заходів оповіщення на військовослужбовця Вижницького районного ТЦК та СП було скоєно напад групою цивільних осіб.

Сухопутні війська збили розвідувальний БПЛА

Сухопутні війська збили розвідувальний БПЛА

Бійці зенітного ракетного полку імені генерал-хорунжого Юрія Тютюника знищили ворожий розвідувальний БПЛА оперативного рівня.

Міноборони активізує залучення вітчизняного бізнесу до постачання ЗСУ

Міноборони активізує залучення вітчизняного бізнесу до постачання ЗСУ

«Агенція оборонних закупівель» Міністерства оборони України уклала низку державних договорів на закупівлю озброєння та інших товарів оборонного призначення.

Президент розповів бразильським журналістам про відновлення оборонного виробництва в Україні

Президент розповів бразильським журналістам про відновлення оборонного виробництва в Україні

Президент Володимир Зеленський в інтерв’ю бразильським журналістам акцентував на відновленні і розвитку українського оборонного виробництва.

Захищаємо світ

00
00
00
ВАКАНСІЇ

Кулеметник (за контрактом ЗСУ)

від 20100 до 120000 грн

Вінниця

Вінницький РТЦК та СП

Кухар

від 21000 до 51000 грн

Київ

Військова частина 3078 Національної гвардії України

Водій, військовослужбовець

від 25000 до 70000 грн

Харків

Військова частина 9951 ДПСУ

Старший стрілець

від 20100 до 120100 грн

Дніпро

128 окрема бригада Сил територіальної оборони ЗСУ

Лікар-невропатолог (військова служба)

від 25000 до 25000 грн

Харків

Державна прикордонна служба України

оператор БПЛА військовослужбовець

від 20500 до 123000 грн

Харків, Харківська область