ТЕМИ
#СОЦЗАХИСТ #ВТРАТИ ВОРОГА #LIFESTORY #ГУР ПЕРЕХОПЛЕННЯ

«Стратегія воєнної безпеки передбачає комплексний підхід до оборони країни, з ширшим залученням цивільних інституцій та потужного руху опору»

Новини
Прочитаєте за: 3 хв. 27 Квітня 2021, 14:27

Як уже повідомлялося, 27 квітня, у Києві, під керівництвом Головнокомандувача Збройних Сил України генерал-полковника Руслана Хомчака розпочато оперативно-стратегічний збір з керівним складом Збройних Сил України. Під час заходу керівним складом ЗС України та інших військових формувань приділено увагу розгляду основних положень нових доктринальних документів, які розроблено та впроваджено у ЗС України з урахуванням стандартів НАТО.

Зокрема на основних положеннях Стратегії воєнної безпеки України, яка була затверджена Указом Президента України № 121/2021 від 25 березня 2021 року, увагу присутніх на оперативно-стратегічному зборі акцентував перший заступник Міністра оборони України Іван Руснак. За його словами, у 2019 році Міністерство оборони України розпочало новий цикл оборонного планування, перший етап якого визначено як планування спроможностей. Перелік документів оборонного планування визначений в Законі «Про національну безпеку України». Стратегія воєнної безпеки як документ стратегічного планування виданий на заміну Воєнної доктрини України.

Уперше за часів незалежності нашої держави розроблена Стратегія в такому форматі. Серед її особливостей слід відзначити її комплексний характер. В Стратегії воєнної безпеки запропонований комплексний всеохоплюючий підхід до оборони країни. Це викликано впливом таких головних чинників: визначення Основним законом України захисту суверенітету і територіальної цілісності держави найважливішою функцією держави та справою всього Українського народу; визнання Російської Федерації джерелом загроз національній безпеці України; необхідністю пошуку нових шляхів забезпечення воєнної безпеки України, — зазначив перший заступник Міністра оборони України Іван Руснак.

Стратегія воєнної безпеки України визначає всеохоплюючу оборону України як  комплекс заходів, основний зміст яких полягає: у превентивних діях та стійкому опорі агресору на суші, на морі та в повітряному просторі України, протидії в кіберпросторі та інформаційному просторі; використанні для відсічі агресії всього потенціалу держави та суспільства; застосуванні всіх форм і способів збройної боротьби з агресором, зокрема асиметричних та інших дій для оборони України, з дотриманням принципів і норм міжнародного права.

Перший заступник Міністра оборони України наголосив, що у контексті комплексного підходу основоположними засадами всеохоплюючої оборони є стримування — як готовність до оборони країни та підтримання спроможностей завдати противнику неприйнятних втрат; стійкість — як здатність до тривалого протистояння збройній агресії та взаємодія, як узгодженість дій державних органів, органів військового управління в ході відсічі збройній агресії.

— Слід зауважити, що запропонований у Стратегії воєнної безпеки України підхід до оборони не має на меті досягнення воєнного паритету с противником шляхом тотальної мілітаризації держави, що веде до виснаження економіки. Навпаки пріоритет надається використанню превентивних асиметричних непрямих дій для запобігання ескалації воєнного конфлікту. При цьому передбачається більш широке залучення до виконання оборонних завдань цивільних інституцій держави та потужного руху опору, — зазначив у своєму виступі Іван Руснак.

 

Кореспондент АрміяInform
Читайте нас в Telegram
На півдні спецпризначенці спалили склад БК разом з окупантами

На півдні спецпризначенці спалили склад БК разом з окупантами

Воїни ССО спалили склад БК та знищили військових противника на Півдні.

МАГАТЕ заявило про чергову атаку безпілотника по Запорізькій АЕС

МАГАТЕ заявило про чергову атаку безпілотника по Запорізькій АЕС

Сьогодні, 18 квітня, Міжнародне агентство з атомної енергії повідомило про атаку невідомого безпілотного літального апарату по території навчального центру Запорізької атомної електростанції, що примикає до майданчика.

На Полтавщині до 15 років засуджено місцевого проросійського «політексперта» 

На Полтавщині до 15 років засуджено місцевого проросійського «політексперта» 

Суд виніс вирок жителю Полтави, який співпрацював з аналітичним порталом рф «Фонд стратегічної культури».

Постачання ППО та спільні оборонні проєкти: Глава держави мав розмову з віцеканцлером Німеччини

Постачання ППО та спільні оборонні проєкти: Глава держави мав розмову з віцеканцлером Німеччини

Президент України Володимир Зеленський провів зустріч із віцеканцлером Німеччини Робертом Габеком під час його візиту до Києва. Темою розмови було зміцнення ППО України сучасними системами та двостороння співпраця у сфері ОПК.

У ЗСУ показали, як естонські інструктори тренують наших новобранців

У ЗСУ показали, як естонські інструктори тренують наших новобранців

Військовослужбовці Збройних сил Естонської Республіки в рамках базової загальновійськової підготовки особового складу Збройних Сил України у Великій Британії проводять заняття з навчання ведення позиційних бойових дій.

Україна та Чехія розпочали переговори щодо двосторонньої безпекової угоди

Україна та Чехія розпочали переговори щодо двосторонньої безпекової угоди

Українська сторона провела переговори з чеською стороною щодо підготовки проєкту майбутньої безпекової угоди.

Захищаємо світ

00
00
00
ВАКАНСІЇ

Психолог

від 20000 до 50000 грн

Кременчук

Військова частина 2240 НГУ

Кулеметник

від 20100 до 120000 грн

Київ

Розвідувальний батальйон 5 Окремої Штурмової Київської бригади

Стрілець-снайпер-розвідник 155 окремий батальйон ТрО

від 23000 до 53000 грн

Степанівка, Сумська область

Інспектор прикордонної служби

від 25000 до 70000 грн

Харків

Військова частина 9951 ДПСУ