ТЕМИ
#СОЦЗАХИСТ #ВТРАТИ ВОРОГА #LIFESTORY #ГУР ПЕРЕХОПЛЕННЯ

Стан та перспективи співробітництва між Збройними Силами України та НАТО

Новини
Прочитаєте за: 2 хв. 2 Квітня 2021, 12:00

Співробітництво Збройних Сил України з НАТО продовжує зміцнюватися. Як інформує Генеральний штаб ЗС України, про це сьогодні, під час онлайн-брифінгу повідомив начальник управління двостороннього військового співробітництва Головного управління військового співробітництва і верифікації Збройних Сил України полковник Андрій Павелко.

– Сьогодні у співпраці з Альянсом Збройні Сили України мають на меті виконання двох ключових завдань. Це, по-перше, реформування Збройних Сил України відповідно до сучасних стандартів та нарощування їх спроможностей з відбиття збройної агресії проти України. По-друге – досягнення сумісності визначених сил та засобів Збройних Сил України з військовими формуваннями країн-членів НАТО та партнерів для забезпечення здатності діяти спільно під час проведення операцій з підтримання миру та безпеки та заходів підготовки військ, а також досягнення військових критеріїв для членства в Альянсі, – зазначив полковник Андрій Павелко.

Реалізуючи ці завдання, Збройні Сили України використовують увесь спектр існуючих на сьогодні механізмів та програм співробітництва з Альянсом. В першу чергу це – військовий діалог на стратегічному рівні шляхом участі керівництва Збройних Сил України у щорічних засіданнях Військового комітету НАТО. Також, українські військовослужбовці активно залучаються до реалізації програм НАТО.

Це, зокрема, Програми удосконалення військової освіти, Програми професійного розвитку та Ініціативи з розбудови доброчесності, прозорості та зниження корупційних ризиків у діяльності оборонних та безпекових інституцій шляхом участі у відповідних семінарах, курсах, стажуваннях, корабельній практиці тощо. Важливим аспектом є набуття ЗС України сумісності та здатності діяти спільно з військовими формуваннями НАТО.

– З використанням механізму Програми перевірки та зворотного зв’язку Концепції оперативних можливостей НАТО оцінюється готовність підрозділів Збройних Сил України до спільних дій з союзниками у складі багатонаціональних формувань. На цей час участь в Концепції оперативних можливостей беруть 13 підрозділів та військових частин Збройних Сил України. Нашим вагомим досягненням стала сертифікація НАТО у 2019 році оперативно-тактичної групи спеціального призначення. Вперше за всю історію Сил спеціальних операцій НАТО група ССпО держави-партнера пройшла відповідну сертифікацію та була включена до складу додаткового комплекту сил і засобів Сил реагування НАТО, – зауважив полковник Андрій Павелко.

З 2008 року Збройні Сили України беруть участь у Програмі НАТО з обміну даними про повітряну обстановку. Сьогодні організовано регулярний обмін інформацією в межах західного та південного позиційних районів. Планами на перспективу передбачено перехід на вищий рівень взаємодії – обмін класифікованими даними.

Читайте нас у Facebook
Кількість жертв російського обстрілу Вовчанська збільшилося до двох

Кількість жертв російського обстрілу Вовчанська збільшилося до двох

Внаслідок сьогоднішнього обстрілу міста Вовчанськ Харківської області загинуло двоє мирних жителів, ще двоє дістали поранення.

США негайно почнуть передавати Україні зброю після рішення Конгресу

США негайно почнуть передавати Україні зброю після рішення Конгресу

США негайно почнуть доправляти військову допомогу Україні, щойно Конгрес США ухвалить рішення про її фінансування.

У Британії стартувало серійне виробництво танків Challenger 3

У Британії стартувало серійне виробництво танків Challenger 3

У Великій Британії у місті Телфорд розпочалося будівництво бойового танка четвертого покоління Challenger 3 на бронетанковому підприємстві RBSL.

Антикорупційні активісти та медіа можуть допомогти виявити порушення в діяльності Міноборони — Юрій Джигир

Антикорупційні активісти та медіа можуть допомогти виявити порушення в діяльності Міноборони — Юрій Джигир

Заступник Міністра оборони України Юрій Джигир розповів про роботу Департаменту внутрішнього аудиту Міністерства оборони.

На Буковині військовослужбовець ТЦК змушений був стріляти, щоб зупинити нападників

На Буковині військовослужбовець ТЦК змушений був стріляти, щоб зупинити нападників

Під час здійснення заходів оповіщення на військовослужбовця Вижницького районного ТЦК та СП було скоєно напад групою цивільних осіб.

Сухопутні війська збили розвідувальний БПЛА

Сухопутні війська збили розвідувальний БПЛА

Бійці зенітного ракетного полку імені генерал-хорунжого Юрія Тютюника знищили ворожий розвідувальний БПЛА оперативного рівня.

Захищаємо світ

00
00
00
ВАКАНСІЇ

Водій (військовослужбовець)

від 21000 до 121000 грн

Львів

125 обр СВ ЗСУ

Вогнеметник у ЗСУ

від 20000 до 120000 грн

Самбір, Львівська область

Кулеметник

від 50000 до 100000 грн

Дніпро

Військова частина А7408

Радіотелефоніст 155 окремого батальйону територіальної оборони

від 21000 до 51000 грн

Степанівка, Сумська область

Кухар-Військовослужбовець

від 20100 до 125000 грн

Харків

Косівський РТЦК та СП

Інженер-електронщик БПЛА, військовослужбовець

від 25000 до 125000 грн

Київ, Київська область