ТЕМИ
#СОЦЗАХИСТ #ВТРАТИ ВОРОГА #LIFESTORY #ГУР ПЕРЕХОПЛЕННЯ

Німеччина і Франція закликали Путіна виконати політично-військові зобов’язання в рамках ОБСЄ

Новини світу та України
Прочитаєте за: 2 хв. 11 Квітня 2021, 8:17

Німеччина і Франція вказали на те, що масштабне переміщення російських військ біля кордону з Україною викликає занепокоєння.

Країни-члени ОБСЄ Франція і Німеччина закликали Росію переглянути свою позицію і виконати свої зобов’язання в рамках Віденського документа, після того, як вона проігноруваа засідання ОБСЄ щодо ситуації на кордоні з Україною, йдеться в заяві двох держав.

«Ми хотіли б закликати Росію скористатися механізмами консультацій, передбаченими ОБСЄ і Віденським документом, з якими погодилася і Росія, і взаємодіяти конструктивно і в дусі Гельсінкі з усіма зацікавленими державами-учасницями ОБСЄ. Тому ми закликаємо Росію переглянути свій підхід і сумлінно виконати свої політично-військові зобов’язання в рамках ОБСЄ», – йдеться в заяві.

Німеччина і Франція вказали на те, що масштабне переміщення російських військ біля кордону з Україною викликає занепокоєння як у цих двох країн, так і, власне, самої України. Було відзначено, що Росія могла б розвіяти таку стурбованість, надавши пояснення. І саме для цього спеціально створений розділ III Віденського документа ОБСЄ про заходи зміцнення довіри і безпеки у військовій області в Європі, підписантом якого є і Росія. Згідно з ним, країни-учасниці консультуються і співпрацюють один з одним щодо будь-якої незвичайної і незапланованої активності своїх збройних сил за межами їх звичайного місця розташування в мирний час.

«Україна цілком виправдано ініціювала цей механізм, з огляду на переміщення російських військ, і в своїх діях вона має повну підтримку Німеччини і Франції. Ми шкодуємо, що відповідь Росії на підняті Україною питання не задовольнила потребу в інформації. Росія не відповіла», – наголошується в заяві.

Крім того, було відзначено, що Німеччина і Франція продовжать свої зусилля в рамках Нормандського формату, і вказано на необхідність повного виконання Мінських домовленостей. «Будьте впевнені, що зобов’язання Франції та Німеччини не похитні», – наголошується в заяві.

Як повідомлялося, Україна ініціювала в Організації з безпеки і співпраці в Європі (ОБСЄ) проведення спеціального засідання через нарощування військ біля кордонів. Засідання ініційовано в рамках Віденського документа ОБСЄ про заходи зміцнення довіри і безпеки у військовій області в Європі.

Нагадаємо, 30 березня головнокомандувач ЗСУ Руслан Хомчак заявив про те, що Росія стягує війська до кордону України, в тому числі з боку тимчасово окупованого Криму. 5 квітня Росія почала контрольну перевірку боєготовності своїх військ.

Президент Володимир Зеленський вважає це скоріше «грою м’язами», ніж реальною загрозою, проте українська армія готова до будь-яких провокацій, підкреслив він. Напередодні в південних районах України оголосили збори територіальної оборони для посилення і захисту держкордону.

Читайте нас в Telegram
Ворог атакував Білопілля з артилерії: є загиблий та поранені

Ворог атакував Білопілля з артилерії: є загиблий та поранені

Сьогодні вдень ворог вкотре обстріляв центр міста Білопілля Сумської області з артилерії.

У ВМС ЗСУ розповіли, чого бояться російські морські ракетоносії

У ВМС ЗСУ розповіли, чого бояться російські морські ракетоносії

Речник Військово-Морських Сил Збройних Сил України капітан 3 рангу Дмитро Плетенчук заявив, що за півроку є лише 2 підтверджених фактів застосування росіянами морських носіїв крилатих ракет.

росармія атакувала ракетами припортову інфраструктуру Одещини: поранено чоловіка

росармія атакувала ракетами припортову інфраструктуру Одещини: поранено чоловіка

Сьогодні, 19 квітня, Одеська область вкотре зазнала атаки окупантів, росіяни завдали ракетного удару по припортовій інфраструктурі.

На півдні росармія застосувала понад 160 FPV-дронів проти мирного населення

На півдні росармія застосувала понад 160 FPV-дронів проти мирного населення

У прифронтових територій Дніпропетровської, Запорізької, Херсонської та Миколаївської областей, ворог застосував 163 FPV-дрони, 8 ударних БПЛА типу «Ланцет», скинув з БПЛА різних модифікацій 268 осколкових боєприпасів.

На Дніпропетровщині українська ППО знищила ворожу керовану ракету Х-59

На Дніпропетровщині українська ППО знищила ворожу керовану ракету Х-59

Сьогодні воїни ПВК «Схід» збили керовану авіаційну ракету Х-59 в небі над Дніпропетровщиною.

У цій війні немає напівтонів, вона чорно-біла — Володимир Зеленський

У цій війні немає напівтонів, вона чорно-біла — Володимир Зеленський

Глава української держави зазначив, що російсько війна не має напівтонів та подякував усім, хто працює заради нашої країни.

Захищаємо світ

00
00
00
ВАКАНСІЇ

Лікар медичного пункту, офіцер

від 55000 до 125000 грн

Ужгород, Закарпатська область

Стрілець

від 21000 до 21000 грн

Київ

Військова частина 2260 НГУ

Електрик-моторист, військовослужбовець

від 20500 до 120500 грн

Київ

Військова частина А7039

Механік-водій у 66 ОМБр ім. князя Мстислава Хороброго ЗСУ

від 50000 до 120000 грн

Київ, Київська область

Інструктор з вогневої підготовки

від 24000 до 50000 грн

Харків

151 навчальний центр ЗСУ