ТЕМИ
#СОЦЗАХИСТ #ВТРАТИ ВОРОГА #LIFESTORY #ГУР ПЕРЕХОПЛЕННЯ

Музей Повітряних Сил Збройних Сил України відновив роботу

MilitaryArt
Прочитаєте за: 3 хв. 30 Квітня 2021, 16:13

Після тимчасової перерви через карантинні обмеження відновив роботу Музей Повітряних Сил Збройних Сил України, що у Вінниці. Окрім вже звичної експозиції просто неба, гості зможуть відвідати новостворену виставкову залу.

– Тут наші відвідувачі зможуть познайомитися з історією розвитку вітчизняної авіації як у контексті становлення всесвітньої авіації, так і на локальному рівні, – розповів кореспонденту АрміяInform завідувач Музею  генерал-майор у відставці Володимир Алєксєєв. – Окремі стенди присвячені зародженню повітроплавання, першим польотам в Україні, авіації та засобам ППО на теренах України в період Визвольних змагань 1918-1921 років та між Світовими війнами тощо.

Також у новій експозиції представлена інформація про льотчиків-українців, які боролися проти нацистських загарбників під час Другої світової війни як у складі Червоної армії, так і в арміях країн Антигітлерівської коаліції. Окремо розповідається про участь українців у локальних конфліктах: починаючи від Халхин-Голу і закінчуючи Афганістаном.

– Є в нас і оригінальна мапа авіаційного угруповання, яке дісталося незалежній Україні після розпаду Радянського Союзу, – додає Володимир Алєксєєв. – Представлені також всі Командувачі Військово-Повітряних Сил та Військ Протиповітряної оборони. Окремий стенд присвячений героям мирного повітряного простору: Герою України, рекордсмену Книги Гіннеса Олександру Галуненку, Герою України, космонавту Леоніду Каденюку та іншим.

Нагадаємо, що Музей Повітряних Сил ЗСУ є унікальним. Тут зібрано понад 40 експонатів військової авіаційної, зенітної, ракетної, радіолокаційної та ракетної стратегічної техніки, якої немає в інших музеях України. Географія експонатів охоплює всі куточки України. Техніка прибула з Білої Церкви, Лиманського, Одеси, Луцька, Бельбека, Львова, Конотопа, Василькова, Арциза, Феодосії та інших міст. Уся техніка – це не виготовлені макети, а реальні бойові машини, в яких збережено обладнання кабін. Кількість музейних предметів основного фонду становить понад 1200 одиниць. Музей займає площу трохи більше ніж 15 тисяч кв. метрів, на якій розгорнуто 3 основні експозиції. Це Експозиція авіаційної техніки, зенітної ракетної техніки та радіотехнічної техніки.

Окрім того, на території музею встановлено меморіальний знак «Вони не повернулися з польоту» на знак вшанування пам’яті авіаторів, які загинули, виконуючи службовий обов’язок. А нещодавно розпочала працювати Зала бойової слави, присвячена участі військовослужбовців Повітряних Сил в Антитерористичній операції та операції Об’єднаних сил.

Тож, керівництво Музею Повітряних Сил радо запрошує вінничан та гостей міста відвідати екскурсії за попередніми заявками. Усі питання узгоджуються з працівниками Музею за телефоном +(0432) 59-61-90 або через електронну адресу mps_zsu@ukr.net. Нагадаємо, що відвідування дозволяється групам не більше ніж 10 осіб у будні. Ціна квитка для дітей становить 20 грн, для дорослих – 40 грн, екскурсійне обслуговування – 80 грн. Заявку потрібно подавати за три дні до запланованої дати екскурсії. Окрім того, за попередньою інформацією, проведення Дня відкритих дверей на День перемоги не планується через карантинні вимоги.

 

Кореспондент АрміяInform
Читайте нас в Telegram
Литва і оборонний концерн Rheinmetall підписали Меморандум про будівництво заводу з виробництва боєприпасів

Литва і оборонний концерн Rheinmetall підписали Меморандум про будівництво заводу з виробництва боєприпасів

Сьогодні, 16 квітня, Литва підписала меморандум про взаєморозуміння з німецьким оборонним концерном Rheinmetall, який закладає основу будівництва на території країни заводу з виробництва артилерійських боєприпасів.

На Запоріжжі під суд піде дезертир-шпигун

На Запоріжжі під суд піде дезертир-шпигун

Завершене розслідування кримінального провадження щодо військовослужбовця однієї з військових частин у Запоріжжі, який самовільно залишив місце служби та подався шпигувати на користь російського агресора.

Голова парламенту обговорив із Генсеком Ради Європи повернення депортованих українських дітей

Голова парламенту обговорив із Генсеком Ради Європи повернення депортованих українських дітей

Голова Верховної Ради Руслан Стефанчук провів зустрів із Генеральною секретаркою Ради Європи Марією Пейчинович-Бурич. Сторони обговорили створення офісу Реєстру збитків, повернення незаконно депортованих українських дітей до рф.

У Сухопутних військах ЗСУ повідомили про реорганізацію в одній з механізованих бригад

У Сухопутних військах ЗСУ повідомили про реорганізацію в одній з механізованих бригад

Командування Сухопутних військ Збройних Сил України повідомило про рішення про виокремлення штурмового батальйону 67 окремої механізованої бригади в окрему штурмову військову частину.

У Міноборони презентували Центр досконалості протимінної діяльності та екологічної безпеки: у яких напрямках працюватиме

У Міноборони презентували Центр досконалості протимінної діяльності та екологічної безпеки: у яких напрямках працюватиме

Головними сферами діяльності Центру досконалості протимінної діяльності та екологічної безпеки є застосування дронів і сучасних технологій, використання роботів та геопросторових технологій.

У брянську горіла підстанція ― знеструмлено військові об’єкти агресора

У брянську горіла підстанція ― знеструмлено військові об’єкти агресора

У ніч на 16 квітня 2024 року у російському брянську знеструмлено одразу декілька військових та промислових обʼєктів.

Захищаємо світ

00
00
00
ВАКАНСІЇ

Стрілець/чиня-снайпер/ка (ЗСУ)

від 20000 до 120000 грн

Київ

130 Батальйон ТрО

Старший стрілець-оператор, військовослужбовець

від 20000 до 120000 грн

Дніпро, Дніпропетровська область

Санітарний інструктор

від 23000 до 23000 грн

Дніпро

31 Бр НГУ ім. генерал-майора Олександра Радієвського

Санітарний інструктор

від 20000 до 120000 грн

Кропивницький

Військова частина А7343

Електрозварник, військовослужбовець

від 25000 до 125000 грн

Київ

Морська Піхота ЗСУ