ТЕМИ
#СОЦЗАХИСТ #ВТРАТИ ВОРОГА #LIFESTORY #ГУР ПЕРЕХОПЛЕННЯ

Маскувальні сітки від рівненських волонтерів

Армія і суспільство
Прочитаєте за: 2 хв. 13 Квітня 2021, 13:41

Діяльність благодійної організації «Фонд РУЄВИТ» не приносить прибутку її учасникам та націлена на пошуки ресурсів заради допомоги іншим. Якщо раніше рівненські волонтери проводили акції зі збору коштів, інформаційні кампанії в навчальних закладах, громадських місцях наживо, то тепер у зв’язку з обмеженнями, спричиненими COVID-19, працюють більше в режимі онлайн через свою сторінку в мережі Інтернет.

—  Ми почали допомагати Збройним Силам України у 2014 році. З тих часів напрямків роботи стало набагато менше. Основним наразі залишається допомога воїнам, які виконують завдання в районі операції Об’єднаних сил. Здебільшого це — медикаменти, сітки. Іноді просять надіслати радіообладнання, автозапчастини, складові систем освітлення чи сигналізації. Сьогодні продовжуємо роботу над плетінням маскувальних сіток для гірсько-штурмової бригади «Едельвейс», — розповідає волонтер благодійної організації Оксана Прокопчук.

На запитання кореспондентів АрміяInform стосовно підсумків роботи за крайній період, волонтери відповідають, що вже збилися з ліку, адже лише по одних сітках відлік за всі ці роки йде на тисячі… Охочі допомогти приходять до волонтерського центру у вільний час у будні, а хтось у вихідні, та головне — позначка «+» у контрольному списку навпроти слів «зроблено» й «надіслано».

— Ми плетемо ці сітки з любов’ю, — зазначає волонтер Олег Малевич. — Можливо, тут ще якась аура присутня від наших душ і, можливо, це надає додатковий захист. Хоч це вже з галузі паранормального, але це є… Хтось вважає, що плетіння сіток — суто жіноча робота, насправді це не так, бо принципи плетіння ніби одинакові, а свою «сітку-невидимку», чи як її ще називають волонтери, «сітка-оберіг», наші хлопці на бойових позиціях впізнали б одразу — там вузлик тугіший і малюнок особливий.

Фото та відео авторів

Кореспондент АрміяInform

Кореспондент АрміяInform
Читайте нас в Telegram
Ворог 21 раз обстріляв північне прикордоння

Ворог 21 раз обстріляв північне прикордоння

російські загарбники протягом доби здійснили 21 обстріл (108 вибухів) прикордонних територій Чернігівської та Сумської областей.

Кирило Буданов: Тиждень була, скажімо так, сама «засідка». Чекали, коли він вийде на потрібний рубіж

Кирило Буданов: Тиждень була, скажімо так, сама «засідка». Чекали, коли він вийде на потрібний рубіж

Начальник ГУР МО України генерал-лейтенант Кирило Буданов в інтерв’ю BBC розкрив деякі деталі знищення російського дальнього стратегічного бомбардувальника Ту22М3.

Ворог вдарив ракетами по Запоріжжю та Одесі

Ворог вдарив ракетами по Запоріжжю та Одесі

росіяни продовжують системний ракетний терор півдня України.

Кремлю «зробили нерви»: у Швеції на Балтиці з’явився новий корабель для збору розвідданих

Кремлю «зробили нерви»: у Швеції на Балтиці з’явився новий корабель для збору розвідданих

Швеція, яка тільки-но долучилася до Альянсу, ввела в експлуатацію новий корабель для збирання розвідувальної інформації у Балтійському морі, яке все більше підпадає під ознаки «внутрішньої водойми» НАТО.

В Україні хвилина мовчання

В Україні хвилина мовчання

Згідно з указом Президента України Володимира Зеленського № 143/2022, хвилина мовчання проводиться щодня о 9:00, її оголошують у всіх засобах масової інформації.

Українська ППО знищила дві російські ракети та три розвідувальні БПЛА

Українська ППО знищила дві російські ракети та три розвідувальні БПЛА

У ніч на 20 квітня російські окупанти атакували Україну трьома балістичними ракетами «Іскандер-М», двома зенітними керованими ракетами С-300/С-400 із бєлгородської області рф, а також двома керованими авіаційними ракетами Х-59/Х-69 із акваторії Чорного моря.

Захищаємо світ

00
00
00
ВАКАНСІЇ

Електрик-дизеліст, військовослужбовець

від 25000 до 125000 грн

Київ

Морська Піхота ЗСУ

Водій, водій-електрик, військовослужбовець

від 21000 до 27000 грн

Білгород-Дністровський, Одеська область

Технік стартового і підйомно-транспортного обладнання, військовослужбовець

від 23500 до 53500 грн

Кам'янка-Бузька

Військова частина А4623

Командир відділення

від 23000 до 23000 грн

Ужгород

Військова частина 3115 НГУ

Бойовий медик взводу

від 20000 до 120000 грн

Дніпро, Дніпропетровська область

Командир взводу

від 25000 до 25000 грн

Ужгород

Військова частина 3115 НГУ