ТЕМИ
#СОЦЗАХИСТ #ВТРАТИ ВОРОГА #LIFESTORY #ГУР ПЕРЕХОПЛЕННЯ

Командувач ВМС України зустрівся з головними старшинами вітчизняного флоту

Новини Події
Прочитаєте за: 3 хв. 21 Квітня 2021, 19:37

У Клубі старшин міста Одеса відбулися планові збори з головними старшинами та головними сержантами військових частин та командувача Військово-Морських Сил ЗС України контр-адмірала Олексія Неїжпапи.

Під час зустрічі обговорено стан військової дисципліни у ВМС, покращення якості відбору на навчання на фахову підготовку, курси лідерства майбутніх сержантів і старшин. Також проведено інструкторсько-методичні заняття з порядку організації індивідуального вишколу  сержантсько-старшинського складу і лекцію з недавно ухваленої Стратегії воєнної безпеки України.

Запитань до командувача було небагато, але, як зазначив головний старшина ВМС ЗС України головний майстер-старшина Павло Ручка: «У нас давно створено вертикаль головних старшин, головних сержантів військових частин. Вертикаль працює, і всі запитання головних старшин узагальнюю й відповідно до своїх можливостей, здібностей і функціональних обов’язків прагну вирішувати. Якщо це неможливо зробити на рівні Головного старшини ВМС, доповідаю командувачу, і він уже ними займається на своєму рівні. Загалом маємо головного сержанта ЗСУ, який теж здатний брати на себе значний спектр проблем і завдань, якщо їх не вирішують на рівні видів, родів військ та органів військового управління.Тоді головний сержант ЗС України доповідає про них Головнокомандувачу Збройних Сил».

Він додав: «Такі зустрічі потрібні, насамперед, не стільки сержантському складу, скільки керівникам. Для того, щоб командувач мав зворотній зв’язок від сержантів, які керують особовим складом. Ну, звісно, головні старшини не щодня бачать командувача ВМС, який у неформальній обстановці готовий спілкуватися з кожним, поставити свої запитання. І з перших вуст почути про перспективи розвитку флоту, що з озброєння та техніки очікувати невдовзі. Ми взяли за модель розбудови ЗС України й сержантського корпусу систему НАТО, де роль сержанта надважлива. Адже він відповідає за навчання, виховання особового складу, щодня організовує їм побутові умови, дозвілля, знає їх краще, аніж офіцер. А офіцер має займатися плануванням, застосуванням. Приділяємо цьому чимало уваги, постійно наголошуємо, що тому і створено центри підготовки сержантського складу, які готують за базовим та середнім рівнем освіти».

Такі збори під керівництвом командувача проводять щоквартально, а якщо потрібно, за колегіальним рішенням головних старшин та головних сержантів військових частин таку зустріч можна ініціювати додатково. І командувач ніколи не відмовляє.

Командувач ВМС цього разу основну увагу зосередив на нагальних проблемах, які виникають у військових колективах і розповів про шляхи їх вирішення. Крім того, поінформував про види військової техніки і озброєння, що у поточному та наступному році поставлять до ВМС.

Кореспондент АрміяInform
Читайте нас в Telegram
Десантники розповіли, як знищили два ворожі танки у прямому бою

Десантники розповіли, як знищили два ворожі танки у прямому бою

Січеславські десантники знищили два російських танки з 200 метрів у прямому танковому бою.

Ворог перекинув основну масу підрозділів на Очеретино

Ворог перекинув основну масу підрозділів на Очеретино

У вечірньому стрімі Армія TV ведучі обговорили оперативну обстановку з Авдіївського напрямку з військовослужбовцем окремої єгерської бригади імені Олекси Довбуша на псевдо «Італієць».

Нам потрібні засоби для захисту повітряного простору негайно — Міністр оборони на засіданні Ради Україна-НАТО

Нам потрібні засоби для захисту повітряного простору негайно — Міністр оборони на засіданні Ради Україна-НАТО

Україна зараз життєво потребує засобів для захисту цивільного населення від ракетних ударів та атак російських безпілотників.

Окупанти обстріляли передмістя Херсона: загинула літня жінка

Окупанти обстріляли передмістя Херсона: загинула літня жінка

Близько години тому армія рф з тимчасово окупованого лівого берега обстріляла передмістя Херсона.

Вже восьма данська команда інструкторів прибула у Британію для навчання українських військових

Вже восьма данська команда інструкторів прибула у Британію для навчання українських військових

Збройні сили Королівства Данія продовжують брати участь у багатонаціональній навчальній операції ІНТЕРФЛЕКС з базової загальновійськової підготовки Збройних Сил України на території Великої Британії. Це дієвий внесок на підтримку України.

На закупівлі для ЗСУ дизельного палива зекономили понад 30 млн грн

На закупівлі для ЗСУ дизельного палива зекономили понад 30 млн грн

Державному оператору тилу (DOT) вдалося заощадити понад 30 мільйонів гривень на закупівлі для Збройних Сил України дизельного палива.

Захищаємо світ

00
00
00
ВАКАНСІЇ

Мережевий інженер

від 55000 до 130000 грн

Ужгород, Закарпатська область

Стрілець

від 20000 до 20000 грн

Київ

Військова частина 2260 НГУ

Терапевт

від 20000 до 30000 грн

Мукачево

27 прикордонний загін ДПСУ (медичний пункт)

Інспектор прикордонної служби, водій

від 21000 до 30000 грн

Білгород-Дністровський

Державна прикордонна служба України

Фотограф, Відео монтаж, Прес-служба, Медіа

від 20000 до 120000 грн

Суми

129 окрема бригада ТрО

Лікар медичного пункту, військовослужбовець

від 25000 до 125000 грн

Київ, Київська область