ТЕМИ
#СОЦЗАХИСТ #ВТРАТИ ВОРОГА #LIFESTORY #ГУР ПЕРЕХОПЛЕННЯ

Гроші від продажу книги маріупольської поетеси підуть на встановлення монумента загиблому Герою України

MilitaryArt Новини
Прочитаєте за: 2 хв. 22 Квітня 2021, 15:16

Поетеса зі столиці Приазов’я Валерія Карпиленко — колишня військова. Нещодавно вона випустила збірку віршів, яку написала за часів війни на сході України.

Хоча шлях жінки як представниці українського війська вже закінчився, розірвати зв’язки з армійським середовищем для неї неможливо, адже воно назавжди закарбовується в серці будь-кого, хто став його часткою.

— Формуючи збірку, вірші я збирала по всіх блокнотах, нотатках, польових записах, які вела під час робочих виїздів на фронт чи полігони. Книга присвячена війні, нашим воїнам, представникам військового духовенства. Крім того, у своїх творах намагалась розкрити образ Української жінки, який для мене особливо важливий. Адже на війні я зустріла багато яскравих особистостей серед жінок-солдатів, волонтерок, парамедиків. Саме вони несподівано відкрили свою душу Україні, зробивши вибір, керуючись не страхом, а боротьбою й нескоренням російській навалі. Особливо це стосується 2014-го, коли мій рідний Маріуполь був під окупацією. Та місцеві жительки нарівні з чоловіками стали на захист міста. Також у книзі є розділ, присвячений нашій природі, історії, мові, традиціям, тобто всьому, за що ми боремося і за що варто воювати, — розповідає авторка.

Невипадкова і назва збірки. Валерія розповідає, що на багатьох світлинах, які зробила на війні, військова техніка зображена на тлі або крізь різнобарв’я квітів.

— На фото прагнула показати красу сходу України, куди прийшла війна. Так і народилася назва збірки — «Зброя та квіти», — каже жінка.

Гроші від продажу книги Валерія перерахує у фонд «Музичного батальйону» — об’єднання українських професійних музикантів, поетів та митців, які своїми піснями й полум’яним словом сім років підтримують воїнів Збройних Сил і добробатів. Вони підуть на встановлення монумента на честь загиблого Героя України Василя Сліпака в Києві.

— Хочеться допомогти в цій хорошій, добрій справі. А ще хочеться, щоб у кожному українському місті та містечку були пам’ятники на честь наших Героїв, — міркує поетеса.

За словами Валерії, щойно розпочався продаж книги, перше замовлення було від чоловіка з Маріуполя, який купив два примірники збірки. Одну книгу залишив собі, а другу попросив передати військовим. Тож наша кореспондентка ближчим часом передасть її представникам окремого батальйону морської піхоти, який дислокується в Маріуполі.

Усі, хто хоче замовити книгу Валерії Карпиленко «Зброя та квіти», можуть зробити це за посиланням.

А ми бажаємо поетесі творчих успіхів і дякуємо за добру справу!

Кореспондент АрміяInform
Читайте нас в Telegram
Ворог 21 раз обстріляв північне прикордоння

Ворог 21 раз обстріляв північне прикордоння

російські загарбники протягом доби здійснили 21 обстріл (108 вибухів) прикордонних територій Чернігівської та Сумської областей.

Кирило Буданов: Тиждень була, скажімо так, сама «засідка». Чекали, коли він вийде на потрібний рубіж

Кирило Буданов: Тиждень була, скажімо так, сама «засідка». Чекали, коли він вийде на потрібний рубіж

Начальник ГУР МО України генерал-лейтенант Кирило Буданов в інтерв’ю BBC розкрив деякі деталі знищення російського дальнього стратегічного бомбардувальника Ту22М3.

Ворог вдарив ракетами по Запоріжжю та Одесі

Ворог вдарив ракетами по Запоріжжю та Одесі

росіяни продовжують системний ракетний терор півдня України.

Кремлю «зробили нерви»: у Швеції на Балтиці з’явився новий корабель для збору розвідданих

Кремлю «зробили нерви»: у Швеції на Балтиці з’явився новий корабель для збору розвідданих

Швеція, яка тільки-но долучилася до Альянсу, ввела в експлуатацію новий корабель для збирання розвідувальної інформації у Балтійському морі, яке все більше підпадає під ознаки «внутрішньої водойми» НАТО.

В Україні хвилина мовчання

В Україні хвилина мовчання

Згідно з указом Президента України Володимира Зеленського № 143/2022, хвилина мовчання проводиться щодня о 9:00, її оголошують у всіх засобах масової інформації.

Українська ППО знищила дві російські ракети та три розвідувальні БПЛА

Українська ППО знищила дві російські ракети та три розвідувальні БПЛА

У ніч на 20 квітня російські окупанти атакували Україну трьома балістичними ракетами «Іскандер-М», двома зенітними керованими ракетами С-300/С-400 із бєлгородської області рф, а також двома керованими авіаційними ракетами Х-59/Х-69 із акваторії Чорного моря.

Захищаємо світ

00
00
00
ВАКАНСІЇ

Оператор взводу зв’язку

від 25000 до 40000 грн

Павлоград

Військова частина А4759

Зовнішній пілот, оператор, безпілотних літальних апаратів

від 20000 до 50000 грн

Житомир

115 ОБр Сил ТрО

Військовослужбовець стрілець

від 20100 до 120100 грн

Запоріжжя, Запорізька область

Технік служби захисту інформації в автоматизованих системах

від 21000 до 21000 грн

Чернігів

Військова частина А7328

Номер обслуги мінометної батареї

від 20000 до 120000 грн

Краматорськ

23 ОМПБ 56 ОМПБр

Перекладач-інспектор прикордонної служби

від 21000 до 24000 грн

Мукачівський прикордонний загін