ТЕМИ
#СОЦЗАХИСТ #ВТРАТИ ВОРОГА #LIFESTORY #ГУР ПЕРЕХОПЛЕННЯ

Автори сучасної військової літератури відвідали Донеччину та Луганщину у рамках щорічного літературного фестивалю «Кальміус»

Армія і суспільство
Прочитаєте за: 2 хв. 12 Квітня 2021, 17:23

Днями ветерани російсько-української війни Василь Піддубний з Житомирщини та Віталій Запека з Полтавщини, зустрілися в районі проведення ООС з поціновувачами своєї творчості у Краматорську й Сєвєродонецьку. Про це повідомляє пресслужба ООС.

Поспілкуватися з улюбленими авторами прийшли як цивільні місцеві мешканці, так і військовослужбовці, які беруть участь в операції Об’єднаних сил.

В ході літературної зустрічі говорили про те, що спонукало ветеранів АТО/ООС стати на письменницьку стезю, і про нагальні проблеми сьогодення української культури. Зокрема, про національно-патріотичні ідеї, які потрібно плекати та втілювати в життя, щоб повернути розуми й серця мешканців тимчасово окупованих територій Донеччини та Луганщини, а також про боротьбу з усім російським в регіоні.

— Легко бути патріотом там, де тебе й так підтримують, а зрозуміти, що таке патріотизм, чого вартує підтримка можна саме тут, у прифронтових територіях. Бо тут є люди, для яких наша письменницька діяльність, наша підтримка, українські ідеї є надзвичайно важливими! Тому ми маємо приїжджати сюди, спілкуватися з місцевим населенням, повертати їх з-під впливу ворожої пропаганди, — говорить Василь Піддубний.

Зі слів Василя Піддубного, лейтмотивом більшості його творів є повсякдення воїнів АТО/ООС. Це розповіді про життя, про побутові ситуації, про характери та емоції солдатів та офіцерів. Тих, хто з пересторогою ставиться до книг про події російсько-української війни, мовляв, там суцільний жах і смерть, автор переконує: ветеранська література якраз про інше — про життя воїнів у бойових умовах і про їхню мотивацію щодо захисту Батьківщини. І власне для того, щоб краще зрозуміти воїнів, пересічному громадянинові варто читати сучасну ветеранську літературу.

Військовослужбовці, які завітали на зустріч з військовими письменниками, активно спілкувалися щодо розвитку співпраці. І вже запросили бійців літературного фронту до участі в майбутніх заходах військово-патріотичного виховання молоді, які у перспективі мають відбутися в регіоні відповідальності оперативно-тактичного угруповання «Північ».

Крім того, армійці зазначають, що такі проекти потрібні і для, як кажуть, внутрішнього вжитку. Бо знайомство та цікава бесіда з побратимами, що нині розвивають сучасну українську літературу, значно розширює культурний потенціал діючих захисників України.

Читайте нас у Facebook
F-16 прибули до Румунії для навчання українських пілотів, в одному з них прилетіла міністр оборони Нідерландів

F-16 прибули до Румунії для навчання українських пілотів, в одному з них прилетіла міністр оборони Нідерландів

Військово-повітряні сили Нідерландів передали ще три винищувачі F-16 для Європейського центру підготовки пілотів в Румунії, де зокрема проходять навчання українські пілоти.

У Дніпрі через ворожий удар частково зруйнована п’ятиповерхівка, є постраждалі

У Дніпрі через ворожий удар частково зруйнована п’ятиповерхівка, є постраждалі

У Дніпрі через ворожий удар 19 квітня 2024 року було частково зруйновано п'ятиповерхівку, є жертви.

«Лінія фронту попереду нас була всіяна трупами росіян»: як військові тримали Бахмут рік тому. Фоторепортаж АрміяInform

«Лінія фронту попереду нас була всіяна трупами росіян»: як військові тримали Бахмут рік тому. Фоторепортаж АрміяInform

Рік тому тривали важкі бої за Бахмут на Донеччині. Підрозділи Збройних Сил України стійко тримали оборону. Інколи, на жаль, ціною власного життя.

На півдні спецпризначенці спалили склад БК разом з окупантами

На півдні спецпризначенці спалили склад БК разом з окупантами

Воїни ССО спалили склад БК та знищили військових противника на Півдні.

МАГАТЕ заявило про чергову атаку безпілотника по Запорізькій АЕС

МАГАТЕ заявило про чергову атаку безпілотника по Запорізькій АЕС

Сьогодні, 18 квітня, Міжнародне агентство з атомної енергії повідомило про атаку невідомого безпілотного літального апарату по території навчального центру Запорізької атомної електростанції, що примикає до майданчика.

Захищаємо світ

00
00
00
ВАКАНСІЇ

Стрілець

від 20100 до 120000 грн

Дніпро

108 ОБр Сил ТрО

Гранатометник

від 40000 до 120000 грн

Житомир

1 ОБрСпП ім. Івана Богуна

Бойовий медик служба по контракту ЗСУ

від 21000 до 120000 грн

Запоріжжя

Заводський РТЦК та СП

Кулеметник, військовослужбовець

від 25000 до 125000 грн

Одеса, Одеська область

Віськовослужбовець

від 20100 до 123000 грн

Біла Церква, Київська область

Психолог, військовослужбовець

від 25000 до 125000 грн

Київ

Азов, 12-та бригада спеціального призначення НГУ