ТЕМИ
#СОЦЗАХИСТ #ВТРАТИ ВОРОГА #LIFESTORY #ГУР ПЕРЕХОПЛЕННЯ

Аби боронити Україну на передовій, цей чоловік змінив офіцерські погони на сержантські

Life story
Прочитаєте за: 3 хв. 8 Квітня 2021, 15:05

Він уже 5 років на війні, вдома його чекають дружина та троє дітей 

Наше знайомство з морпіхом Євгеном Ткаченко відбулось на теренах Приазовщини, неподалік зруйнованого «русским миром» селища Широкиного. Аби дістатися ВОПу, де він – командир відділення одного з батальйонів морської піхоти, ми хвилин двадцять їхали по бездоріжжю позашляховиком, минаючи мінні поля. А потім пів години йшли пішки окопами українських позицій, розмитих весняною негодою…

На перший погляд Євген видався суворим чоловіком. А вже у бліндажі, біля теплої пічки, пригощаючи нас чаєм, він уперше усміхнувся, а його очі… Скільки мудрості, доброти та болю  зосередилося у пронизливо-синіх очах цього українського солдата, який вже п’ятий рік воює за майбутнє нашої держави, приносячи в жертву час, який би міг приділити родині, – коханій дружині та трьом дітям…

Як людина від природи скромна, Євген неохоче розпочав про свій бойовий шлях.

– Якщо писати про когось, то про хлопців, які служать поряд зі мною. Ми всі тут творимо сучасну історію Української землі, не тільки я, − розмірковує військовий.

Однострій солдата Збройних Сил України Євген одягнув у 2016 році. Але той момент не став початком служби чоловіка. Скоріш – його продовженням. У минулому Євген – офіцер Міністерства внутрішніх справ України, який працював у карному розшуку та спеціальних підрозділах на той момент ще міліції. Певний час обіймав і керівні посади.

За кілька років до початку російської агресії в Україні звільнився з лав правоохоронців у званні майора. До речі, серед побратимів так і закріпився позивний Євгена, пов’язаний з його професійним минулим – «Майорчик».

Маючи неабиякий досвід поводження з різними видами озброєння, у 2016 році чоловік розпочав службу в навчальному центрі морської піхоти на посаді інструктора з вогневої та бойової підготовки. Згодом перевівся до бойового підрозділу.

– Передавати хлопцям досвід можна і тут, на передовій. А ще й Неньку боронити, −  ділиться думками «Майорчик».

Чоловіку кілька разів пропонували пройти офіцерські курси. Деякий час він навіть виконував обов’язки заступника командира роти, але все одно повертався до побратимів, вважаючи, що нині потрібен тут, на місці командира відділення. А офіцерські погони можуть і почекати…

Вдома, в Одесі, його чекають дружина та троє дітлахів. Євген із усмішкою згадує кохану, називаючи її справжньою офіцерською дружиною.

– Вона відноситься до тієї категорії жінок, які разом із чоловіком і Крим, і Рим та військові гарнізони пройшла. Терпіла мою постійну відсутність під час служби в МВС та з повним розумінням віднеслася до рішення йти на війну. А сумувати часу в неї немає – молодший син з’явився в нас уже під час моєї служби в морпіхах. Йому  зараз чотири, − розповідає чоловік.

А ще Євген із гордістю говорить про те, що старший син, якому незабаром виповниться вісімнадцять, також обрав шлях українського воїна й активно готується до вступу у військовий інститут.

– До родини хочеться щомиті. Душею я − з ними. Але тілом та розумом я повинен бути тут, на війні. Хтось має зупинити армію Путіна, кровопролиття та смерті наших хлопців – цвіту української нації − та вибороти мирне майбутнє для наших дітей, − каже морпіх Євген, який змінив офіцерські погони на сержантські, аби боронити Україну на передовій…

Кореспондент АрміяInform
Читайте нас у Facebook
Десантники розповіли, як знищили два ворожі танки у прямому бою

Десантники розповіли, як знищили два ворожі танки у прямому бою

Січеславські десантники знищили два російських танки з 200 метрів у прямому танковому бою.

Ворог перекинув основну масу підрозділів на Очеретино

Ворог перекинув основну масу підрозділів на Очеретино

У вечірньому стрімі Армія TV ведучі обговорили оперативну обстановку з Авдіївського напрямку з військовослужбовцем окремої єгерської бригади імені Олекси Довбуша на псевдо «Італієць».

Нам потрібні засоби для захисту повітряного простору негайно — Міністр оборони на засіданні Ради Україна-НАТО

Нам потрібні засоби для захисту повітряного простору негайно — Міністр оборони на засіданні Ради Україна-НАТО

Україна зараз життєво потребує засобів для захисту цивільного населення від ракетних ударів та атак російських безпілотників.

Окупанти обстріляли передмістя Херсона: загинула літня жінка

Окупанти обстріляли передмістя Херсона: загинула літня жінка

Близько години тому армія рф з тимчасово окупованого лівого берега обстріляла передмістя Херсона.

Вже восьма данська команда інструкторів прибула у Британію для навчання українських військових

Вже восьма данська команда інструкторів прибула у Британію для навчання українських військових

Збройні сили Королівства Данія продовжують брати участь у багатонаціональній навчальній операції ІНТЕРФЛЕКС з базової загальновійськової підготовки Збройних Сил України на території Великої Британії. Це дієвий внесок на підтримку України.

На закупівлі для ЗСУ дизельного палива зекономили понад 30 млн грн

На закупівлі для ЗСУ дизельного палива зекономили понад 30 млн грн

Державному оператору тилу (DOT) вдалося заощадити понад 30 мільйонів гривень на закупівлі для Збройних Сил України дизельного палива.

Захищаємо світ

00
00
00
ВАКАНСІЇ

Інженер відділу повірки та регулювання електровимірювальних і тепломеханічних приладів

від 28000 до 30000 грн

Харків

Метрологічний центр військових еталонів ЗСУ

Командир відділення 155 окремого батальйону територіальної оборони

від 23000 до 53000 грн

Степанівка, Сумська область

Бойовий медик в 126 ОБр ТРО

від 20000 до 120000 грн

Херсон, Херсонська область

Бойовий медик взводу

від 21000 до 125000 грн

Червоноград

63 окремий батальйон 103 ОБр Сил ТрО

Інспектор прикордонної служби, водій

до 20100 грн

Житомир

Державна прикордонна служба України

Водій-машиніст, військовослужбовець

від 25000 до 125000 грн

Одеса, Одеська область