ТЕМИ
#СОЦЗАХИСТ #ВТРАТИ ВОРОГА #LIFESTORY #ГУР ПЕРЕХОПЛЕННЯ

Як кулеметний розрахунок став подружньою парою

Life story Публікації
Прочитаєте за: 4 хв. 6 Березня 2021, 12:54

Марина Гончарова дитинство провела на Одещині. Так сталося, що батька їй замінив старший брат Андрій. Для неї він став прикладом і надійною опорою у житті. Пізніше він закінчив навчання у виші, отримав офіцерське звання і продовжив службу поблизу Одеси. У 2015-му відряджений до району проведення АТО, де брав участь у захисті Донецького аеропорту.

– Я в усьому брала приклад з брата, для мене він – справжній авторитет і взірець мужності. І от коли Андрій став офіцером і поїхав на війну, я теж замислилася про військову кар’єру, − розповідає Марина. – Брат постійно відмовляв, радив обрати цивільний фах. Він за мене хвилювався і не хотів, аби я ризикувала. Я ж хотіла довести, що можу нарівні з чоловіками захищати рідну землю.

Сильний характер і цілеспрямованість жінки визначили її майбутню професію. У 2018 році Марина підписала контракт, закінчила навчальний центр у Василькові й розпочала службу в одній з військових частин. Від початку служби намагалася потрапити в списки на відправку в ООС. Однак командування не хотіло відправляти її на Донбас. Місяць вона оббивала пороги кабінетів командирів різних ланок і таки досягла свого. Її рапорт на добровільне відрядження в район проведення бойових дій схвалили.

– На початку 2019-го мене відрядили на Донеччину – прикомандирували до десантно-штурмової роти. Пам’ятаю, як вже в поїзді набралася сміливості й подзвонила брату, аби сповістити цю новину. Він, м’яко кажучи, був шокований. Було ніяково, що все тримала в таємниці до останнього моменту, але тільки так могла уберегтися від його відмов, − усміхається Марина.

В ООС підрозділ Марини Гончарової зайняв оборонні рубежі біля Гранітного, що неподалік Волновахи. За розподілом дівчина прийняла посаду помічника кулеметника. Вона тоді й не здогадувалась, що цей кулеметний розрахунок стане для неї доленосним.

Перші 4 місяці Марина виконувала обов’язки на одному з ВОПів у безпосередній близькості від противника. На самісінькому передку і зародилося велике кохання, яке поєднало двох людей у щасливу сім’ю.

– Ми пізно вночі прибули в розташування частини. Нам одразу видали зброю, яку слід було обов’язково почистити, а я тоді вже з ніг валилася від утоми. До мене підійшов Сергій – кулеметник мого розрахунку. І чемно запропонував допомогу, порадивши йти відпочивати з дороги. Тоді й відбулося наше перше знайомство й з того часу ми нерозлучні, − говорить Марина. – Увесь термін відрядження разом заступали на бойове чергування на опорнику, спілкувалися, ділилися враженнями від служби. Він в усьому допомагав і підтримував мене. Сергій – надійний та чуйний, з такою людиною і на першій лінії оборони не страшно. Непомітно дружба переросла у почуття. Ніколи раніше не подумала б, що зустріну справжнє кохання на передовій. Під час одного з чергувань на ВОПі Сергій мені освідчився. Вирішили дочекатися ротації і одружитися вдома. Через 8 місяців повернулися з ООС і відгуляли весілля. Ось так, поїхала на війну і зустріла своє кохання та сенс життя.

Невдовзі молодята поїхали в Харків і успішно склали вступні іспити до Харківського національного університету Повітряних Сил імені Івана Кожедуба. Наразі Марина та Сергій навчаються на першому курсі, опановують специфіку радіотехнічних військ. У вільний від навчання час виховують двох діточок. Щаслива сім’я Гончарових планує успішно закінчити навчання і отримати лейтенантські погони.

Кореспондент АрміяInform
Читайте нас у Facebook
У Львові завідувачка відділення лікарні за хабарі підробляла інвалідність військовозобов’язаним

У Львові завідувачка відділення лікарні за хабарі підробляла інвалідність військовозобов’язаним

Затримаго завідувачку відділення Львівської багатопрофільної лікарні, яка за 7 тисяч доларів обіцяла встановити групи інвалідності для військовозобов’язаного.

Війська росії примушують студентів робити окопні свічки

Війська росії примушують студентів робити окопні свічки

На тимчасово окупованих територіях України військові армії рф примушують місцеве населення працювати на їхнє військо.

Наслідки російського удару по Одесі: поранено дві людини, зокрема 3-річну дитину

Наслідки російського удару по Одесі: поранено дві людини, зокрема 3-річну дитину

Сьогодні, 20 квітня, російські війська вдарили по приватному сектору Одеси. Поранення отримали 2 особи, постраждала й трирічна дитина.

У Києві відбувся Міжнародний академічний форум «Воєнні інновації в сучасних війнах»

У Києві відбувся Міжнародний академічний форум «Воєнні інновації в сучасних війнах»

Учасники Міжнародного академічного форуму «Воєнні інновації в сучасних війнах» розглянули тенденції війни дронів, вектори розвитку Збройних Сил та інноваційні соціальні рішення.

Найближчим часом Україна може підписати безпекові угоди з країнами Балтії, Північної Європи і США

Найближчим часом Україна може підписати безпекові угоди з країнами Балтії, Північної Європи і США

У травні-червні Україна може наблизитися до підписання безпекових угод із країнами Балтії, Північної Європи і США.

У Повітряних Силах спрогнозували, як зміниться ситуація в небі над Україною після збиття російських А-50 і Ту-22М3

У Повітряних Силах спрогнозували, як зміниться ситуація в небі над Україною після збиття російських А-50 і Ту-22М3

Речник Повітряних Сил Збройних Сил України майор Ілля Євлаш розповів, як зміниться обстановка в українському небі після збиття російських літаків А-50, Ту-22М3.

Захищаємо світ

00
00
00
ВАКАНСІЇ

Заряджаючий, військовослужбовець

від 25000 до 125000 грн

Київ, Київська область

Юрисконсульт

від 25000 до 30000 грн

Запоріжжя

Військова частина А3130

Технік служби захисту інформації в автоматизованих системах

від 51000 до 51000 грн

Запоріжжя

79 окремий батальйон 102 ОБр Сил ТрО

Офіцер групи психологічного супроводу та відновлення

від 25000 до 25000 грн

Київ

131 окремий батальйон 112 ОБр Сил ТрО

Номер обслуги до 128 окремої гірсько-штурмової Закарпатської бригади

від 24000 до 124000 грн

Мукачеве, Закарпатська область

Стрілець

від 20000 до 120000 грн

Херсон

126 ОБр Сил ТрО