ТЕМИ
#СОЦЗАХИСТ #ВТРАТИ ВОРОГА #LIFESTORY #ГУР ПЕРЕХОПЛЕННЯ

У Хмельницькому провели в останню путь молодшого сержанта Віктора Пасєку

Новини
Прочитаєте за: 3 хв. 21 Березня 2021, 16:06

Воїн 10-ї окремої гірсько-штурмової бригади загинув 18 березня під час обстрілу наших позицій проросійськими збройними формуваннями.

Того дня представники збройних сил РФ відкрили вогонь із застосуванням стрілецької зброї, великокаліберних кулеметів, гранатометів різних систем, мінометів калібру 82 мм та 120 мм. Унаслідок обстрілу молодший сержант Віктор Пасєка дістав смертельне поранення в голову.

Проводжали в останню путь, крім рідних і близьких загиблого захисника, його бойові побратими, представники оперативного командування «Захід», керівництво Хмельницького гарнізону, місцевих органів самоврядування, представники патріотичних громадських організацій, волонтери, духовенство та містяни.

Дядя Вітя свого борщу не скуштував…

— Віктор Степанович служив у нашому взводі з кінця минулого року. До того він був у мінометній батареї, — розповів головний сержант 3-го гірсько-штурмового взводу Денис. — Багатьом з нас за віком і багатим життєвим досвідом він був як батько, тому й кликали ми його — дядя Вітя. Це прекрасна, добра й чуйна людина. Дуже сильно любив своїх онуків, дочку свою любив, постійно про них розповідав. Як з ними бавився, як вони бігли, летіли, падали в обійми, зустрічаючи дідуся. Завжди першим проявляв розумну ініціативу в усьому. Я кажу йому: «Дядь Вітя, вам вже 55, є молоді хлопці, їм простіше буде справитись». А він мені: «Ти на мій вік не дивись. Ми всі тут разом — команда. Я на світі прожив трохи більше вашого, тому як, де і що зробити знаю і вмію добре». Він бігав, стрибав, був дуже витривалим, у свої 55 міг дати фору 20-річним. В останній свій день він приготував на наш взвод смачний український борщ, та сам його так і не скуштував. У серпні 2021 планував звільнятися, хотів бути біля внуків Артема і Владислава, бачити, як вони ростуть і мужніють, — пригадав Денис.

Командувач військ оперативного командування «Захід» генерал-майор Сергій Шаптала у своєму слові зазначив, що молодший сержант Віктор Степанович Пасєка виконував бойове завдання, захищаючи Україну, щоб ми з вами жили краще.

— Від імені особового складу військ оперативного командування «Захід» висловлюю щирі співчуття рідним, близьким, друзям через втрату нашого бойового побратима. У знак пам’яті про молодшого сержанта Пасєку від Головнокомандувача ЗС України вручаю грамоту пошани та скорботи його доньці Ользі, — сказав командувач, став на коліно перед донькою і передав грамоту.

Міський голова Хмельницького Олександр Симчишин зі свого боку підкреслив, що хмельницька громада переживає направду дуже велику і болючу втрату.

— Саме сьогодні, третьої неділі березня, працівники всієї житлово-комунальної сфери відзначають своє професійне свято. Багато років відзначав його і Віктор Степанович. Він більше ніж 30 років пропрацював водієм тролейбуса й перевіз нашим містом десятки тисяч містян і гостей Хмельницького. Цілком можливо, що і сьогодні він приймав би вітання на сході України від своїх друзів і рідних з Хмельницького. Та він обрав інший шлях і пішов захищати кожного з нас, пішов захищати нашу Українську державу, аби ми з вами мирно жили в Україні, яку він сильно любив, як і свою сім’ю, — підкреслив мер.

Поховали героя на Алеї Слави міського кладовища, поруч із тридцять одним іншим захисником України з Хмельницького, які віддали свої життя в російсько-українській війні.

Герої не вмирають!

Фото автора

Позаштатний кореспондент АрміяInform
Читайте нас в Telegram
Президент відзначив державними нагородами понад 700 військових, з них — 228 посмертно

Президент відзначив державними нагородами понад 700 військових, з них — 228 посмертно

Президент України Володимир Зеленський відзначив державними нагородами 718 військовослужбовців України, 228 з них — посмертно.

У Запоріжжі до центру рекрутингу протягом місяця звернулись понад 700 осіб

У Запоріжжі до центру рекрутингу протягом місяця звернулись понад 700 осіб

Понад 730 людей звернулись до Запорізького центру рекрутингу за місяць.

Окупанти скинули модернізовану авіабомбу на Селидове

Окупанти скинули модернізовану авіабомбу на Селидове

У вівторок, 23 квітня, о 4:20 окупанти вдарили авіабомбою УМПБ Д-30 по Селидовому на Донеччині.

На Львівщині затримали військового, який за $17 тис. «продав» місце в делегації для виїзду за кордон  

На Львівщині затримали військового, який за $17 тис. «продав» місце в делегації для виїзду за кордон  

Військовослужбовець військової частини з Львівщини за гроші обіцяв фіктивно включити військовозобов’язаного до складу делегації, яка виїжджатиме на міжнародну конференцію до однієї з країн Євросоюзу.

Литва збирається надати Україні радари ППО

Литва збирається надати Україні радари ППО

Литва хоче зробити внесок в українську протиповітряну оборону, зокрема надати радари протиповітряної оборони.

Глава держави підписав указ про утворення військових адміністрацій у Запорізькій області

Глава держави підписав указ про утворення військових адміністрацій у Запорізькій області

Президент України Володимир Зеленський підписав указ про утворення восьми військових адміністрацій у Запорізькій області.

Захищаємо світ

00
00
00
ВАКАНСІЇ

Начальник медичної служби

від 28000 до 30000 грн

Кропивницький

Військова частина А4607

Інспектор прикордонної служби, водій

до 20100 грн

Житомир

Державна прикордонна служба України

Військовослужбовець ЗСУ

від 20100 до 120100 грн

Харків

Старобільський РТЦК та СП

Вогнеметник, військовослужбовець

від 25000 до 125000 грн

Київ, Київська область

Кухар

від 21400 до 21400 грн

Дніпро

31 Бр НГУ ім. генерал-майора Олександра Радієвського

Кухар

від 8000 до 9000 грн

Озерне

Військова частина А1435