ТЕМИ
#СОЦЗАХИСТ #ВТРАТИ ВОРОГА #LIFESTORY #ГУР ПЕРЕХОПЛЕННЯ

Повій, вітре, повій буйний!..

Прочитаєте за: 5 хв. 18 Березня 2021, 11:15

Російський блогер Саша Г. поїхав у Крим!..

Саша Г. — типовий «кримрашист», що є синонімом — «путініст». А бути «путіністом» у Росії — завдання не з легких. Треба любити «Родіну», як це робить Володимир Путін, в усіх її іпостасях та позах… І коли вона стоїть на колінах, і коли з тих колін спинається. Запитання в іншому, коли і як вона на ті коліна встигла впасти і чому так довго з них не підводилась?!

Але цим росіяни особливо не заморочуються. Для них, напічканих патріотичною тюрею по саме нікуди кремлівськими пропагандистами, головне — в іншому! Що їх велич-Росія — не якась там собі, знаєте, мадам-бабень із провінційного будуара, що з манірністю махи з іспанських полотен Франсіска-Хосе де Гої безтурботно лежить на якомусь зашмуляному тапчані в негліже…

А є справжньою фурією, котра може гідно помститися всім за своє колишнє життя на колінах! Отож вона, Росія-матушка, дочекавшись слушного моменту, і схопилась, мов навіжена, на свої литкасті ноги… Пригладила на голові кучму волосся, припудрилась так-сяк, та й витягнула з-під подушки… що й подумати страшно!.. меч булатний. І давай «во славу отечєства родного» ним так навсібіч грізно розмахувати… Щоб нікому мало не здалося…

І домахалась під загальні всенародні оплески до того, що зухвало відібрала у 2014 році в України Крим.

А після цього із головним шоуменом Кремля на честь злодійської оборудки ще й умудрилась влаштувати на півострові грандіозне свято! Про яке кримчани-«патріоти», що тільки й чекали, хто і коли вивільнить їх з-під бандерівського ярма і вони нарешті зануряться в обійми до рідних «російських» скрепів, могли лише мріяти в наркотичних снах, удосталь перед цим накурившись чудодійної «травки»…

І ось російський блогер Саша Г. ступив ногою на землю Тавриди…

Але те, що побачив Саша Г. за ті сім років, відколи не був у цих курортно-заповідних місцях, зовсім не вкладалося тепер у його голові…

Куди поділись, як було колись, знавеснілі на радощах кримчани із фотопортретами Путіна й російськими прапорцями, що тріпотіли чи не в кожній мітингуючій руці?!

Де оті велелюдні мітинги та збіговиська зі здоровицями на честь історичного «возсоєдінєнія» із матушкою-метрополією?!

Куди подівались промовисті гасла: «Крим з возвращенієм!», «Горжусь Родіной», «Сєвастополь — тєріторія Святой Русі», «Камні з неба — ми на Родінє»…

Де, словом, оте все, таке знайоме і рідне серцю росіянина, що прибув сюди з материка і вважає півострів своєю вотчиною…

А натомість, що він бачить?!. А бачить таке, що й очам страшно… Звідки взялися черги біля водовозок?..

Де поділись реліктові кримські ялівцеві і не тільки з цих порід дерев гаї?..

Хто руйнує берегову лінію, зводячи впритул до моря шикарні вілли й маєтки?.. Хто безсистемно риє котловани під будівництво багатоповерхівок-шпаківень, розтикуючи їх будь-де?

Що за таємничі прибульці, вдягнуті в національну одіж народів Крайньої Півночі, із валізами та клумаками, цілорічно никають тепер ялтинською набережною?

Чому асортимент продуктів у магазинах збіднів до крайнощів, а самі продукти не мають тепер ніякого апетитного колориту та гурман-смаку?..

Де необхідні ліки в аптеках, які хворим доводиться чекати місяцями?.. Де на пляжах юрми відпочивальників?..

Де ті численні розважальні майданчики з атракціонами, що денно і нощно обслуговували курортну публіку?.. Та й де, власне, тепер уся ота відпочивальницька індустрія, що давала місцевим жителям щедрий сезонний заробіток?..

Чому обличчя в самих кримчан стали похмурі та непривітні?..

Саша Г., як людина толерантна, намагався усміхнутися кільком перехожим, що йшли йому навстріч, і ось, що почув на власну приязнь:

— Чувак, ти чого фейсом відсвічуєш?.. Невже смієшся над нами?! Ну, гляди!.. Саша Г., звісно, не хотів, щоб йому дали в «рило» або вухо і про всяк випадок перейшов на протилежний бік вулиці.

…Та вулиці в багатьох містах Криму у своїй занедбаності схожі для Саші Г. на братів-близнюків. У Феодосії навіть на одному з розбитих тротуарів він підломив ногу і його доставлено до травмпункту…

Та найстрашнішим і, певне, найганебнішим відкриттям для приїжджого блогера було те, що більшість кримчан, які так хотіли колись бути громадянами Росії і божеволіли від радості, коли та забирала Крим під своє хижацьке крило, тепер відверто ностальгують за Україною…

Саша Г. навіть не побоявся викласти ці враження про поїздку в Крим на своєму сайті…

Та сайт є сайтом… А от те, що ми із Чонкіним почули від одного кримського підприємця, навіть нас вразило і зворушило до сліз.

…Виявляється, екскурсійний бізнес у Криму за роки його окупації не те що не загнувся, а й навіть, попри всі песимістичні прогнози, додав цвіту і має з того чималі прибутки… Тепер щодня, якщо вірити розповідям нашого незнайомця, із автостанцій деяких міст та селищ Криму на кордон з Україною їдуть екскурсійні групи туристів… На риторичне запитання одного допитливого прикордонника, що їх сюди так вабить, одна жіночка, російськомовна корінна кримчанка, навіть чесно зізналася (переклад наш. — Й.Ш.):

— Знаєте, раніше я Україну не любила і зневажала… А тепер, поживши в цьому російському заповіднику совка 70-х років минуло століття, так хочеться вдихнути на повні груди свіжого повітря свободи… І відчути, що ти людина, а не манюпусінький безправний гвинтик бездушного дизель-молоху, що пафосно названо «русскім міром»…

Тож повій, вітре, з України, повій, вітре, буйний!..

Своїм синам і дочкам, що там, за Перекопом та Чонгаром, починають жити твоїми болями і твоїми світлими мріями…

Будьмо разом! Спеціально для АІ —

Йозеф Швейк-правнук, також бравий вояк і вірний побратим рядового Чонкіна

Читайте нас у Facebook
ППО та боєприпаси: Нідерланди надають понад €200 млн для України

ППО та боєприпаси: Нідерланди надають понад €200 млн для України

Нідерланди нададуть понад 200 мільйонів євро на ініціативи щодо швидкого постачання Україні додаткових засобів протиповітряної оборони та артилерійських снарядів.

Володимир Зеленський у Дніпрі: Працюємо заради додаткових систем ППО

Володимир Зеленський у Дніпрі: Працюємо заради додаткових систем ППО

Президент України Володимир Зеленський провів нараду щодо ситуації в Дніпропетровській області, захисту Дніпра, усіх міст і громад регіону.

Наша авіація ліквідувала ворожий пункт управління

Наша авіація ліквідувала ворожий пункт управління

На Херсонському напрямку ворог не відмовляється від наміру витіснити наші підрозділи із плацдармів на лівобережжі Дніпра.

НАТО готується відправити в Україну нові системи ППО — Єнс Столтенберг

НАТО готується відправити в Україну нові системи ППО — Єнс Столтенберг

Генеральний секретар Північноатлантичного альянсу Єнс Столтенберг повідомив, що Рада Україна-НАТО погодилася направити Києву додаткові засоби протиповітряної оборони.

На фронті за добу 79 боєзіткнень, третина з яких на Авдіївському напрямку

На фронті за добу 79 боєзіткнень, третина з яких на Авдіївському напрямку

Протягом доби зафіксовано 79 бойових зіткнень. Загалом, ворог завдав 25 ракетних та 52 авіаційних удари, здійснив 42 обстріли з реактивних систем залпового вогню по позиціях наших військ та населених пунктах.

Над Одещиною збили чотири розвідувальні дрони росіян

Над Одещиною збили чотири розвідувальні дрони росіян

Сьогодні воїни ПВК «Південь» збили 4 російські розвідувальні БПЛА «Орлан-10».

Захищаємо світ

00
00
00
ВАКАНСІЇ

Стрілець

від 50000 до 120000 грн

Дніпро

ТРО 234 бат 128 бригада ВЧ А7409

Стрілець

від 20000 до 50000 грн

Українка, Миколаївська обл.

Військова частина А7095

Санітарний інструктор, медична сестра, фельдшер

від 20000 до 23000 грн

Полтава

Військова частина 3052 НГУ

Артилерист/ка на САУ, БМ-21 (ЗСУ)

від 20000 до 120000 грн

Київ

130 Батальйон ТрО

Заступник командира роти

від 27000 до 31000 грн

Ковель

Військова частина А4825