ТЕМИ
#СОЦЗАХИСТ #ВТРАТИ ВОРОГА #LIFESTORY #ГУР ПЕРЕХОПЛЕННЯ

Новостворена Консультативна рада при Президентові України опікуватиметься захистом українських військових та ветеранів

Новини Соціальний захист
Прочитаєте за: 3 хв. 31 Березня 2021, 10:25

В Офісі Президента відбулось організаційне засідання Консультативної ради з питань забезпечення гарантій прав і основоположних свобод осіб, які брали участь у захисті України. На зустрічі були розглянуті першочергові завдання новоствореного дорадчого органу при Президентові України. Передбачається, що на майданчику ради спільно працюватимуть представники Офісу Президента, центральних органів виконавчої влади та громадянського суспільства, правозахисники, представники медіа, що дасть можливість актуалізувати питання захисту ветеранів та інформувати про це суспільство.

Про це повідомляє  пресслужба Офісу Президента.

Керівник ОП України Андрій Єрмак відзначив гостру потребу у створенні  цієї ради.

−У суспільстві є запит і назріла потреба у створенні такого органу, – констатував він.

Міністр у справах ветеранів Юлія Лапутіна додала, що завдяки своїм мужнім захисникам Україна зуміла відстояти незалежність та суверенітет і неодмінно здобуде перемогу й відновить територіальну цілісність.

−А ветерани мають отримати відповідний правовий захист з боку держави, – переконана вона.

За словами очільниці Мінветеранів, робочі групи у складі Консультативної ради займатимуться, зокрема, напрямом безпосередньої допомоги в конкретних випадках порушення прав ветеранів, а також превентивним освітнім напрямом, щоб правоохоронні та судові органи вміли працювати зі справами, які стосуються ветеранів.

Але робота ради не зводитиметься лише до юридичних аспектів, адже одне із завдань цього консультативного органу – не допускати дискредитації звання ветерана.

Голова Консультативної ради Альона Вербицька зазначила, що сім років займається захистом прав військовослужбовців і розуміє, як гостро  стоїть  питання справедливості, особливо щодо захисників-добровольців, які через прогалини в законодавстві фактично мають нести відповідальність за свій патріотизм.

− Дуже потрібна платформа, на якій ми зможемо зібратися й опрацювати всі справи та звернення щодо біди, з якою зіткнулися наші  добровольці, захисники, і по можливості допомогти вирішити ці питання, – сказала вона.

Як зазначила Альона Вербицька, члени Консультативної ради, зокрема, будуть залучені до напрацювання проєктів законів задля розв’язання системних проблем.

Голова Консультативної ради додала, що у своїй роботі орган використовуватиме досвід інших країн, урядових і неурядових організацій у цій сфері, щоб імплементувати його в українське законодавство.

Заступник керівника Офісу Президента України Роман Машовець звернув увагу також на необхідність реформування військової юстиції.

− Окрім поточних питань, консолідація всієї роботи має бути втілена в подальше реформування військової юстиції, – сказав він.

Учасники зустрічі також обговорили можливості надання первинної правової допомоги, доцільність напрацювання протоколів дій для поліцейських, освітні питання.

− Я сподіваюся, що ця Консультативна рада буде активною і, головне, – ефективною та принесе результати для України і її громадян, – зазначила ветеран, доброволець батальйону «Айдар» у 2014−2015 роках, очільниця жіночого ветеранського руху Андріана  Арехта та додала, що очікує від ради доведення до завершення справ, які, зокрема, стосуються ветеранів та звільнення невинних.

Ветеран Вельдар Шукурджиєв процитував ініціативу Президента України щодо створення Консультативної ради, зазначивши, що рада захищатиме права ветеранів, волонтерів, політв’язнів, а також постраждалих на Майдані.

−Роботи з 2014 року накопичилося дуже багато. Ми знаємо, що є деякі судові рішення, які мають значний суспільний резонанс. Суспільство вимагає справедливості, – зауважив Вельдар Шукурджиєв і додав:

− Рада досить широка. У ній представлені всі – відгромадських активістів до народних депутатів і міністрів. Це значний крок уперед у розвитку демократії в Україні.

Читайте нас в Telegram
У Повітряних Силах ЗСУ висловили сподівання на Taurus

У Повітряних Силах ЗСУ висловили сподівання на Taurus

Речник Командування Повітряних Сил Збройних Сил України майор Ілля Євлаш висловив сподівання, що Україна таки отримає від партнерів крилаті ракети Taurus.

Авіація Сил оборони знищила 3 розвідувальні БПЛА ворога

Авіація Сил оборони знищила 3 розвідувальні БПЛА ворога

Протягом доби авіація Сил оборони завдала ударів по 11 районах зосередження особового складу противника.

Україна розпочала переговори про укладення безпекової угоди з Португалією

Україна розпочала переговори про укладення безпекової угоди з Португалією

Українська та португальська сторони розпочали роботу над проєктом двосторонньої безпекової угоди й узгодили графік подальших переговорів.

Українські морпіхи пробігли Лондонський марафон, щоб зібрати кошти на протезування

Українські морпіхи пробігли Лондонський марафон, щоб зібрати кошти на протезування

Українські морські піхотинці Олексій Руденко з Військової академії в Одесі та Георгій Рошка з 36-ї окремої бригади морської піхоти імені контрадмірала Михайла Білинського виступили на Лондонському марафоні.

Кабмін запровадив видачу паспортів для чоловіків мобілізаційного віку лише в Україні

Кабмін запровадив видачу паспортів для чоловіків мобілізаційного віку лише в Україні

Кабінет Міністрів України запровадив видачу паспортів громадянина України або паспортів для виїзду за кордон для чоловіків віком від 18 до 60 років лише на території України.

Український боєць зумів збити з ПЗРК дві російські крилаті ракети

Український боєць зумів збити з ПЗРК дві російські крилаті ракети

Український військовослужбовець зумів збити з переносного зенітного ракетного комплексу дві російські крилаті ракети.

Захищаємо світ

00
00
00
ВАКАНСІЇ

старший розвідник

від 20000 до 120000 грн

Херсон, Херсонська область

Фельдшер

від 21500 до 25000 грн

Чернівці

Державна прикордонна служба України

Водій, військовослужбовець

від 24000 до 124000 грн

Болград, Одеська область

Лікар, військовослужбовець

від 28000 до 78000 грн

Болград, Одеська область

Санітарний інструктор

від 20000 до 120000 грн

Кропивницький

Військова частина А7343

Фельдшер, військовослужбовець

від 21000 до 121000 грн

Покровськ

107 ОБТРО м. Маріуполь