ТЕМИ
#СОЦЗАХИСТ #ВТРАТИ ВОРОГА #LIFESTORY #ГУР ПЕРЕХОПЛЕННЯ

«Музикою кохання» привітали армійок напередодні жіночого свята

Новини Події
Прочитаєте за: 3 хв. 4 Березня 2021, 17:33

Музика — універсальна мова людства… Нею не розмовляють, проте часто вона красномовніша за будь-які слова. Й учорашній вечір у Центральному будинку офіцерів ЗС України — цьому підтвердження. Там напередодні свята жінок і миру відбувся концерт класичної та естрадної музики під назвою «Музика кохання». Назва заходу невипадкова, адже велике мистецтво завжди йде від серця.

Весняний настрій і святкові емоції жінкам-військовослужбовцям Збройних Сил та їхнім сім’ям подарував Національний президентський оркестр. Цей унікальний творчий колектив є однолітком нашої держави, він брав участь у врочистостях на честь першої річниці Незалежності України. А вже цього року святкуватиме 30-річчя. Оркестранти виступали під орудою художнього керівника й головного диригента, народного артиста України Анатолія Молотая.

Концертну програму представили музичні композиції Італії, Куби, Франції, Канади й України. Артисти тішили поціновувачів класики виконанням пісень різних стилів та епох. Ефектною стала поява заслуженої артистки України Ірини Кулик, яка й відкривала концерт. Перші ноти «Хабанери» солістка взяла не на сцені, де її очікували побачити глядачі, а стоячи біля їхніх крісел. Пізніше вона розповіла, що виконання цієї арії з опери «Кармен» Ж. Бізе та Р. Щедріна було її давньою мрією. Саме того вечора вона і здійснилась. А пізніше Ірина Кулик зворушила виконанням «Пісні про рушник» Платона Майбороди, звертаючись до своєї матері, яка слухала доньку із зали.

Заслужений артист України Сергій Гурець порадував піснею Едуардо ді Капуа «O sole mio» («О, моє сонечко»). Також одним з найлегендарніших музичних творів Чезаре Андреа Біксіо «Mamma» («Мати»). Не менш захопливим стало виконання пісень однієї з найвідоміших естрадних співачок світу Едіт Піаф заслуженою артисткою України Інеш Кдировою. В її виконанні композиції Нюрберта Гланцберга «Padam, padam…» та Шарля Дюмона «No, je ne regrette rien» («Ні, я не жалкую ні про що») прозвучали вперше.

— Сьогодні в мене три прем’єри і я щаслива, що ваші оплески дарують мені друге дихання, — поділилася солістка.

Любов до музики слухачам також продемонстрував і диригент Олексій Баженов. Композиції, які представляв Національний президентський оркестр, виконані саме в його обробці. Завдяки праці диригента по-особливому зазвучали «Веснянка» Ігоря Шамо й «Сільська полька» Йоганна Штрауса. Музиканти діяли напрочуд злагоджено — як єдиний механізм, щойно Олексій Баженов здіймав диригентську паличку. Наостанок хочеться згадати і про «Котячий дует» (Джоаккіно Россіні) Інеш Кдирової та Ірини Кулик. Солістки розіграли невеличку театральну сценку, зображуючи «котячу» неприхильність одна до одної. Втім, завдяки цьому, коли Ірині Кулик наприкінці вокальної п’єси «наступили на хвіст», вона взяла найвищу ноту.

Ділячись враженням від заходу, вона розповіла, що скучила за концертами, глядачами та сценою. До виступу в Центральному будинку офіцерів Збройних Сил України готувалася ретельно й з нетерпінням його чекала.

— Художній керівник і диригенти продумували програму так, щоб почати з класики, перейти до більш популярної музики, а продовжити італійською, французькою, згодом — українською. Усе задля того, щоб охопити всі країни, жанри та стилі. Сподіваюсь, від цього концерт став ще цікавішим і насиченішим, — розповіла виконавиця.

Заслужена артистка Україна також передала вітання жінкам-військовослужбовцям до свята 8 березня, щиро бажаючи їм завжди бути натхненними.

— І щоб поруч із вами були такі чоловіки, яким хотілося б усміхатися, а ваші очі сяяли завжди, — додала вона.

Колектив АрміяInform приєднується до таких вітань і вітає всіх жінок України з прийдешнім святом весни, любові та краси!

Фото Дмитра Юрченка

Кореспондент АрміяInform
Читайте нас у Facebook
З російської окупації вдалося врятувати ще двох підлітків

З російської окупації вдалося врятувати ще двох підлітків

На підконтрольну Україні територію повернули двох підлітків з тимчасово окупованої території Херсонщини, їм 17 і 16 років.

Перша група українських захисників вирушила до Берліна на безкоштовне інноваційне протезування

Перша група українських захисників вирушила до Берліна на безкоштовне інноваційне протезування

Сьогодні перших 13 українських захисників із ампутаційними пораненнями вирушили до військового шпиталю Берліна на встановлення сучасних інноваційних протезів.

Президент відзначив державними нагородами 226 військовослужбовців

Президент відзначив державними нагородами 226 військовослужбовців

Президент України Володимир Зеленський відзначив державними нагородами 226 захисників України.

Крім Patriot, Україні потрібні системи Samp/T, які здатні збивати балістику — Дмитро Кулеба

Крім Patriot, Україні потрібні системи Samp/T, які здатні збивати балістику — Дмитро Кулеба

Міністр закордонних справ України Дмитро Кулеба перед зустріччю глав МЗС країн «Групи семи» наголосив на необхідності якнайшвидшого постачання додаткових систем ППО, зокрема Patriot та SAMP/T для захисту українців від російського терору.

Сили оборони дронами та артилерією вполювали групу росіян

Сили оборони дронами та артилерією вполювали групу росіян

Знищення ворога забезпечили спільними діями оператори FPV-дронів та артилеристи 71-ї окремої єгерської бригади.

Ще один рекрутинговий центр до ЗСУ запрацював в Україні: де його відкрили

Ще один рекрутинговий центр до ЗСУ запрацював в Україні: де його відкрили

На Дніпропетровщині в місті Синельникове розпочав роботу новий центр рекрутингу української армії.

Захищаємо світ

00
00
00
ВАКАНСІЇ

Стаpший навідник, військовий

від 25000 до 125000 грн

Київ

Морська Піхота ЗСУ

Електрозварник, військовослужбовець

від 25000 до 125000 грн

Одеса, Одеська область

навідник ЗУ-23-2, стрілець-зенітник

від 25000 до 130000 грн

Київ, Київська область

Командир відділення військовослужбовець

від 22000 до 125000 грн

Дніпро

25 Окрема повітрянодесантна бригада

Діловод, військовослужбовець

від 21000 до 21000 грн

Харків

Харківський зональний відділ ВСП

Інструктор-викладач у 66 ОМБр ім. князя Мстислава Хороброго ЗСУ

від 50000 до 120000 грн

Київ, Київська область