ТЕМИ
#СОЦЗАХИСТ #ВТРАТИ ВОРОГА #LIFESTORY #ГУР ПЕРЕХОПЛЕННЯ

Майбутні водолази за весь період навчання мають провести під водою щонайменше 11 годин

Вишкіл
Прочитаєте за: 2 хв. 5 Березня 2021, 12:54

В Одесі на базі Водолазної школи Військово-Морських Сил Збройних Сил України тривають практичні тренування чергової вже восьмої групи курсантів, які проходять 8-тижневий курс фахової водолазної підготовки за спеціальністю «водолаз». Як повідомив АрміяInform начальник Водолазної школи капітан 1 рангу Сергій Титаренко, навчальна програма підготовки максимально адаптована до стандартів НАТО. 

— Чотири тижні тривають теоретичні заняття, на яких курсанти вивчали фізичні та фізіологічні особливості водолазних спусків, основи водолазної медицини та методи надання першої медичної допомоги під час аварійних ситуацій та в разі виникнення водолазних захворювань, — розповів начальник Водолазної школи капітан 1 рангу Сергій Титаренко.

Слухачі вивчали водолазне спорядження, засоби забезпечення, організацію водолазних спусків, а також методи виконання основних видів водолазних робіт. 

Протягом цього періоду, по два дні на тиждень, курсанти також відпрацьовують модуль спеціальної фізичної підготовки, на якому в умовах басейну набувають навиків акватичності — впевненості під час перебування у водному середовищі, стресостійкості, витривалості та командної роботи. 

Практична складова курсу — дуже цікава та насичена. Курсанти спочатку оволодівають навиками використання водолазного спорядження в простих умовах басейну, після чого в умовах відкритої води відпрацьовують організацію водолазних спусків у складі водолазної станції, почергово виконують обов’язки  посадових осіб водолазної станції — працюючого, забезпечуючого та страхуючого водолазів. 

Після набуття впевненої колективної роботи  моделюються аварійні ситуації, за яких курсанти відпрацьовують дії з надання допомоги аварійному водолазу. 

Наступним етапом є виконання типових водолазних робіт, пізніше — виконання комплексних водолазних спусків з виконанням усіх попередніх елементів. Закінчується практична складова водолазними спусками з борту судна в умовах відкритого моря на глибині 25–30 метрів. За весь період навчання курсанти повинні провести під водою щонайменше 11 годин. 

— Закінчується курс  кваліфікаційним іспитом, на якому протягом першого дня курсанти демонструють водолазній кваліфікаційній комісії Водолазної школи набуті під час навчання  знання. А протягом наступних двох днів — вміння, які демонструють під час водолазних спусків з виконанням водолазних робіт та відпрацюванням дій у аварійних ситуаціях. Лише після цього їм надають відповідні кваліфікації, — відзначив начальник Водолазної школи капітан 1 рангу Сергій Титаренко.

Фото автора 

Кореспондент АрміяInform
Читайте нас в Telegram
На півдні спецпризначенці спалили склад БК разом з окупантами

На півдні спецпризначенці спалили склад БК разом з окупантами

Воїни ССО спалили склад БК та знищили військових противника на Півдні.

МАГАТЕ заявило про чергову атаку безпілотника по Запорізькій АЕС

МАГАТЕ заявило про чергову атаку безпілотника по Запорізькій АЕС

Сьогодні, 18 квітня, Міжнародне агентство з атомної енергії повідомило про атаку невідомого безпілотного літального апарату по території навчального центру Запорізької атомної електростанції, що примикає до майданчика.

На Полтавщині до 15 років засуджено місцевого проросійського «політексперта» 

На Полтавщині до 15 років засуджено місцевого проросійського «політексперта» 

Суд виніс вирок жителю Полтави, який співпрацював з аналітичним порталом рф «Фонд стратегічної культури».

Постачання ППО та спільні оборонні проєкти: Глава держави мав розмову з віцеканцлером Німеччини

Постачання ППО та спільні оборонні проєкти: Глава держави мав розмову з віцеканцлером Німеччини

Президент України Володимир Зеленський провів зустріч із віцеканцлером Німеччини Робертом Габеком під час його візиту до Києва. Темою розмови було зміцнення ППО України сучасними системами та двостороння співпраця у сфері ОПК.

У ЗСУ показали, як естонські інструктори тренують наших новобранців

У ЗСУ показали, як естонські інструктори тренують наших новобранців

Військовослужбовці Збройних сил Естонської Республіки в рамках базової загальновійськової підготовки особового складу Збройних Сил України у Великій Британії проводять заняття з навчання ведення позиційних бойових дій.

Україна та Чехія розпочали переговори щодо двосторонньої безпекової угоди

Україна та Чехія розпочали переговори щодо двосторонньої безпекової угоди

Українська сторона провела переговори з чеською стороною щодо підготовки проєкту майбутньої безпекової угоди.

Захищаємо світ

00
00
00
ВАКАНСІЇ

Стрілець роти охорони

від 20000 до 20000 грн

Житомир

199 навчальний центр ДШВ ЗСУ

Лікар медичного пункту

від 27800 до 30270 грн

Миколаїв, Миколаївська область

Військовослужбовець на службу за контрактом від 21 до 45 років

від 20000 до 120000 грн

Київ

Святошинський РТЦК та СП

Стрілець-санітар

від 20000 до 120000 грн

Київ

130 окремий батальйон 241 ОБр Сил ТрО

Бухгалтер, військовослужбовець

від 25000 до 125000 грн

Київ, Київська область

Старший майстер виробничого відділення

від 21000 до 22000 грн

Запоріжжя

Військова частина А3130