ТЕМИ
#СОЦЗАХИСТ #ВТРАТИ ВОРОГА #LIFESTORY #ГУР ПЕРЕХОПЛЕННЯ

Ліцеїсти-крутяни зустрілися з військовими письменниками у Львові

Армія і суспільство Новини Події
Прочитаєте за: 3 хв. 17 Березня 2021, 15:41

Фінальним акордом третього Всеукраїнського форуму військових письменників, який завершився вчора у Львові, можна назвати зустріч авторів-учасників з вихованцями Львівського державного ліцею з посиленою військово-фізичною підготовкою імені Героїв Крут.

З дотриманням усіх карантинних пересторог четверо військових авторів, які пишуть у жанрах поезії та прози, поспілкувалися з юнаками на актуальну для всіх українців тему — захист нашої держави від збройної агресії.

Учасник війни в Афганістані та АТО Микола Ніколаєв, харків’янин, офіцер Нацгвардії та поет Олександр Лисак, львівський журналіст і колишній пресофіцер піхотної бригади Влад Якушев, працівник ЗСУ й вимушена переселенка з Криму Олена Лотоцька — кожен з письменників доніс до ліцеїстів-крутян власне бачення й унікальний погляд на події української боротьби за свободу й незалежність.

Слід зазначити, що ліцейська аудиторія дуже жвава й незашорена: хлопці активно ставили авторам запитання, цікавились їхньою професійною діяльністю. Наприклад, Микола Ніколаєв не лише письменник, а й професійний художник-графік, а Влад Якушев, повернувшись з війни, перетворив колишнє хобі в царині пошуку старовинних речей з металошукачем у справу, якою нині займається. Ба більше, Влад навіть приніс деякі знахідки, описані в циклі творів «Двоє з лопатою. Пригоди сірих археологів»: старі монети, елементи військового однострою періоду воєн 18-19 століть, побутові дрібнички часів Київської Русі.

— У вихованні майбутніх воїнів важливе все. Вони мають бути ерудованими, мати якомога ширше коло зацікавленості. І якщо є змога організувати для них зустріч, яка принесе їм враження і знання, ми обов’язково це робимо, — зазначив заступник начальника ліцею з виховної роботи капітан Тарас Гривул. — Дякуємо учасникам форуму військових письменників за приділений нашим вихованцям час. Сподіваємось, такі позитивні зустрічі стануть систематичними у межах цієї військово-літературної події у Львові.

У подарунок бібліотеці військового ліцею автори залишили свої книги з авторськими підписами.

— Трішки нервувався перед зустріччю з юнацькою авдиторією, — розповідає поет-харків’янин Олександр Лисак. — Адже сучасна молодь не надто полюбляє віршоване слово. Але буквально за хвилин п’ятнадцять спілкування всі тривоги розвіялись. Це чудові й цікаві парубки, яким небайдуже, що відбувається на фронті та й у державі загалом. Ледь встигав відповідати на запитання. Потішило те, що після першого прочитаного вірша почулося: «…а почитайте нам ще».

Третій Всеукраїнський форум військових письменників у Львові завершився. Головна модераторка заходу, директорка обласної бібліотеки для юнацтва імені Романа Іваничука Тетяна Пилипець, підбиваючи підсумки, зазначила: зустріч військових письменників з поціновувачами їхньої творчості була успішною й усе, що планувалося — зроблено!

— Ми отримали шалений заряд позитиву. Маємо розуміння: військово-ветеранська література вже не є культурним андеграундом десь на узбіччі загальної всеукраїнської літературної конгломерації. Ці книги затребувані читачами, вони цікаві. Є видавництва, які спеціалізуються на друці військових авторів. Вже маємо ідеї, як зробити наступний форум у Львові масовішим й цікавим для учасників та відвідувачів, — говорить вона.

Фото автора

Кореспондент АрміяInform
Читайте нас у Facebook
Десантники розповіли, як знищили два ворожі танки у прямому бою

Десантники розповіли, як знищили два ворожі танки у прямому бою

Січеславські десантники знищили два російських танки з 200 метрів у прямому танковому бою.

Ворог перекинув основну масу підрозділів на Очеретино

Ворог перекинув основну масу підрозділів на Очеретино

У вечірньому стрімі Армія TV ведучі обговорили оперативну обстановку з Авдіївського напрямку з військовослужбовцем окремої єгерської бригади імені Олекси Довбуша на псевдо «Італієць».

Нам потрібні засоби для захисту повітряного простору негайно — Міністр оборони на засіданні Ради Україна-НАТО

Нам потрібні засоби для захисту повітряного простору негайно — Міністр оборони на засіданні Ради Україна-НАТО

Україна зараз життєво потребує засобів для захисту цивільного населення від ракетних ударів та атак російських безпілотників.

Окупанти обстріляли передмістя Херсона: загинула літня жінка

Окупанти обстріляли передмістя Херсона: загинула літня жінка

Близько години тому армія рф з тимчасово окупованого лівого берега обстріляла передмістя Херсона.

Вже восьма данська команда інструкторів прибула у Британію для навчання українських військових

Вже восьма данська команда інструкторів прибула у Британію для навчання українських військових

Збройні сили Королівства Данія продовжують брати участь у багатонаціональній навчальній операції ІНТЕРФЛЕКС з базової загальновійськової підготовки Збройних Сил України на території Великої Британії. Це дієвий внесок на підтримку України.

На закупівлі для ЗСУ дизельного палива зекономили понад 30 млн грн

На закупівлі для ЗСУ дизельного палива зекономили понад 30 млн грн

Державному оператору тилу (DOT) вдалося заощадити понад 30 мільйонів гривень на закупівлі для Збройних Сил України дизельного палива.

Захищаємо світ

00
00
00
ВАКАНСІЇ

Кулеметник (за контрактом ЗСУ)

від 20100 до 120000 грн

Вінниця

Вінницький РТЦК та СП

Кухар

від 20000 до 22000 грн

Мукачівський прикордонний загін

Електрозварник експлуатаційно – технічного взводу

від 20000 до 50000 грн

Старокостянтинів, Хмельницька область

Кухар в 126 ОБр ТРО

від 20000 до 120000 грн

Херсон, Херсонська область

Оператор відділення автоматизації

від 25000 до 65000 грн

Павлоград

Військова частина А4759

навідник ЗУ-23-2, стрілець-зенітник

від 25000 до 130000 грн

Київ, Київська область