ТЕМИ
#СОЦЗАХИСТ #ВТРАТИ ВОРОГА #LIFESTORY #ГУР ПЕРЕХОПЛЕННЯ

Закон України «Про оборонні закупівлі»: шлях імплементації

Важливо Новини
Прочитаєте за: 2 хв. 17 Лютого 2021, 16:32

Перший заступник Міністра з питань стратегічних галузей промисловості Валерій Іващенко провів чергову узгоджувальну нараду з представниками центральних органів виконавчої влади, ДК «Укроборонпром», асоціацій виробників, а також експертами щодо імплементації Закону України «Про оборонні закупівлі», інформує офіційний сайт Мінстратегпрому. На ній були розглянуті проєкти постанов Кабміну «Про затвердження Порядку створення, формування та ведення електронного реєстру учасників відбору та виконавців державних контрактів (договорів)» та «Питання оборонних закупівель».

На узгоджувальній раді детально обговорили та опрацювали зауваження зацікавлених сторін. Наступний крок — підготовка зазначених проєктів постанов до винесення на найближче засідання Урядового комітету з питань національної безпеки та оборони, стратегічних галузей промисловості, паливно-енергетичного комплексу й інфраструктури.

Як повідомляла АрміяInform, 9 лютого 2021 року в межах засідання Урядового комітету під головуванням віцепрем’єр-міністра України – Міністра з питань стратегічних галузей промисловості України Олега Уруського розглянута левова частина постанов, які мають забезпечити імплементацію ухваленого Закону України «Про оборонні закупівлі».

Раніше Національне агентство з питань запобігання корупції у співпраці з Фондом підтримки реформ в Україні та StateWatch провело антикорупційну експертизу проєктів нормативно-правових актів, необхідних для імплементації Закону України «Про оборонні закупівлі» й виявило низку корупційних ризиків. А саме: встановлення пільг та переваг для окремих виробників; відсутність вичерпного переліку випадків та умов, що можуть бути підставою для перегляду ціни контракту; неналежне регулювання процедури проведення переговорів під час укладення державного контракту з єдиним виконавцем; положення, які створюють умови для упередженості під час попередньої оплати за контрактами; невідповідність окремим положень Закону України «Про оборонні закупівлі» в частині регулювання поетапних переговорів закритої закупівлі; відсутність законодавчо визначених вимог до процедури включення відомостей про суб’єктів господарювання до Реєстру учасників відбору та виконавців державних контрактів, а також вичерпних умов та підстав для ухвалення такого рішення.

Водночас експерти НАЗК зазначили, що ухвалення Закону України «Про оборонні закупівлі» є одним з найважливіших стратегічних досягнень 2020-го у царині оборони. Цей закон докорінно змінює принципи організації та проведення закупівель для потреб оборони, забезпечує відкритість процедур, а також підвищує прозорість їхнього планування.

З огляду на важливість ефективної реалізації гарантій, закріплених Законом України «Про оборонні закупівлі», НАЗК надало Мінстратегпрому рекомендації для доопрацювання положень проєктів актів.

Фото з сайту Мінстратегпрому

Читайте також: «Президент України доручив завершити розроблення нормативно-правової бази з імплементації Закону України «Про оборонні закупівлі» до 15 лютого»

Кореспондент АрміяInform
Читайте нас в Telegram
На фронті 93 бойових зіткнення за добу, Сили оборони відбили ворожі атаки на семи напрямках

На фронті 93 бойових зіткнення за добу, Сили оборони відбили ворожі атаки на семи напрямках

Протягом доби зафіксовано 93 бойових зіткнення. Загалом, ворог завдав 4 ракетних та 50 авіаційних ударів, здійснив 45 обстрілів з реактивних систем залпового вогню по позиціях наших військ та населених пунктах.

США закуплять українську зброю

США закуплять українську зброю

Військова допомога з боку США передбачає передачу Україні не лише американської зброї, а й замовлення на підприємствах українського військово-промислового комплексу.

Вдарили по пасажирському поїзду: подробиці ракетної атаки по Балаклії

Вдарили по пасажирському поїзду: подробиці ракетної атаки по Балаклії

Окупанти атакували ракетою залізничний вокзал як раз в той момент, коли біля нього знаходилися пасажирські вагони електропоїзда «Харків-Ізюм».

ОСУВ «Хортиця» спростувало інформацію про захоплення росіянами заводу у Красногорівці

ОСУВ «Хортиця» спростувало інформацію про захоплення росіянами заводу у Красногорівці

Оперативно-стратегічне угруповання військ «Хортиця» спростувало інформацію щодо захоплення російськими окупантами вогнетривкого заводу в селі Красногорівка Донецької області.

Зросла кількість загиблих та поранених внаслідок обстрілу Удачного на Донеччині

Зросла кількість загиблих та поранених внаслідок обстрілу Удачного на Донеччині

Станом 18:00 25 квітня 3 людини загинуло і 4 було поранено внаслідок російського обстрілу селища Удачне Покровського району Донецької області.

Володимир Зеленський провів Ставку: обговорювалося прикриття життєво необхідних для країни об’єктів

Володимир Зеленський провів Ставку: обговорювалося прикриття життєво необхідних для країни об’єктів

Президент Володимир Зеленський провів засідання Ставки Верховного Головнокомандувача, на якому обговорювалося питання щодо прикриття життєво необхідних для країни об’єктів.

Захищаємо світ

00
00
00
ВАКАНСІЇ

Кулеметник

від 20000 до 25000 грн

Київ

Військова частина А4682

Офіцер групи психологічного супроводу та відновлення

від 26000 до 126000 грн

Львів, Львівська область

Військовий Кухар

від 20100 до 50000 грн

Запоріжжя

Сватівський районний територіальний центр комплектування та соціальної підтримки

Водій в Збройні Сили України

від 20100 до 125000 грн

Охтирка, Сумська область

Командир мінометного взводу 155 окремого батальйону ТрО

від 24000 до 54000 грн

Степанівка, Сумська область

Оператор дрону-камікадзе

від 40000 до 120000 грн

Павлоград

Військова частина А4759