ТЕМИ
#СОЦЗАХИСТ #ВТРАТИ ВОРОГА #LIFESTORY #ГУР ПЕРЕХОПЛЕННЯ

Яке озброєння презентувала Україна в Абу-Дабі

Інфографіка Новини Озброєння та техніка Події
Прочитаєте за: 5 хв. 22 Лютого 2021, 16:07

Учора в Абу-Дабі, столиці Об’єднаних Арабських Еміратів, розпочалася Міжнародна виставка озброєнь IDEX 2021, яка триватиме до 25 лютого. У цьому масштабному заході беруть участь понад 900 компаній з 59 країн. Українська експозиція представлена низкою перспективних розробок. Зокрема, увазі відвідувачів запропоновані натурні зразки протитанкових ракетних комплексів «Скіф» і «Корсар», макети розвідувально-ударного безпілотника «Сокіл-300», наземного протикорабельного ракетного комплексу «Нептун», високоточної реактивної системи залпового вогню «Вільха», танка «Оплот», ракетного комплексу «Богомол», БТР-3Е1, БТР-4МВ1, багатофункціонального катера типу «Кайра-150», РЛС-90К6Е, комплексу морського ракетного керованого озброєння «Бар’єр-ВК».

ПТРК «Скіф» «високоточна снайперська гвинтівка»

«Скіф» («Стугна-П») — вітчизняний протитанковий ракетний комплекс, який найбільше замовляють іноземні країни. Цей ПТРК заслужив у них репутацію «високоточної снайперської гвинтівки» завдяки чудовій точності влучання у ціль, тільки замість патрона — ракета. Вона на відстані 2,5 км влучає всередину нанесеного на щит перехрестя розміром 2,3х2,3 м.

Комплекс прийнятий на озброєння українського війська у 2015 році. ПТРК «Скіф» здатний вражати броньовані цілі на відстані до 5000 м. Призначений насамперед для знищення важкої бронетехніки, також може використовуватися для стрільби по укріпрайонах, бліндажах, скупченнях живої сили. Наведення комплексу — лазерне, напівавтоматичне. Розрахунок може розгорнути комплекс, а потім управляти ракетою по телевізійному каналу із закритої позиції.

«Сокіл-300» ударний БПЛА оперативно-тактичного рівня

Ударний БПЛА оперативно-тактичного рівня «Сокіл-300», над створенням якого продовжують працювати фахівці ДП «Державне Київське конструкторське бюро “Луч”», призначений для ведення розвідки та завдавання ударів на оперативну і тактичну глибину противника. Безпілотник «Сокіл-300» може оснащуватися одним із трьох двигунів: МС-500В-05С/СE, АІ-450Т2 чи Rotax 914.

Тактико-технічні характеристики комплексу залежать від того, який двигун встановлено на безпілотник. Так, максимальна злітна маса БПЛА коливається від 1130 кг до 1225 кг. Крейсерська швидкість — від 150 км/год (Rotax 914) до 335 км/год (МС-500В-05С/СE). Максимальна швидкість — до 580 км/год (МС-500В-05С/СE). Найбільша тривалість польоту становить 26 годин з двигуном Rotax 914, що робить його ідеальним саме для розвідувальних цілей. З двигуном МС-500В-05С/СE цей показник становить три години.

Радіус дії з радіозв’язком — 150 км, завдяки ретранслятору він збільшується вдвічі — до 300 км. Максимальна дальність польоту становить від 1000 км (МС-500В-05С/СE) до 3300 км (Rotax 914). Маса корисного навантаження, яке може нести «Сокіл-300», становить 300 кг. Безпілотник оснащено комплексом керованого протитанкового озброєння з ракетою РК-2П з дальністю дії до 10 км.

«Нептун» здатен вистрілювати ракету на відстань до 280 кілометрів

Береговий ракетний комплекс 360МЦ «Нептун» прийнятий на озброєння українського війська торік у серпні. Тактико-технічні характеристики «Нептуна» вражають, адже дальність пуску ракети — до 280 км. Фактично цього вистачить, щоб контролювати всю українську прибережну смугу. Водночас швидкість польоту становить близько 1000 км/год, а глибока модернізація крилатої ракети дозволила знизити висоту польоту від 3 до 10 м.

Базовим шасі для наземної платформи обрано модифіковане повнопривідне шасі КрАЗ-7634НЕ колісної формули 8×8. Ця спецвантажівка може похвалитися потужним двигуном у 460 к.с. і автоматичною коробкою передач. Платформа несе чотири транспортно-пускові контейнери з ракетами.

Планується, що до складу дивізіону РК-360 МЦ «Нептун» входитимуть по шість уніфікованих пускових установок УСПУ-360, транспортно-заряджаючих машин ТЗМ-360, транспортних машин ТМ-360 та рухомий командний пункт дивізіону РКП-360. На озброєнні дивізіону перебуватиме 72 ракети Р-360, по чотири в пусковій установці, транспортно-заряджаючий машині та стільки ж на транспортній машині. Пускові установки здатні здійснити одночасний запуск двадцяти чотирьох крилатих ракет по різних цілях, при цьому інтервал пусків від 3 до 5 секунд.

РЛС 90К6Е виявляє цілі, що летять на низьких, середніх і великих висотах

Казенне підприємство «НВК “Іскра”» за власні обігові кошти розробило конструкторську документацію й виготовило дослідний зразок мобільного оглядового 3D радіолокатора 90К6Е, призначеного виявляти цілі, що летять на низьких, середніх і великих висотах. Цей радар кругового огляду з транзисторним передавачем — експортний варіант виробу, який пройшов необхідні попередні випробування і навіть здатен похизуватись можливістю виявлення малорозмірних цілей з малою ефективною поверхнею розсіювання. Підприємство може вже наступного року представити дослідний зразок на державні випробування, після завершення яких новітню РЛС може бути поставлено у ЗС України. Зокрема, зенітні ракетні війська може застосувати її як засіб видачі цілевказівок або в підрозділах повітряних сил протиповітряної оборони як інформаційну ланку.

Максимальні межі роботи радіолокатора за дальністю сягають 500 км. Кількість одночасно супроводжуваних цілей — понад 500. Час розгортання становить 15–20 хвилин.

БТР-4МВ1 має посилений бронезахист за стандартом НАТО

Представлений в Абу-Дабі бронетранспортер БТР-4МВ1 відрізняється посиленим бронезахистом за стандартом НАТО STANAG від стрілецької зброї. У його створенні розробники використали модульний підхід у побудові бронезахисту з використанням рознесеної броні. Це дозволяє швидко замінювати елементи верхнього шару броні в польових умовах.

Новий принцип бронювання забезпечує високий рівень захисту екіпажу і десанту від саморобних вибухових пристроїв та мін. БТР має протимінні сидіння і протиосколкові екрани всередині. Машина оснащена задньою відкидною апарелю з дверима для забезпечення швидкої посадки-висадки бійців. Бронетранспортер має екіпаж з трьох осіб (водій, навідник і командир), розрахований на перевезення до шести осіб десанту.

На БТР-4МВ1 встановлено німецький двигун Deutz і американську трансмісію Allison. Він здатний розвивати швидкість до 110 км/год на дорогах з твердим покриттям. За даними розробників, бойова маса машини становить 24–25 тонн, що на 2–3 тонни більше, ніж у стандартного БТР-4. Крім того, БТР-4МБ1 може плавати зі швидкістю до 10 км/год.

Кореспондент АрміяInform
Читайте нас в Telegram
Наша авіація ліквідувала ворожий пункт управління

Наша авіація ліквідувала ворожий пункт управління

На Херсонському напрямку ворог не відмовляється від наміру витіснити наші підрозділи із плацдармів на лівобережжі Дніпра.

НАТО готується відправити в Україну нові системи ППО — Єнс Столтенберг

НАТО готується відправити в Україну нові системи ППО — Єнс Столтенберг

Генеральний секретар Північноатлантичного альянсу Єнс Столтенберг повідомив, що Рада Україна-НАТО погодилася направити Києву додаткові засоби протиповітряної оборони.

На фронті за добу 79 боєзіткнень, третина з яких на Авдіївському напрямку

На фронті за добу 79 боєзіткнень, третина з яких на Авдіївському напрямку

Протягом доби зафіксовано 79 бойових зіткнень. Загалом, ворог завдав 25 ракетних та 52 авіаційних удари, здійснив 42 обстріли з реактивних систем залпового вогню по позиціях наших військ та населених пунктах.

Над Одещиною збили чотири розвідувальні дрони росіян

Над Одещиною збили чотири розвідувальні дрони росіян

Сьогодні воїни ПВК «Південь» збили 4 російські розвідувальні БПЛА «Орлан-10».

Протягом дня ворог бив по Нікопольщині артилерією і дронами-камікадзе

Протягом дня ворог бив по Нікопольщині артилерією і дронами-камікадзе

Вранці противник здійснював скиди з БПЛА. Загалом за добу відбулося 20 атак.

Мільйон артснарядів потрібно нарешті доправити на передову — Президент на засіданні Україна-НАТО

Мільйон артснарядів потрібно нарешті доправити на передову — Президент на засіданні Україна-НАТО

Глава української держави заявив, що ми вже давно говоримо про мільйон артилерійських снарядів для України. За його словами, їх потрібно нарешті доправити на передову.

Захищаємо світ

00
00
00
ВАКАНСІЇ

Оператор БпЛА, Військова служба за контрактом, Військовослужбовець ЗСУ

від 20000 до 120000 грн

Петрівське, Запорізька область

Помічник начальника автомобільної та електрогазової служби

від 28000 до 32000 грн

Васильків, Київська область

Стрілець

від 20000 до 22000 грн

Київ

Військова частина 2260 НГУ

Водій-механік евакуаційного відділення

від 25000 до 35000 грн

Павлоград

Військова частина А4759

Фельдшер

від 23000 до 30000 грн

Львів

Державна прикордонна служба України

Командир танка, військовослужбовець

від 25000 до 125000 грн

Київ, Київська область