ТЕМИ
#СОЦЗАХИСТ #ВТРАТИ ВОРОГА #LIFESTORY #ГУР ПЕРЕХОПЛЕННЯ

Війна змінила його життя…

Life story
Прочитаєте за: 2 хв. 25 Лютого 2021, 15:38

Серед мільйонів українців, чиї життя назавжди змінила російська агресія, особливої поваги заслуговують ті, хто залишив свої сім’ї і звичне життя заради захисту Батьківщини. Одним із них є мелітопольський монтажник Олег на псевдо “Кос”, який уже шостий рік воює з ворогом.

— Я і подумати не міг, що колись пов’яжу своє життя із військом, — розповідає Олег. — До війни не те, щоб досвіду військового не мав, навіть не цікавився новинами про армію чи зброю. Але країна покликала мене на допомогу, і я, як справжній чоловік, виконав свій обов’язок — пішов її захищати. Оскільки монтажник — зовсім далека від армії професія, вчитись довелося безпосередньо на полі бою, адже що тих кілька тижнів «учебки»… Єдиний навик, що став у пригоді з цивільного життя, — не боятися висоти.

На війну чоловік пішов ще у 2015 році. Після демобілізації пробував знайти себе на «цивілці». Одружився, медовий місяць, поруч — красуня-дружина… Але, як каже Олег, його серце рвалося назад, на передову. Прагнув повернутися не просто на службу в армії. Хотілося знову стати одним із тих хлопців, хто відстоює право своєї Батьківщини на існування.

— Після невеликого відпочинку я вирішив  повернутися до свого батальйону, до побратимів, з якими воював з 2015-го. У рідному батальйоні справжнє братерство. Тут ледь не кожного можна назвати навіть не другом, а братом…

За роки війни воїн пройшов чимало бойових точок: Новоселівка, Павлополь, Талаківка, Гнутове, Гранітне. Він і техніку ворожу знищував, і друзів рятував. Нині Олег вже не просто солдат, а старший сержант взводу. Тож тепер відповідає не тільки безпосередньо за себе, а й за немаленький колектив.

— Я остаточно переконався, що армія — це моє. Будуватиму кар’єру по сержантській вертикалі. Звісно, чим далі — тим більша відповідальність, але працювати поряд із такими людьми — це честь і одне задоволення. Серед побратимів та підлеглих немає таких, що просто відраховують дні до дембеля. Усі завзяті, вмотивовані, прагнуть вдосконалюватись, вчитись. Українці — хороші воїни, завжди були, є і будуть. Під час навчань на полігоні, перед ротацією, навіть американські інструктори були вражені із того, як ми працюємо.

А ще за роки війни Олег встиг двічі стати батьком. І хоч сини рідко бачать тата, Олег переконаний, коли підростуть — зрозуміють, наскільки важливою справою займався їхній батько.

— Сини ще зовсім маленькі. Та я вже задумуюсь над тим, що в майбутньому вони обов’язково мають послужити у війську, адже саме армія виховує справжніх чоловіків! Я сподіваюсь, що до того часу ми переможемо.

 

Кореспондент АрміяInform
Читайте нас в Telegram
У Повітряних Силах ЗСУ висловили сподівання на Taurus

У Повітряних Силах ЗСУ висловили сподівання на Taurus

Речник Командування Повітряних Сил Збройних Сил України майор Ілля Євлаш висловив сподівання, що Україна таки отримає від партнерів крилаті ракети Taurus.

Авіація Сил оборони знищила 3 розвідувальні БПЛА ворога

Авіація Сил оборони знищила 3 розвідувальні БПЛА ворога

Протягом доби авіація Сил оборони завдала ударів по 11 районах зосередження особового складу противника.

Україна розпочала переговори про укладення безпекової угоди з Португалією

Україна розпочала переговори про укладення безпекової угоди з Португалією

Українська та португальська сторони розпочали роботу над проєктом двосторонньої безпекової угоди й узгодили графік подальших переговорів.

Українські морпіхи пробігли Лондонський марафон, щоб зібрати кошти на протезування

Українські морпіхи пробігли Лондонський марафон, щоб зібрати кошти на протезування

Українські морські піхотинці Олексій Руденко з Військової академії в Одесі та Георгій Рошка з 36-ї окремої бригади морської піхоти імені контрадмірала Михайла Білинського виступили на Лондонському марафоні.

Кабмін запровадив видачу паспортів для чоловіків мобілізаційного віку лише в Україні

Кабмін запровадив видачу паспортів для чоловіків мобілізаційного віку лише в Україні

Кабінет Міністрів України запровадив видачу паспортів громадянина України або паспортів для виїзду за кордон для чоловіків віком від 18 до 60 років лише на території України.

Український боєць зумів збити з ПЗРК дві російські крилаті ракети

Український боєць зумів збити з ПЗРК дві російські крилаті ракети

Український військовослужбовець зумів збити з переносного зенітного ракетного комплексу дві російські крилаті ракети.

Захищаємо світ

00
00
00
ВАКАНСІЇ

Бойовий медик

від 23000 до 120000 грн

Львів

216 окремий батальйон 125 ОБр Сил ТрО

Стрілець-помічник гранатометника, військовослужбовець у ЗСУ

від 50000 до 120000 грн

Київ

66 ОМБр ім. князя Мстислава Хороброго

Пілот, оператор безпілотних авіаційних комплексів

від 20000 до 25000 грн

Київ

Військова частина А4682

Водій-механік, контрактна служба

від 22000 до 550000 грн

Черкаси, Черкаська область

Сапер (розмінування)

від 21000 до 121000 грн

Краматорськ

81 ОАеМБр

Стрілець, помічник гранатометника

від 21000 до 125000 грн

Червоноград

63 окремий батальйон 103 ОБр Сил ТрО