ТЕМИ
#СОЦЗАХИСТ #ВТРАТИ ВОРОГА #LIFESTORY #ГУР ПЕРЕХОПЛЕННЯ

Україна проти Росії: МЗС відзвітувало про стан кожної зі справ у міжнародних судах

Новини світу та України
Прочитаєте за: 2 хв. 4 Лютого 2021, 15:11

На сьогодні захист інтересів України правовими засобами продовжує здійснюватися в межах трьох міждержавних справ України проти Російської Федерації. Про це у відповідь на інформаційний запит УНН повідомили в пресслужбі Міністерства закордонних справ України.

«МЗС представляє Україну у трьох справах проти Російської Федерації в міжнародних судових та арбітражних інституціях, рішення яких носять обов’язковий характер», — повідомили в пресслужбі.

Справу щодо застосування та тлумачення міжнародних конвенцій про боротьбу з фінансуванням тероризму та про ліквідацію всіх форм расової дискримінації в Криму розглядають у Міжнародному Суді ООН.

Ця справа стосується протиправної поведінки РФ та фінансування нею тероризму, внаслідок чого було скоєно жахливі терористичні акти в Маріуполі, Краматорську, Волновасі, збито літак МН17, а також фактичне культурне знищення українського та кримськотатарського населення в Криму.

За інформацією МЗС, українська сторона вже пройшла виснажливу юрисдикційну стадію. У листопаді 2020 року Міжнародний Суд ООН ухвалив украй важливе рішення і відхилив усі зауваження Росії.

Тепер справа перейшла до розгляду справи по суті. У липні цього року Росія має надати свій контрмеморандум із відповідями на факти і докази, які були викладені в меморандумі України.

Справу щодо прав прибережної держави в Чорному та Азовському морях і в Керченській протоці розглядає арбітражний трибунал.

Вона стосується фактично узурпації прав України, гарантованих Конвенцією ООН з морського права в Чорному, Азовському морі і в Керченській протоці. У цій справі в лютому 2020 року Арбітражний трибунал ухвалив рішення щодо юрисдикції, і справа теж рухається далі по суті.

Трибунал частково відхилив юрисдикційні зауваження Російської Федерації, і тепер Україна готує оновлений меморандум, який буде подано навесні 2021 року.

Справа щодо затримання трьох українських військово-морських кораблів та 24 членів їхніх екіпажів, розглядає вже інший арбітражний трибунал за Конвенцією ООН з морського права.

У 2019 році Україна отримала історичне рішення Міжнародного трибуналу з морського права.

Голосуванням 19 голосів до одного (проти був лише російський суддя) трибунал наказав Росії негайно звільнити кораблі та членів їхніх екіпажів. У травні 2020 року Україна подала свій меморандум на розгляд арбітражного трибуналу, який містить викладення фактів та доказів, експертні свідчення та правові кваліфікації. У серпні 2020 року Російська Федерація висловила свої попередні юрисдикційні заперечення, і Арбітражний трибунал розділив розгляд цієї справи на дві стадії — юрисдикційну та по суті. Україна подала свою відповідь на юрисдикційні заперечення РФ 27 січня 2021 року.

У МЗС підкреслили, що на постійній основі здійснюють аналіз можливих шляхів притягнення Російської Федерації до міжнародно-правової відповідальності за тривалі порушення нею норм міжнародного права.

Читайте нас в Telegram
США негайно почнуть передавати Україні зброю після рішення Конгресу

США негайно почнуть передавати Україні зброю після рішення Конгресу

США негайно почнуть доправляти військову допомогу Україні, щойно Конгрес США ухвалить рішення про її фінансування.

У Британії стартувало серійне виробництво танків Challenger 3

У Британії стартувало серійне виробництво танків Challenger 3

У Великій Британії у місті Телфорд розпочалося будівництво бойового танка четвертого покоління Challenger 3 на бронетанковому підприємстві RBSL.

Антикорупційні активісти та медіа можуть допомогти виявити порушення в діяльності Міноборони — Юрій Джигир

Антикорупційні активісти та медіа можуть допомогти виявити порушення в діяльності Міноборони — Юрій Джигир

Заступник Міністра оборони України Юрій Джигир розповів про роботу Департаменту внутрішнього аудиту Міністерства оборони.

На Буковині військовослужбовець ТЦК змушений був стріляти, щоб зупинити нападників

На Буковині військовослужбовець ТЦК змушений був стріляти, щоб зупинити нападників

Під час здійснення заходів оповіщення на військовослужбовця Вижницького районного ТЦК та СП було скоєно напад групою цивільних осіб.

Сухопутні війська збили розвідувальний БПЛА

Сухопутні війська збили розвідувальний БПЛА

Бійці зенітного ракетного полку імені генерал-хорунжого Юрія Тютюника знищили ворожий розвідувальний БПЛА оперативного рівня.

Міноборони активізує залучення вітчизняного бізнесу до постачання ЗСУ

Міноборони активізує залучення вітчизняного бізнесу до постачання ЗСУ

«Агенція оборонних закупівель» Міністерства оборони України уклала низку державних договорів на закупівлю озброєння та інших товарів оборонного призначення.

Захищаємо світ

00
00
00
ВАКАНСІЇ

Навідник-оператор БМП

від 20000 до 120000 грн

Київ

130 окремий батальйон 241 ОБр Сил ТрО

Розвідник

від 50000 до 120000 грн

Львів

110 окремий батальйон 111 ОБр Сил ТрО

Інспектор прикордонної служби

від 51000 до 51000 грн

Запоріжжя

Державна прикордонна служба України

DevOps engineer

від 55000 до 130000 грн

Ужгород

68 ОЄБр ім. Олекси Довбуша

Бойовий медик служба по контракту ЗСУ

від 21000 до 120000 грн

Запоріжжя

Заводський РТЦК та СП

Снайпер

від 21000 до 120000 грн

Червоноград

63 окремий батальйон 103 ОБр Сил ТрО