ТЕМИ
#СОЦЗАХИСТ #ВТРАТИ ВОРОГА #LIFESTORY #ГУР ПЕРЕХОПЛЕННЯ

У Нідерландах поновлюють слухання у справі МН17

Новини світу та України
Прочитаєте за: 3 хв. 1 Лютого 2021, 8:21

Окружний суд Гааги 1 лютого відновлює слухання у справі щодо збитого 17 липня 2014 року в небі над Донбасом пасажирського авіалайнера рейсу МН17 малайзійських авіаліній — учасники процесу обговорюватимуть питання, як із 7 червня розглядати справу по суті.

Як повідомляє пресслужба суду, очікується, що суд коротко проінформує про питання, розглянуті на останньому засіданні, яке відбулося 25 листопада торік, і розповість про події, що сталися відтоді. «25 листопада було завершено досудову стадію (розгляду справи), наближаються слухання по суті», — нагадали в суді.

Під час останнього засідання за деякими з клопотань захисту одного з обвинувачених, росіянина Олега Пулатова, суд ухвалив рішення провести додаткові розслідування, виконання яких покладено на слідчого суддю. «Затверджені розслідування повинні бути розпочаті й завершені. Суд не вважає за необхідне завершувати всі розслідування до початку слухання по суті, однак має бути зрозуміло, які з них ще не завершені, і скільки часу вони займуть», — пояснили в суді.

Далі в судовому засіданні до виступу будуть запрошені адвокати родичів та адвокати обвинуваченого Пулатова. Також буде надано можливість відповісти представникам прокуратури.

У пресрелізі сказано, що коли йдеться про кримінальне судочинство цієї справи, то слід очікувати «певною мірою непередбачуваності». «Судові засідання можуть бути скорочені, перенесені, припинені або навіть скасовані у зв’язку з розвитком подій у суді. Розклад може корегуватися день у день», — наголосили в суді.

У судовому засіданні 25 листопада минулого року головуючий суддя у процесі у справі про знищення авіалайнера рейсу МН17 у небі над Донецькою областю у 2014 році запросив одного з обвинувачених, Олега Пулатова, який раніше виявив готовність відповісти на запитання суду, виступити в залі засідання. Суд також задовольнив запит захисту опитати представників 53-ї зенітної ракетної бригади збройних сил РФ. «Стосовно запиту щодо 53-ї бригади. Суд задовольняє запит захисту частково. Якщо у справі члени 53-ї бригади були залучені до транспортування та пуску ракети «Бук», якою був збитий МН17, то абсолютно очевидно, що важливо поставити запитання її представникам, особливо полковнику Мучкаєву, який є її командиром. Суд також задовольнив запит захисту заслухати Сергія Дубінського, який є одним з обвинувачених у цьому судовому процесі, і в липні 2014 року, коли був збитий МН17, керував розвідкою так званої ДНР із позивним «Хмурый».

Нагадаємо, 9 березня 2020 року в Нідерландах у судовому комплексі Схіпголу поблизу Амстердама розпочався судовий процес над чотирма обвинуваченими у трагедії рейсу МН17 малайзійських авіакомпаній. На лаві підсудних мали бути три громадяни Росії та один українець — Ігор Гіркін (Стрєлков), Сергій Дубінський, Олег Пулатов і Леонід Харченко. Лише один з них — Пулатов — представлений адвокатами з нідерландської фірми, яким допомагає російський адвокат Кутіна. Суд відбувався за відсутності обвинувачених.

Читайте нас у Facebook
В ООН відреагували на ракетний удар рф по Дніпру: В Україні немає мирних ранків

В ООН відреагували на ракетний удар рф по Дніпру: В Україні немає мирних ранків

Гуманітарна координаторка в Україні Деніз Браун рішуче засудила удари військ росії по Дніпру та інших містах області.

Унаслідок ворожого артудару по Миколаївщині загинула жінка та поранено дитину

Унаслідок ворожого артудару по Миколаївщині загинула жінка та поранено дитину

Армія рф обстріляла з артилерії Куцурбську громаду Миколаївської області.

Країни G7 зобовʼязалися посилити українську ППО

Країни G7 зобовʼязалися посилити українську ППО

Міністри закордонних справ країн «Великої сімки» (G7) мають намір посилити протиповітряну оборону України, аби врятувати життя життя наших громадян і захистити критично важливу інфраструктуру.

У Києві провели в останню путь військового та активіста Павла Петриченка

У Києві провели в останню путь військового та активіста Павла Петриченка

У Михайлівському Золотоверхому соборі відбулося прощання з активістом, сержантом 59-ї окремої мотопіхотної бригади імені Якова Гандзюка Павлом Петриченком.

Обстріл Дніпропетровщини: посол США відреагувала на ракетний удар рф

Обстріл Дніпропетровщини: посол США відреагувала на ракетний удар рф

Посол США Бріджит Брінк прокоментувала ранкову ракетну атаку рф по Дніпропетровщині, через яку загинули 8 осіб.

Колишньому старшому авіаційному техніку ВМС ЗСУ повідомлено про підозру

Колишньому старшому авіаційному техніку ВМС ЗСУ повідомлено про підозру

Колишньому офіцеру ВМС ЗСУ, старшому авіаційному техніку за фактом державної зради та дезертирства повідомлено про підозру.

Захищаємо світ

00
00
00
ВАКАНСІЇ

Командир міномета 155 окремого батальйону територіальної оборони

від 21000 до 54000 грн

Степанівське, Сумська область

Механік-радіотелеграфіст, військовослужбовець

від 25000 до 125000 грн

Київ

Азов, 12-та бригада спеціального призначення НГУ

Кулеметник до 189 об ТрО 123 Обр ТрО

від 21000 до 120000 грн

Миколаїв, Миколаївська область

Водій-слюсаp, військовослужбовець

від 25000 до 125000 грн

Одеса, Одеська область

Військовослужбовець

від 20000 до 120000 грн

Тлумач

3-й відділ Івано-Франківського РТЦК та СП