ТЕМИ
#СОЦЗАХИСТ #ВТРАТИ ВОРОГА #LIFESTORY #ГУР ПЕРЕХОПЛЕННЯ

У Львові військові ліцеїсти змагаються у волейбольному турнірі на честь Героя Небесної Сотні

Новини Спорт
Прочитаєте за: 3 хв. 18 Лютого 2021, 19:33

У Львівському державному ліцеї з посиленою військово-фізичною підготовкою імені Героїв Крут розпочався Всеукраїнський турнір-меморіал з волейболу серед ліцеїстів військових ліцеїв та ліцеїв з посиленою військово-фізичною підготовкою пам’яті Героя України Устима Голоднюка.

Загалом участь у турнірі-меморіалі беруть шість команд з різних куточків України. На волейбольному майданчику зійдуться представники Київського військового ліцею імені Івана Богуна, Волинського обласного ліцею з посиленою військово-фізичною підготовкою імені Героїв Небесної Сотні, Острозького обласного ліцею-інтернату з посиленою військово-фізичною підготовкою імені Костянтина Івановича Острозького, Тернопільського професійного коледжу з посиленою військовою та фізичною підготовкою, Коропецького обласного ліцею-інтернату з посиленою військово-фізичною підготовкою та збірна команда ліцеїстів-крутян.

За словами начальника львівського військового ліцею полковника Юрія Гусара, цей турнір є другим в історії. Учасники вже вдруге будуть спілкуватися, працювати, пізнавати Львів і, звісно, змагатися. З цього року турнір внесений в офіційні видові спортивні календарі. Тому рівень змагань і якість учасників тільки зростатимуть.

Організації турніру-меморіалу сприяють спортивні структури області: Львівський обласний центр фізичного здоров’я населення «Спорт для всіх» та Львівський державний університет фізичної культури імені Івана Боберського, який забезпечує професійне суддівство змагань.

На жаль, через карантинні обмеження турнір відбудеться без уболівальників і поціновувачів цього виду спорту. Втім, на відкритті почесні гості таки були. А саме — мама ліцеїста-героя Устима Голоднюка Ірина Кінах. А також його вчителька та класний керівник Галина Онишко.

 Наша довідка: Устим Голоднюк народився 12 серпня 1994 року у місті Збараж Тернопільської області. У 2001–2008 роках навчався у збаразькій середній загальноосвітній школі № 2 імені Івана Франка. У 2008-му 14-річний Устим продовжив навчання у Львівському державному ліцеї з посиленою військово-фізичною підготовкою імені Героїв Крут (3-тя рота, 2-й взвод).

З 2011-го навчався у Відокремленому підрозділі Національного університету біоресурсів і природокористування України «Бережанський агротехнічний інститут» за фахом інженер-енергетик. Починаючи з листопада 2013 року перебував на Майдані у Києві, де був активним учасником Революції гідності. 30 листопада 2013-го сильно побитий «Беркутом», після чого йому наклали 12 швів. Як тільки рани зажили, знову поїхав на Майдан. Був волонтером польового табору, стояв на варті, згодом вступив до 38-ї сотні Самооборони Майдану. 20 лютого 2014 року загинув унаслідок вогнепального поранення в голову: куля снайпера пробила блакитну миротворчу каску. Похований у Збаражі.

Указом Президента України Петра Порошенка № 890/2014 від 21 листопада 2014 року за громадянську мужність, патріотизм, героїчне відстоювання конституційних засад демократії, прав і свобод людини, самовіддане служіння Українському народові, виявлені під час Революції гідності, Устимові Голоднюку посмертно присвоєно звання Герой України з удостоєнням ордена «Золота Зірка».

 

Кореспондент АрміяInform
Читайте нас у Facebook
Окупанти обстріляли Запорізьку область з артилерії та РСЗВ, є руйнування

Окупанти обстріляли Запорізьку область з артилерії та РСЗВ, є руйнування

Упродовж доби під ворожим вогнем перебували 7 населених пунктів Запорізької області, зафіксовано 235 ударів з різних видів озброєння.

У ВМС ЗСУ розповіли про ситуацію в Чорному морі та намагання росії відновити пошкоджені кораблі

У ВМС ЗСУ розповіли про ситуацію в Чорному морі та намагання росії відновити пошкоджені кораблі

Ситуація в Чорному та Азовському морях залишається стабільною, в акваторії зараз фактично відсутні ворожі бойові одиниці.

Війська рф обстріляли Селидове 4 ракетами, загинула жінка

Війська рф обстріляли Селидове 4 ракетами, загинула жінка

Внаслідок ворожого обстрілу міста Селидове на Донеччині загинула жінка.

Ситуація на фронті: 84 боєзіткнення за добу, противник найбільше атакує на двох напрямках

Ситуація на фронті: 84 боєзіткнення за добу, противник найбільше атакує на двох напрямках

Протягом минулої доби відбулося 87 бойових зіткнень. Загалом, ворог завдав 4 ракетних та 57 авіаційних удари, здійснив 89  обстрілів з реактивних систем залпового вогню по позиціях наших військ та населених пунктах.

Генштаб ЗСУ: ворог втрати за добу 910 окупантів та десятки одиниць техніки

Генштаб ЗСУ: ворог втрати за добу 910 окупантів та десятки одиниць техніки

Загальні бойові втрати противника з 24.02.22 по 18.04.24 орієнтовно становлять:

У Чернігові зросла кількість загиблих внаслідок вчорашнього удару рф

У Чернігові зросла кількість загиблих внаслідок вчорашнього удару рф

У Чернігові кількість загиблих внаслідок вчорашнього ракетного удару рф станом на ранок четверга зросла до 18.

Захищаємо світ

00
00
00
ВАКАНСІЇ

Стрілець(снайпер, номер обслуги, помічник гранатометника)

від 22000 до 120000 грн

Луцьк, Волинська область

Начальник групи телекомунікації інформаційно-телекомунікаційного вузла

від 20000 до 25000 грн

Хмельницький

Військова частина А1056

Лікар-травматолог

від 21000 до 70000 грн

Харків

Військова частина 9951 ДПСУ

Бухгалтер (матеріальний облік), військовослужбовець

від 20000 до 50000 грн

Дніпро

Військова частина А4458

Гранатометник

від 20000 до 120000 грн

Кропивницький

Військова частина А7343

Сержант із матеріального забезпечення, військовослужбовець

від 23500 до 58500 грн

Кам'янка-Бузька

Військова частина А4623