ТЕМИ
#СОЦЗАХИСТ #ВТРАТИ ВОРОГА #LIFESTORY #ГУР ПЕРЕХОПЛЕННЯ

У Харкові відзначили сьому річницю Революції Гідності та вшанували пам’ять патріотів, загиблих роком пізніше

Новини Події
Прочитаєте за: 2 хв. 22 Лютого 2021, 17:59

Виконання Державного Гімну України під дощем, виступи учасників харківського Євромайдану та обіцянки ніколи не забути тих, хто поліг за свободу свого народу – так пройшов у Харкові День патріота, присвячений сьомій річниці Революції Гідності й шостим роковинам з дня трагічної загибелі харківських патріотів біля Палацу Спорту під час теракту.

У центрі міста біля пам’ятного каменю, встановленого на місці скоєння кремлівськими агентами кривавого теракту, зібралися рідні загиблих євромайданівців, представники військово-патріотичних організацій, волонтери, музиканти та просто небайдужі. Вони взяли участь у панахиді за загиблими героями на Євромайданах у різних куточках держави й під час російсько-української війни.

– Коли я не воюю з окупантами, то завжди приходжу до цього місця, – каже Народний Герой України колишній воїн 24-го окремого штурмового батальйону «Айдар» капітан запасу Григорій Сіваченко з позивним «Гора». – Це місце символізує дві події. Перша – відбулася 22 лютого 2014-го, коли кількадесят тисяч харків’ян вийшли на акцію протесту проти антиукраїнського з’їзду. І через наш протест зрадник Янукович побоявся прийти туди, щоб попросити допомоги в Росії. А роком пізніше тут маршем проходили сотні проукраїнських людей і російська протипіхотна міна обірвала життя кількох моїх однодумців.

Так, 22 лютого 2015-го загинули четверо людей: двоє дорослих – Ігор Толмачов і Вадим Рибальченко, та двоє підлітків – Микола Мельничук й Данило Дідик. На жаль, виконавці теракту одразу ж втекли до Росії і досі там ховаються.

За словами учасника тих подій і правозахисника Олега Головка, за ці роки слідство далеко не пішло і це, певним чином, розчаровує рідних та побратимів. Тим часом – шість років  це багато часу для визначення винних та хоча б заочного їх покарання.

На заході пам’яті були і двоє вихованців авіаційного навчального кадетського центру імені Данила Дідика ГО «Цивільний Повітряний Патруль України»: Андрій та Сергій.

– Наша «кадетка» має ім’я наймолодшого із загиблих 22 лютого 2014-го патріотів, – говорить Сергій. – Йому було тоді лише 15, як приблизно нам тепер. Ми поки проходимо наземну підготовку. Перші ж польоти на легкомоторних літаках за традицією завжди присвячуються Дані, який мріяв бути військовим пілотом. Тож він таки разом із нами літає і це велика честь для нас.

Після емоційних виступів рідних загиблих і учасників російсько-української війни місцеві музиканти виконали музичну композицію: «Пісня Дані», що розповідає про юнака, закоханого в Україну.

– Якщо забудемо Даню й інших найкращих синів та доньок України, то втратимо майбутнє. Тож, незалежно від пам’ятних дат, приходитимемо сюди, щоб вклонитися всім героям, – вважає капітан запасу Григорій Сіваченко.

Кореспондент АрміяInform
Читайте нас в Telegram
За минулу добу росіяни обстріляли 10 областей України

За минулу добу росіяни обстріляли 10 областей України

Усього були атаковані 97 населених пунктів та 83 об'єкти інфраструктури.

Культурний десант: Миколай Сєрга розповів АрміяInform про творчість, що зцілює поранені душі

Культурний десант: Миколай Сєрга розповів АрміяInform про творчість, що зцілює поранені душі

Від самого початку широкомасштабного вторгнення рф в Україну українців охопила хвиля як новітніх розробок та технологій на фронті, так і колосального прориву в культурі.

Київ відвідав новий Командувач оборони Данії

Київ відвідав новий Командувач оборони Данії

Генерал Майкл Віґґерс Гілдґаард зустрівся з Міністром оборони України Рустемом Умєровим та Головнокомандувачем ЗСУ генерал-полковником Олександром Сирським.

У місії боротьби ГУР МО України інвестували понад  $1 млн

У місії боротьби ГУР МО України інвестували понад $1 млн

17 квітня під час благодійного балетного вечора в Національній опері український бізнес і приватні благодійники інвестували у місії боротьби ГУР МО України $1 177 082.

Ворог 21 раз обстріляв північне прикордоння

Ворог 21 раз обстріляв північне прикордоння

російські загарбники протягом доби здійснили 21 обстріл (108 вибухів) прикордонних територій Чернігівської та Сумської областей.

Кирило Буданов: Тиждень була, скажімо так, сама «засідка». Чекали, коли він вийде на потрібний рубіж

Кирило Буданов: Тиждень була, скажімо так, сама «засідка». Чекали, коли він вийде на потрібний рубіж

Начальник ГУР МО України генерал-лейтенант Кирило Буданов в інтерв’ю BBC розкрив деякі деталі знищення російського дальнього стратегічного бомбардувальника Ту22М3.

Захищаємо світ

00
00
00
ВАКАНСІЇ

Офіцер штабу, військовослужбовець

від 25000 до 125000 грн

Київ

Морська Піхота ЗСУ

Стрілець-помічник гранатометника, Військовий

від 25000 до 125000 грн

Київ

Морська Піхота ЗСУ

Водій-механік

Львів

Військова частина А2678

Бухгалтер

від 21000 до 51000 грн

Житомир

Військова частина А1112

Командир відділення РЕБ, ВОС 538. Війська РЕБ.

від 19000 до 120000 грн

Коломия, Івано-Франківська область