ТЕМИ
#СОЦЗАХИСТ #ВТРАТИ ВОРОГА #LIFESTORY #ГУР ПЕРЕХОПЛЕННЯ

США демонструє, що «Америка дійсно повернулась»

Blogger pool
Прочитаєте за: 3 хв. 28 Лютого 2021, 12:20

У березні 2021 року в Раді Безпеки ООН головуватиме представник США. Днями американський сенат затвердив нового постійного представника країни при ООН. Цю посаду отримала Лінда Томас-Грінфілд, за кандидатуру якої проголосували 78 сенаторів (20 голосів проти).

Після вручення вірчих грамот Генеральному секретарю ООН Антоніу Гутеррішу, вона заявила: «США знають, що потрібно робити, починаючи від просування прав людини до реформування ООН і врегулювання конфліктів по всьому світу». Лінда Томас-Грінфілд у промові перед журналістами процитувала слова, сказані президентом США Джозефом Байденом під час своєї інавгурації: «Мультилатералізм повернувся, дипломатія повернулася і Америка повернулася». – повторила вона, натякаючи Росії на те, що за агресію проти України їй доведеться нести відповідальність.

І не лише за окуповані Крим і Донбас. Джо Байден дав зрозуміти: «тиснути» на РФ будуть по всіх фронтах – від Арктики до екватора. І на підтвердження американських заяв Пентагон продемонстрував, як саме тиснутимуть – оперативно завдавши трьох ракетних авіаударів по цілях у Сирії.

«За вказівкою президента Байдена ВС США завдали авіаударів по об’єктах інфраструктури, що використовують групи бойовиків на сході Сирії. Ці групи підтримує Іран. Удари санкціоновані у відповідь на нещодавні напади на контингент США та коаліції в Іраку» – йдеться у заяві Пентагону, яку розповсюдило агентство Reuters.

Американське оборонне відомство уточнило, що удари зруйнували об’єкти, розташовані на контрольно-прикордонному пункті, який використовували підтримувані Іраном воєнізовані угруповання, зокрема «Катаїб Хезболлах» і «Катаїб Саїд аш-Шухада».

«Ця масштабна військова відповідь здійснена разом з дипломатичними заходами, включаючи консультації з партнерами по коаліції … Водночас ми діяли в рішучому стилі, направленому на деескалацію загальної ситуації як у Східній Сирії, так і в Іраку», – уточнюється в повідомленні.

Як зазначили джерела Reuters, США завдали три окремих ракетні удари. За інформацією газети The Washington Post, є жертви. Ні Дамаск, ні Тегеран поки не коментували подію.

Кілька днів тому по американському посольству в Багдаді завдано ракетний обстріл, відповідальність за який США поклали на Іран й іракські шиїтські угруповання.

Таке «повернення» США Росію вводить «у дрижаки», адже вона розуміє, що доведеться всерйоз відповісти за кілька ситуацій, в яких вона відверто знехтувала не лише міжнародним правом, а й взагалі намагається розхитати світовий порядок.

 

Кореспондент АрміяInform
Читайте нас у Facebook
Сили оборони розбили засідку російських диверсантів на Сумщині

Сили оборони розбили засідку російських диверсантів на Сумщині

російські диверсанти не полишають спроб проникнути на територію України.

Під час невдалої втечі затримали «крота» фсб, який коригував ракетні удари по Харківщині

Під час невдалої втечі затримали «крота» фсб, який коригував ракетні удари по Харківщині

Військова контррозвідка Служби безпеки спільно з підрозділами ЗСУ запобігла втечі агента фсб, який коригував ракетно-бомбові удари по Харківщині.

Накрили декілька ворожих автівок «Урал», знищили склад боєприпасів: бригада Сил ТрО звітує про досягнення

Накрили декілька ворожих автівок «Урал», знищили склад боєприпасів: бригада Сил ТрО звітує про досягнення

На південному напрямку виконує завдання бригада Сил ТрО. Вона не дає росіянам почуватися в безпеці. Днями її воїни уразили кілька ворожих автомобілів та польовий склад боєприпасів, зафіксовані ураження бліндажів противника.

На Херсонщині окупанти скинули вибухівку на вантажівку, є постраждалий

На Херсонщині окупанти скинули вибухівку на вантажівку, є постраждалий

Поблизу села Осокорівка Херсонської області російські війська з безпілотника атакували автомобіль, постраждав чоловік.

Речник Повітряних Сил розповів, чим ворог цілив по Черкащині

Речник Повітряних Сил розповів, чим ворог цілив по Черкащині

Вранці, 25 квітня, війська рф завдали ракетного удару по місту Сміла Черкаської області. Попередньо, це була ракета «Іскандер-К».

«Вишкіл капітанів» став курсом професійної військової освіти тактичного рівня L-1C

«Вишкіл капітанів» став курсом професійної військової освіти тактичного рівня L-1C

Цього року вперше «Вишкіл капітанів» перейшов у структуру Військового інституту Київського національного університету імені Тараса Шевченка та став курсом професійної військової освіти «Командний курс тактичного рівня L-1C „Вишкіл капітанів“». Його програму розширили, й вона отримала затвердження Міністерства оборони України.

Захищаємо світ

00
00
00
ВАКАНСІЇ

Стрілець-санітар

від 24000 до 124000 грн

Мукачеве, Закарпатська область

Старший бойовий медик

від 20000 до 120000 грн

Київ

120 Окрема Бригада ТрО ЗСУ

Токаp, військовий

від 25000 до 125000 грн

Київ

Морська Піхота ЗСУ

Бухгалтер (ФЕС)

від 22000 до 23000 грн

Рівне

Військова частина А0532

Санітарний інструктор

від 20000 до 23000 грн

Лубни

Військова частина 3052 НГУ

Водій

від 20100 до 50100 грн

Суми

Військова частина А1476