ТЕМИ
#СОЦЗАХИСТ #ВТРАТИ ВОРОГА #LIFESTORY #ГУР ПЕРЕХОПЛЕННЯ

«Курси капітанів»: не менше ніж 80% слухачів першого випуску призначені на вищі посади

Вишкіл Новини
Прочитаєте за: 3 хв. 12 Лютого 2021, 13:03

На базі Національної академії сухопутних військ імені гетьмана Петра Сагайдачного відбулась узгоджувальна нарада щодо перспектив подальшого розвитку та вдосконалення курсу L-1C (більш відомого як Курси капітанів) в системі професійної військової освіти.

У заході взяли участь представники оборонного відомства, Генерального штабу ЗС України, командування Сухопутних військ, вищих військових навчальних закладів, а також іноземні партнери, зокрема із США й Німеччини.

Що було?

Як нагадав начальник відділу підготовки у ВВНЗ та ВНП ЗВО – заступник начальника управління доктрин та індивідуальної підготовки Головного управління доктрин та підготовки Генерального штабу ЗСУ полковник Андрій Бестюк, перші Курси капітанів проведено на базі Національної академії сухопутних військ у 2019 році. Участь у пілотному проєкті взяли 15 молодших офіцерів з підрозділів механізованих і танкових військ.

Роль і місце цих Курсів у загальній системі підготовки і  кар’єрному зростанні молодих офіцерів на той час по-простому окреслив власне полковник Андрій Бестюк: «Не закінчивши цього курсу, не отримаєш роту і не станеш капітаном. Або будеш «вічним капітаном», якщо встиг отримати це звання без курсів».

З того часу до проведення Курсів капітанів долучилася і Військова академія (м. Одеса). Курс підготовки запроваджений не тільки для офіцерів механізованих і танкових військ, а й для артилеристів та логістів. Серед головних нововведень – збільшення практичної складової і започаткування дистанційного навчання. Наразі курси L-1C закінчили близько 50 офіцерів.

Що планується?

«Наскільки ефективними ці Курси виявились для тих, хто їх закінчив. Чи дійсно ці випускники отримали «свої» роти, чи призначені на вищі посади у своїх військових колективах?» – запитав я у представника Генштабу ЗСУ.

– Перше запитання, яке задають мені молоді офіцери по цих Курсах: «Пане полковнику, ми закінчили Курси, а які на нас чекають перспективи у військах?» Зауважу, що мінімум 80% слухачів першого випуску, який відбувся у Львові у 2019-му, вже призначені на вищі посади! Тобто, є позитивна динаміка. І ми з «персоналом» дуже плідно працюємо у цьому напрямку, аби закріпити пріоритет на просування таких офіцерів на рівні наказів і розпоряджень Генерального штабу Збройних Сил України та Командувань видів і родів військ, – зауважив полковник Андрій Бестюк.

За його словами, з цього року курс L-1C проведуть у всіх видових вишах. Тобто, окрім Національної академії сухопутних військ і Військової академії (м. Одеса), до цієї роботи долучаться Харківський університет Повітряних Сил й Інститут Військово-Морських Сил.

– У межах Курсу плануємо міксувати групи. Тобто, не проводити їх, скажімо, тільки для офіцерів-піхотинців. А разом з ними садити за парти офіцерів з Сил спеціальних операцій і Кібербезпеки, ДШВ та морської піхоти. У планах як розширення переліку навчальних закладів, які вестимуть курс L-1C, так і спеціалістів, – поділився перспективою Андрій Іванович. – Також є пропозиція залучити на ці курси представників Національної гвардії і Держприкордонслужби, з якими ми спільно виконуємо завдання в операції Об’єднаних сил. Впевнений, що Сили оборони держави повинні мати єдині погляди на навчання й підготовку кадрів.

Також, але це вже на подальшу перспективу, є бачення сертифікувати Курс за стандартами НАТО, аби офіцери країн-членів Альянсу могли вчитися на таких курсах в Україні, а наші офіцери їздитимуть до них.

За підсумками наради напрацюють відповідні пропозиції. Вже відомо, що чергові Курси капітанів заплановані в період з вересня по грудень цього року. Відповідно у військових колективах завчасно проводитиметься відбір кандидатів.

Фото автора

Кореспондент АрміяInform
Читайте нас в Telegram
На півдні спецпризначенці спалили склад БК разом з окупантами

На півдні спецпризначенці спалили склад БК разом з окупантами

Воїни ССО спалили склад БК та знищили військових противника на Півдні.

МАГАТЕ заявило про чергову атаку безпілотника по Запорізькій АЕС

МАГАТЕ заявило про чергову атаку безпілотника по Запорізькій АЕС

Сьогодні, 18 квітня, Міжнародне агентство з атомної енергії повідомило про атаку невідомого безпілотного літального апарату по території навчального центру Запорізької атомної електростанції, що примикає до майданчика.

На Полтавщині до 15 років засуджено місцевого проросійського «політексперта» 

На Полтавщині до 15 років засуджено місцевого проросійського «політексперта» 

Суд виніс вирок жителю Полтави, який співпрацював з аналітичним порталом рф «Фонд стратегічної культури».

Постачання ППО та спільні оборонні проєкти: Глава держави мав розмову з віцеканцлером Німеччини

Постачання ППО та спільні оборонні проєкти: Глава держави мав розмову з віцеканцлером Німеччини

Президент України Володимир Зеленський провів зустріч із віцеканцлером Німеччини Робертом Габеком під час його візиту до Києва. Темою розмови було зміцнення ППО України сучасними системами та двостороння співпраця у сфері ОПК.

У ЗСУ показали, як естонські інструктори тренують наших новобранців

У ЗСУ показали, як естонські інструктори тренують наших новобранців

Військовослужбовці Збройних сил Естонської Республіки в рамках базової загальновійськової підготовки особового складу Збройних Сил України у Великій Британії проводять заняття з навчання ведення позиційних бойових дій.

Україна та Чехія розпочали переговори щодо двосторонньої безпекової угоди

Україна та Чехія розпочали переговори щодо двосторонньої безпекової угоди

Українська сторона провела переговори з чеською стороною щодо підготовки проєкту майбутньої безпекової угоди.

Захищаємо світ

00
00
00
ВАКАНСІЇ

Стрілець-зенітник в ППО, військовослужбовець

від 121500 до 126000 грн

Краматорськ, Донецька область

Стрілець, Військова частина А7290

Лозова

Військова частина А7290

Розвідник, оператор БПЛА

від 21000 до 70000 грн

Харків

Військова частина 9951 ДПСУ

Механік-водій, військовослужбовець

від 25000 до 125000 грн

Київ, Київська область

Бойовий медик

Київ

67 ОМБр ДУК

Бойовий медик у Дрогобич

від 21000 до 130000 грн

Дрогобич

Військова частина А7079