ТЕМИ
#СОЦЗАХИСТ #ВТРАТИ ВОРОГА #LIFESTORY #ГУР ПЕРЕХОПЛЕННЯ

Якими досягненнями пишається колектив Львівського СКА

Публікації Спорт
Прочитаєте за: 4 хв. 5 Січня 2021, 19:22

У військових колективах оборонного відомства триває підбиття підсумків роботи за 2020 рік, зокрема, у спортклубах української армії. Риску підвели і в Навчально-спортивній базі літніх видів спорту Міноборони України, яку очолює полковник Руслан Сеник.

Тут тренуються у 31 виді спорту!

До речі, ця армійська спортивна база включена до переліку закладів фізичної культури і спорту, яким постановою Кабінету Міністрів України надано статус олімпійської, паралімпійської та дефлімпійської підготовки.

– Нині на спортмайданчиках нашої бази розвивається 31 вид спорту, зокрема 20 олімпійських. Серед них: акробатика, бокс, боротьба самбо, важка атлетика, велоспорт, військове п’ятиборство, вільна боротьба, водне поло, дзюдо, гандбол, гирьовий спорт, гімнастика спортивна й художня, карате, кросфіт, легка атлетика, мініфутбол, пауерліфтинг, пожежно-прикладний спорт, плавання, рукопашний бій, спідвей, стрибки у воду, стрільба з лука, стрільба кульова, сучасне п’ятиборство, теніс, триатлон, тхеквондо, фехтування, футбол тощо, – розповів полковник Руслан Сеник.

Щоденно тут займаються до 900 спортсменів. А об’єкти бази використовують і для вдосконалення фізичної та спеціальної підготовки військовослужбовців, реабілітації учасників АТО/ООС та членів їхніх сімей.

Понад 600 нагород здобули за рік армійці на змаганнях різного рівня

2020 рік був для всіх особливим і непередбачуваним через карантинні обмеження. З березня по липень не було ні змагань, ні повноцінних тренувань. Багато турнірів взагалі скасовано. Тому здобутки, як каже керівництво бази, не такі яскраві, як колись, але все ж достатньо вагомі.

– Торік наші спортсмени взяли участь у 146 міжнародних і всеукраїнських змаганнях. І здобули 2 медалі на чемпіонатах світу, 1 медаль на Кубку світу, 20 нагород на чемпіонатах Європи, 77 медалей на інших міжнародних змаганнях, понад 500 нагород на чемпіонатах та кубках України, – продовжив розповідь про досягнення вихованців Львівського СКА полковник Руслан Сеник.

За підсумками цих та інших змагань багатьом спортсменам присвоєні чергові спортивні звання. Зокрема, спортсмену-інструктору спортивного взводу спортивної роти працівнику ЗСУ Глібу Кігітову (стрільба кульова) – звання майстра спорту України міжнародного класу, а ще 9 його одноклубникам – майстра спорту України.

Львівські армійці не тільки їздили на змагання за кордон, а й мірялися силами в рідних стінах. У 2020-му Навчально-спортивна база прийняла 126 спортивних заходів, зокрема: міжнародних змагань, навчально-тренувальних зборів національної збірної команди України, чемпіонатів та кубків України, турів чемпіонатів України, всеукраїнських змагань та інших стартів.

Найкраща спортсменка Львівщини теж носить військові погони

Як вже повідомляла АрміяІnform, представниця НСБ літніх видів спорту старшина Олена Старікова визнана найкращою спортсменкою Львівщини 2020-го. До речі, торік відділення Національного олімпійського комітету у Львівській області тричі визначало представників місцевого СКА найкращими спортсменами місяця: старшину Юлію Коростильову (стрільба кульова) у серпні, старшину Олену Старікову (велоспорт на треку) в листопаді та санкаря працівника ЗСУ Антона Дукача в грудні.

– За результатами року, що минув, ми теж визначили наших найкращих спортсменів і тренерів. Зокрема, титул найкращого спортсмена здобув спортсмен-стажер спортивного взводу спортроти старший солдат Ігор Кізима (стрільба кульова – рухома мішень). Він – срібний призер чемпіонату Європи. Найкращою спортсменкою, без сумніву, стала  велосипедистка старшина Олена Старікова. Найкращим молодим спортсменом визнано спортсмена-інструктора спортивного взводу спортроти працівника ЗСУ Гліба Кігітова (стрільба кульова), чемпіона Європи серед юніорів. А найкращим тренером став тренер-викладач навчально-методичного відділу зі стрільби кульової працівник ЗСУ Сергій Коростильов – тренер Гліба Кігітова, Юлії Коростильової й Павла Коростильова, – розповів полковник Руслан Сеник.

Нині кандидатами на участь у літніх Олімпійських іграх є 8 львівських армійців у 6 видах спорту: карате, легкій атлетиці, стрільбі з лука, стрільбі кульовій, веслуванні на байдарках і каное, велоспорту на треку. Отже, попереду нові перемоги армійського спорту львівського ґатунку!

Фото з архіву НСБ ЛВС МО України

 

Кореспондент АрміяInform
Читайте нас у Facebook
США негайно почнуть передавати Україні зброю після рішення Конгресу

США негайно почнуть передавати Україні зброю після рішення Конгресу

США негайно почнуть доправляти військову допомогу Україні, щойно Конгрес США ухвалить рішення про її фінансування.

У Британії стартувало серійне виробництво танків Challenger 3

У Британії стартувало серійне виробництво танків Challenger 3

У Великій Британії у місті Телфорд розпочалося будівництво бойового танка четвертого покоління Challenger 3 на бронетанковому підприємстві RBSL.

Антикорупційні активісти та медіа можуть допомогти виявити порушення в діяльності Міноборони — Юрій Джигир

Антикорупційні активісти та медіа можуть допомогти виявити порушення в діяльності Міноборони — Юрій Джигир

Заступник Міністра оборони України Юрій Джигир розповів про роботу Департаменту внутрішнього аудиту Міністерства оборони.

На Буковині військовослужбовець ТЦК змушений був стріляти, щоб зупинити нападників

На Буковині військовослужбовець ТЦК змушений був стріляти, щоб зупинити нападників

Під час здійснення заходів оповіщення на військовослужбовця Вижницького районного ТЦК та СП було скоєно напад групою цивільних осіб.

Сухопутні війська збили розвідувальний БПЛА

Сухопутні війська збили розвідувальний БПЛА

Бійці зенітного ракетного полку імені генерал-хорунжого Юрія Тютюника знищили ворожий розвідувальний БПЛА оперативного рівня.

Міноборони активізує залучення вітчизняного бізнесу до постачання ЗСУ

Міноборони активізує залучення вітчизняного бізнесу до постачання ЗСУ

«Агенція оборонних закупівель» Міністерства оборони України уклала низку державних договорів на закупівлю озброєння та інших товарів оборонного призначення.

Захищаємо світ

00
00
00
ВАКАНСІЇ

Військовослужбовець ЗСУ

від 20100 до 120100 грн

Херсон

Старобільський РТЦК та СП

Навідник

від 20000 до 125000 грн

Богодухів

209 батальйон Сил ТрО

Стрілець-зенітник, військовослужбовець

від 20000 до 120000 грн

Старі Кодаки, Дніпропетровська область

Зв’язківець

від 20000 до 120000 грн

Херсон

126 ОБр Сил ТрО

Офіцер групи психологічного супроводу та відновлення

від 26000 до 126000 грн

Львів, Львівська область

Військовослужбовець ЗСУ

від 20100 до 120100 грн

Кам'янське

Старобільський РТЦК та СП