ТЕМИ
#СОЦЗАХИСТ #ВТРАТИ ВОРОГА #LIFESTORY #ГУР ПЕРЕХОПЛЕННЯ

Найкращі курсанти-авіатори прийняли Кодекс сержанта ЗСУ

Вишкіл Новини
Прочитаєте за: 3 хв. 21 Січня 2021, 17:46

У Харківському національному університеті Повітряних Сил імені Івана Кожедуба відбулися урочистості з нагоди присвоєння сержантських звань молодшим командирам перших курсів і прийняття ними Кодексу сержанта ЗС України.

Загалом сержантський колектив вишу поповнився майже на 60 молодших командирів з-поміж першокурсників. Є серед них і дівчата.

— Бути сержантом у нашому навчальному закладі — це почесне й відповідальне завдання, яке спроможний виконати лише добре підготовлений, вмотивований, досвідчений військовослужбовець. Сержанти відіграють провідну роль у повсякденній діяльності підлеглих, саме на них покладено завдання з виховання й навчання курсантського складу вишу. Передусім сержант — це лідер, а стати лідером — завдання з непростих. Тому відібрали з-поміж першокурсників найкращих юнаків і дівчат, яким довірять роль наших помічників, — наголосив головний старшина ХНУПСу старший прапорщик Олександр Лебедєв.

Зокрема на факультеті радіотехнічних військ протиповітряної оборони ХНУПСу сержантські звання отримали 9 першокурсників. За традицією після вручення погонів вони перед строєм прийняли Кодекс сержанта ЗС України.

— Я вже маю досвід військової служби. Майже 5 років служив у військах за контрактом на посаді кулеметника. Тривалий час перебував у районі проведення операції Об’єднаних сил, маю бойові нагороди, — розповів молодший сержант Дмитро Коваленко. — Дуже приємно, що командування вишу довірило підлеглих. Нині я командир навчальної групи, виконую обов’язки й головного сержанта курсу, а це понад 60 осіб. Докладу максимум зусиль, аби виправдати довіру старших командирів.

Також на факультеті Кодекс сержанта прийняли дві дівчини, на яких поклали роль молодших командирів. Відтепер їм доведеться вести за собою підлеглий склад упродовж усього навчання у стінах вишу.

— До вступу я чотири роки проходила військову службу за контрактом в одній з військових частин Харкова. З часом зрозуміла, що на досягнутому зупинятися не хочу. Вдало склала вступні іспити у ХНУПС. Уже за пів року навчання мені довірили стати молодшим командиром. Відтоді, крім успішності в особистому навчанні й дисципліні, маю допомагати в усіх питаннях ввіреному особовому складу. Вважаю, що це лише збільшить мою мотивацію, адже я маю бути прикладом для підлеглих, — зазначила молодший сержант Римма Балюк.

За словами командування навчального закладу, відбір молодших командирів проводився не лише за критеріями попереднього досвіду служби у військах. До уваги брали успішність у навчанні, дисциплінованість, лідерські якості в колективі й багато інших показників, які проявили першокурсники за перші пів року навчання.

Кореспондент АрміяInform
Читайте нас в Telegram
У Дніпрі відомо про двох загиблих і 15 поранених внаслідок ворожої атаки

У Дніпрі відомо про двох загиблих і 15 поранених внаслідок ворожої атаки

Очільник Дніпропетровської ОВА Сергій Лисак повідомив, що наразі у Дніпрі відомо про 2 загиблих і 15 поранених внаслідок ранкової ракетної атаки.

Очільники Міноборони США та Норвегії обговорили ситуацію в Україні

Очільники Міноборони США та Норвегії обговорили ситуацію в Україні

Міністр оборони Норвегії Бйорн Арільд Грам відвідав Пентагон та зустрівся з міністром оборони США Ллойдом Остіном. Серед тем обговорення була війна в Україні.

У ВМС ЗСУ розповіли про ситуацію з ворожими кораблями в Чорному та Азовському морях

У ВМС ЗСУ розповіли про ситуацію з ворожими кораблями в Чорному та Азовському морях

У Чорному та Азовському морі станом на ранок п’ятниці на бойовому чергуванні відсутні російські кораблі.

Мінус 870 окупантів, 17 ББМ та 21 артсистема: втрати армії рф за добу

Мінус 870 окупантів, 17 ББМ та 21 артсистема: втрати армії рф за добу

Загальні бойові втрати противника з 24.02.22 по 19.04.24 орієнтовно становлять:

Сьогодні відбудеться засідання Ради Україна-НАТО у віртуальному форматі

Сьогодні відбудеться засідання Ради Україна-НАТО у віртуальному форматі

Сьогодні, 19 квітня, відбудеться засідання Ради Україна-НАТО, скликання якого ініціював Президент України Володимир Зеленський для обговорення захисту українського неба й постачання засобів ППО.

Українська авіація завдала 9 ударів по ворожих позиціях

Українська авіація завдала 9 ударів по ворожих позиціях

Протягом минулої доби авіація Сил оборони завдала ударів по 9 районах зосередження особового складу противника.

Захищаємо світ

00
00
00
ВАКАНСІЇ

Бойовий медик

від 23000 до 120000 грн

Львів

216 окремий батальйон 125 ОБр Сил ТрО

Комірник складів, військовослужбовець

від 20000 до 20000 грн

Київ

Військова частина А2788

Інспектор прикордонної служби, водій

від 20100 до 20100 грн

Житомир

Державна прикордонна служба України

Машиніст бульдозера, військовослужбовець

від 20000 до 50000 грн

Кропивницький

Військова частина А3406

Інженер виробничого відділення

від 25000 до 26000 грн

Запоріжжя

Військова частина А3130

Начальник радіостанції, військовослужбовець

від 25000 до 125000 грн

Київ

Морська Піхота ЗСУ