ТЕМИ
#СОЦЗАХИСТ #ВТРАТИ ВОРОГА #LIFESTORY #ГУР ПЕРЕХОПЛЕННЯ

«Коли рятуєш пораненого, не звертаєш жодної уваги на кулі, що пролітають поряд»

Life story
Прочитаєте за: 3 хв. 26 Січня 2021, 12:39

— Вечір, темно, світла бракує, а ти намагаєшся намацати вхідний отвір від ворожої кулі. Від того, як швидко спрацюєш, залежить життя побратима. Ліхтарик при собі, звісно, є, але світити не можна, аби не викрити позицію, — розповідає про специфіку роботи бойового медика доброволець медичного батальйону «Госпітальєри» Єгор на позивний «Август».

Той день чоловік запам’ятає надовго. Бойовий пост за якихось двадцять-тридцять метрів від ворожих позицій, бій із застосуванням стрілецької зброї, кулеметів… Далі —  крик нашого воїна…

— Це було незадовго до оголошення перемир’я. Перша куля пройшла через спину на виліт. Друга —   під лопаткою, — пригадує Єгор. — Підбігаю: кулеметник дихає, при свідомості. Одразу пригадую американський протокол і починаю оперативно працювати, та час чомусь летить із космічною швидкістю… Коли рятуєш пораненого, не звертаєш жодної уваги на кулі, що пролітають поряд, адже адреналін у крові просто зашкалює.

Коли здавалось, що найстрашніше вже позаду і за пораненим приїхав автомобіль для евакуації, ворог знову продемонстрував свою підступність.  Як тільки почали вантажити воїна в машину, в неї прилетів снаряд…

— Та історія завершилась «хеппіендом». Врятований воїн — досі в госпіталі, адже реабілітація —  процес не швидкий, та його життю нічого не загрожує. Ба більше: він знову рветься до бою! Та сподіваюсь, якщо і побачимось, то за позитивніших обставин!

Нині Єгор — на тій же позиції за мінімально-можливих кілька десятків метрів від ворога. Він приєднався до «Госпітальєрів» відносно недавно – пів року тому. До цього працював у міжнародній аудиторській компанії.

— У моїй родині всі —  або бухгалтери, або аудитори, ще починаючи із бабусі. Свого роду —  сімейна традиція. Мені дуже подобалось те, чим я займався, але внутрішня позиція не давала спокою. Адже поки я сидів у теплому офісі, на фронті  гинули люди… Ось так із бухгалтера я «перекваліфікувався» у бойового медика. Насправді, я маю за плечима військову кафедру за фахом «артилерист», та артилерія – зовсім не моє, хотів бути безпосередньо «на нулі», в епіцентрі подій…

«Август» каже, що хоч батальйон «Госпітальєрів» не отримує державного фінансування, живе за рахунок волонтерів, а усі речі чоловіку довелось купувати самому — він ні на мить не пошкоджував, що змінив теплий офіс на сирий бліндаж… Щоправда, зізнається, що уже почав задумуватись над підписанням контракту із ЗСУкраїни.

— Мій обов’язок як громадянина —  бути тут у повній бойовій готовності!

Кореспондент АрміяInform
Читайте нас в Telegram
Інженерам-конструкторам зірвали спробу продати росії секретні українські розробки

Інженерам-конструкторам зірвали спробу продати росії секретні українські розробки

Служба безпеки України у взаємодії з Урядом та керівництвом одного зі стратегічних заводів Харкова зірвала спробу рашистів отримати новітні технологічні розробки України в галузі паливно-енергетичного комплексу.

На Донеччині Володимир Зеленський відвідав поранених захисників однієї з бригад

На Донеччині Володимир Зеленський відвідав поранених захисників однієї з бригад

Президент України Володимир Зеленський під час поїздки на Донеччину відвідав поранених воїнів 95-ї бригади.

Війська рф вдарили по Донеччині понад 2000 разів та вбили чотирьох жителів

Війська рф вдарили по Донеччині понад 2000 разів та вбили чотирьох жителів

За минулу добу російські війська завдали по Донецькій області 2160 ударів. Армія рф застосувала авіацію, зенітні ракетні комплекси, артилерію.

Очільник Дніпропетровщини повідомив про врятоване життя дитини після російського удару

Очільник Дніпропетровщини повідомив про врятоване життя дитини після російського удару

Очільник Дніпропетровської обласної військової адміністрації Сергій Лисак уточнив інформацію щодо кількості загиблих внаслідок російського ракетного удару.

За катування жителів Іванівки на Чернігівщині засуджено військових рф

За катування жителів Іванівки на Чернігівщині засуджено військових рф

До 12 років позбавлення волі засуджено військовослужбовців армії російської федерації за жорстоке поводження з цивільними в селі Іванівка Чернігівської області.

У МОУ розповіли про гарантії, які надають рекрутингові центри

У МОУ розповіли про гарантії, які надають рекрутингові центри

Уповноважений представник Міністерства оборони України з питань рекрутингу Олексій Бежевець розповів, які є гарантії, що людина потрапить служити саме в ту частину, яку для себе обрала в рекрутинговому центрі.

Захищаємо світ

00
00
00
ВАКАНСІЇ

Стрілець-електрик

Яворів

Яворівський РТЦК та СП

Розвідник-сапер

від 20000 до 25000 грн

Київ

Військова частина А4682

Військовослужбовець

від 20100 до 125000 грн

Надвірна

Косівський РТЦК та СП

Оператор відділення радіорозвідки

від 25000 до 55000 грн

Павлоград

Військова частина А4759

Командиp бойової машини, військовий

від 25000 до 125000 грн

Київ

Морська Піхота ЗСУ