ТЕМИ
#СОЦЗАХИСТ #ВТРАТИ ВОРОГА #LIFESTORY #ГУР ПЕРЕХОПЛЕННЯ

Іноземні ЗМІ про бої за ДАП, «кіборгів» і російських окупантів у 2014-2015 роках

Історія Публікації
Прочитаєте за: 3 хв. 19 Січня 2021, 20:08

Соціологічні дослідження періоду 2015 року серед іноземних громадян у ЄС показали, що про війну на сході України вони знали, але вкрай небагато. Більшість серед опитаних у Великій Британії, Франції, ФРН, Італії, Польщі, Іспанії, Нідерландах і Швеції погодилися з твердженням, що в Україні відбувається збройний конфлікт, інспірований Росією. Але нав’язані російськими філіями ЗМІ в Європі версії про громадянську війну, «повстанців» тощо теж були популярними.

Крім того, значна частина населення ЄС взагалі нічого не знала про російсько-українську війну, надто про запеклі бої в Донецькому аеропорту й «кіборгів».

І хоча багато європолітиків, посадових осіб США робили гучні заяви, жителі ЄС все одно не сприймали інформацію. При цьому численні ЗМІ в ЄС та США подавали її вкрай неоднозначно. Більшість з них намагалися зберегти нейтралітет і давати новини з українського фронту, використовуючи заяви як української, так і російської сторони. Проросійські ж як мантру повторювали, що «іхтамнєт», і РФ виступає за мирне врегулювання конфлікту.

Втім, деякі солідні іноземнімедіавсе ж підтримували наших «кіборгів», героїзували їхівисловлювали впевненість у присутності російської армії на території Українийу боях за ДАП зокрема. Ось деякі цитати зі ЗМІ 2014-2015 років під час тих подій:

RadioFreeEurope:

«Солдати, які захищають Донецький аеропорт, на очах багатьох українців стали супергероями.

Після відбиття нападів промосковських сепаратистів протягом чотирьох місяців їх називали «кіборгами» в пресі, соціальних мережах і навіть сам президент…»

TheIrishTimes:

«…Українські війська місяцями відбиваються від невпинних нападів підтримуваних Росією сепаратистів, для яких аеродром став би стратегічним активом та пропагандистською нагородою.

Київські солдати майже оточені, але використовують тунелі аеропорту та підземні бункери, щоб пережити жорстокий артилерійський вогонь…»

New York Times:

«Генерал Філіп Брідлав, головнокомандувач НАТО в Європі заявив, що аналітики Альянсу відзначають наявність складних російських військових систем, засобів електронної боротьби та систем ППО у зоні конфлікту. Раніше він повідомляв, що наявність цих систем була пов’язана з вторгненням російських військ і передбачала новий етап бойових дій…

…Для України аеропорт мав символічну цінність як місце першої в низці воєнних перемог минулого літа, які закінчилися в серпні російською інтервенцією та припиненням вогню…»

BBC:

«Аеропорт став символом боротьби України з сепаратистами, а «кіборги» — це українці, які всупереч наполегливим атакам повстанців продовжують його утримувати.

Спочатку така назва з’явилася в соцмережах, а потім перекочувала як штамп в українські ЗМІ. Вона виявилася точною, адже для людей подвиги захисників Донецького летовища стали з рубрики надлюдських.

Сепаратистам, за твердженням Києва й Заходу, допомагає російська армія, яка ще з травня намагається заволодіти аеропортом…»

Утім, ситуація щодо обізнаності громадян ЄС про оборону ДАПу кардинально змінилася після 2015 року, коли почали виходити кінострічки про летовище, перекладені багатьма мовами світу. Більше того, написання книжок, численні фотовиставки й інші культурні заходи допомогли більше дізнатися західному світові про героїчні та сумні сторінки української історії, пов’язані з обороною ДАПу.

Кореспондент АрміяInform
Читайте нас в Telegram
Двоє підлітків вели ухилянтів перепливати Тису на гумових човнах

Двоє підлітків вели ухилянтів перепливати Тису на гумових човнах

Двоє 14-річних підлітків вели чотирьох чоловіків, які несли з собою гумові човни, адже планували перепливати Тису.

росіяни відправляють в атаки на Часів Яр найманців з інших країн: У ЗСУ розповіли подробиці

росіяни відправляють в атаки на Часів Яр найманців з інших країн: У ЗСУ розповіли подробиці

російські війська ведуть наступальні дії з метою окупації міста Часів Яр на Донеччині, проте зазнають втрат. ЗСУ вдалося взяти в полон кількох іноземних найманців із Непалу та Шрі-Ланки.

Партнери по НАТО можуть поставити Україні шість систем Patriot

Партнери по НАТО можуть поставити Україні шість систем Patriot

Від партнерів по Північноатлантичному альянсу Україна може отримати ще шість систем протиповітряної оборони Patriot.

Дмитро Плетенчук: Ситуація у Чорному та Азовському морі без змін

Дмитро Плетенчук: Ситуація у Чорному та Азовському морі без змін

Ввечері 18 квітня, речник Військово-Морських Сил Збройних Сил України капітан 3 рангу Дмитро Плетенчук розповів для АрміяInform, яка наразі кількість ворожих кораблів у Чорному та Азовському морі.

З експрезидента «Мотор Січ» та його спільника стягнули активи на майже мільярд гривень

З експрезидента «Мотор Січ» та його спільника стягнули активи на майже мільярд гривень

Майже мільярд гривень активів стягнуто з експрезидента акціонерного товариства «Мотор Січ» та його спільника.

Українська авіація завдала 9 ударів по загарбниках

Українська авіація завдала 9 ударів по загарбниках

Протягом доби авіація Сил оборони завдала ударів по 9 районах зосередження особового складу противника.

Захищаємо світ

00
00
00
ВАКАНСІЇ

Стрілець, військовослужбовець ЗСУ

від 50000 до 120000 грн

Київ

66 ОМБр ім. князя Мстислава Хороброго

Вогнеметник у ЗСУ

від 20000 до 120000 грн

Самбір, Львівська область

Військовослужбовець ЗСУ

від 20100 до 120100 грн

Харків

Старобільський РТЦК та СП

Начальник зв’язку в батальйон, військовослужбовець

від 20500 до 120500 грн

Київ

Військова частина А7039

Водій

від 20000 до 50000 грн

Полтава

Військова частина A7310

Токар-фрезерувальник

від 20000 до 50000 грн

Черкаси, Черкаська область