ТЕМИ
#СОЦЗАХИСТ #ВТРАТИ ВОРОГА #LIFESTORY #ГУР ПЕРЕХОПЛЕННЯ

Американці перефарбовуються в «лісовий» камуфляж — росіяни напружились…

Blogger pool
Прочитаєте за: 3 хв. 23 Січня 2021, 15:07

У росіян почало «підгорати по-справжньому», адже їхня розвідка доповідає, що персонал американських баз зберігання військової техніки перефарбовує військові машини з пісочного забарвлення у зелений — «лісовий», відповідний для європейського регіону. Американці подібних дій навіть не приховують.

Були перефарбовані десятки бронемашин, що перебувають на «заздалегідь підготовлених складах армії США у Європі».

У цих сховищах і складах зберігають велику кількість техніки для американських підрозділів, розташованих у Європі й Африці. Експерти вважають, що армія США готується до скорочення військ на Близькому Сході й направить додаткові сили ближче до російських кордонів.

«Пентагон скорочує військову присутність у Сомалі, Афганістані, Іраку. Масштаб американських військових операцій на Близькому Сході зменшується, тому нема потреби фарбувати танки та бронемашини під пустелю», — вважають експерти. Техніку готують до дій на європейському ТВД, і це відверто (аж до дрижаків) «непокоїть» росіян.

Позаторік почали перефарбовувати танки американської 194-ї дивізії, дислокованої на військовій базі «Форт Беніннг», де розташований Головний тренувальний центр піхоти армії США.

Нині до «зміни іміджу» військової техніки приступили військові окремого батальйону 405-ї армійської бригади, яка забезпечує матеріально-технічну підтримку військ США в Європі й Африці. Техніки бригади обслуговують базу «Резервних запасів армії США» (Army Prepositioned Stoc-2) в італійському місті Ліворно.

Згідно з американською військовою стратегією в Європі, в разі загострення обстановки або настання режиму критичного чи воєнного стану саме техніка з цієї бази має розгорнутись у бойове положення в найкоротші терміни.

Як повідомляє американське видання DefenceBlog, у листопаді-грудні минулого року в рекордно короткі терміни команда військових техніків бази в Ліворно перефарбувала 36 автівок. Серед перефарбованої техніки — бронеавтомобілі «Хамві», паливозаправники, військові машини швидкої допомоги, тягачі. Всі машини перефарбовують з жовто-коричневого (пісочного) забарвлення у темно-зелений з домішкою чорного і коричневого — так званий лісовий камуфляж.

За інформацією того ж DefenceBlog, перефарбування техніки є частиною «нової стратегії розгортання американських військ в Європі». Як вважають експерти, це означає, що якщо раніше відправлення техніки «в разі загострення регіональної обстановки» повинно відбуватися з Європи на Близький Схід, то тепер концепції Пентагону змінилися. Нові конфлікти очікуються безпосередньо на європейському континенті, а точніше — в районах з переважно лісовим ландшафтом.

Перефарбування військової техніки проходить на тлі передислокації додаткових сил армії США у Східну Європу. Їх розміщують у Польщі, країнах Балтії й інших регіонах, прилеглих до російського кордону й Білорусі. Очевидно, що Пентагон відмовлятиметься від активності на Близькому Сході й зосередиться на протистоянні з Росією та Китаєм.

Експерти припускають, що перефарбовані танки та бронемашини з американських резервних складів невдовзі можуть опинитися на нових базах армії США, наближених до кордонів з РФ.

Техніка, яка нині перебуває в естонському місті Тапа й інших містах Балтії та Східної Європи теж уже перефарбована. Такі підготовчі заходи американських військових техніків свідчать: на ці бази незабаром надійде поповнення.

Кореспондент АрміяInform
Читайте нас в Telegram
У Повітряних Силах ЗСУ висловили сподівання на Taurus

У Повітряних Силах ЗСУ висловили сподівання на Taurus

Речник Командування Повітряних Сил Збройних Сил України майор Ілля Євлаш висловив сподівання, що Україна таки отримає від партнерів крилаті ракети Taurus.

Авіація Сил оборони знищила 3 розвідувальні БПЛА ворога

Авіація Сил оборони знищила 3 розвідувальні БПЛА ворога

Протягом доби авіація Сил оборони завдала ударів по 11 районах зосередження особового складу противника.

Україна розпочала переговори про укладення безпекової угоди з Португалією

Україна розпочала переговори про укладення безпекової угоди з Португалією

Українська та португальська сторони розпочали роботу над проєктом двосторонньої безпекової угоди й узгодили графік подальших переговорів.

Українські морпіхи пробігли Лондонський марафон, щоб зібрати кошти на протезування

Українські морпіхи пробігли Лондонський марафон, щоб зібрати кошти на протезування

Українські морські піхотинці Олексій Руденко з Військової академії в Одесі та Георгій Рошка з 36-ї окремої бригади морської піхоти імені контрадмірала Михайла Білинського виступили на Лондонському марафоні.

Кабмін запровадив видачу паспортів для чоловіків мобілізаційного віку лише в Україні

Кабмін запровадив видачу паспортів для чоловіків мобілізаційного віку лише в Україні

Кабінет Міністрів України запровадив видачу паспортів громадянина України або паспортів для виїзду за кордон для чоловіків віком від 18 до 60 років лише на території України.

Український боєць зумів збити з ПЗРК дві російські крилаті ракети

Український боєць зумів збити з ПЗРК дві російські крилаті ракети

Український військовослужбовець зумів збити з переносного зенітного ракетного комплексу дві російські крилаті ракети.

Захищаємо світ

00
00
00
ВАКАНСІЇ

Військовослужбовець, Стрілець

від 50000 до 50001 грн

Бурлача Балка, Одеська область

Гранатометник

від 21000 до 120000 грн

Кривий Ріг

Військова частина А4476

Водій-електрик, військовослужбовець

від 20000 до 120000 грн

Хмельницький, Хмельницька область

Медична сестpа-анестезист, військовий

від 25000 до 125000 грн

Київ

Морська Піхота ЗСУ

Бухгалтер

до 20700 грн

Баранівка

31 окрема механізована бригада

Навідник “ЗУ-23-2”

від 21000 до 50000 грн

Одеса

Військова частина А2238