ТЕМИ
#СОЦЗАХИСТ #ВТРАТИ ВОРОГА #LIFESTORY #ГУР ПЕРЕХОПЛЕННЯ

«Виховання доброчесності в оборонній сфері – серед пріоритетів»

Новини
Прочитаєте за: 3 хв. 10 Грудня 2020, 16:17

На цьому наголосив Перший заступник Міністра оборони України Іван Руснак під час Міжнародного науково-практичного форуму «Ефективне врядування та виховання доброчесності у сфері безпеки та оборони». Метою проведення заходу є формування культури несприйняття корупції через виховання доброчесності у сфері безпеки та оборони та практичної реалізації освітньої складової з розбудови доброчесності у Міністерстві оборони України та Збройних Силах України.

Організаторами проєкту є Управління з питань запобігання та виявлення корупції Міністерства оборони України спільно з Науковим центром проблем виховання доброчесності та запобігання корупції у секторі безпеки та оборони Національного університету оборони України імені Івана Черняховського у партнерстві з представниками програми НАТО з виховання доброчесності ВІ, Академії оборони Великої Британії, Центру з питань боротьби з корупцією у сфері оборони (CIDS) Міністерства оборони Королівства Норвегія.

Участь у заході взяли Перший заступник Міністра оборони України Іван Руснак, директор програми Building integrity NATO  (представник офісу НАТО в Україні) пані Бенедикт Борель, директор програми Building integrity Академії оборони Великої Британії (представник Великої Британії в Україні) пані Жаклін Девіс, директор Center for Integrity in the Defence Seсtor (представник Королівства Норвегія в Україні) полковник Туре Квалвік, представники міжнародних організацій, керівники підрозділів Міноборони та інших силових структур.

—У Міністерстві оборони реалізацію антикорупційної реформи визначено одним із пріоритетів. Постійно вживаються організаційні, правові, навчально-методичні заходи щодо зменшення рівня корупції. Насамперед антикорупційна діяльність ґрунтується на дотриманні вимог законодавства України, на усвідомленні всіма, хто працює в оборонному відомстві, спроможності Міноборони ефективно і без втрат використовувати оборонні ресурси, на впровадженні дієвих механізмів для унеможливлення корупційних схем, проведення антикорупційних заходів У навчальних закладах, — сказав Перший заступник Міністра оборони України Іван Руснак.

Як повідомив посадовець, упровадження доброчесності є основою змін у сфері військової кадрової політики. З урахуванням міжнародного досвіду розбудовується цілісна система внутрішнього контролю та управління ризиками. В досягненні результативних показників Міністерство оборони України спирається на підтримку оборонних відомств Великої Британії, США, королівства Норвегія інших країн-членів НАТО, а також міжнародних організацій. Міноборони високо цінує цю допомогу, прозорість та відкритість.

Рекомендації партнерів за підсумками форуму будуть враховані в рамках реалізації антикорупційної стратегії на 2021-2024 роки, а також у проєкті стратегічного оборонного бюлетеня України.

Кореспондент АрміяInform
Читайте нас у Facebook
Понад 300 одиниць техніки окупантів ліквідували Таврійські десантники за півроку боїв біля Новомихайлівки

Понад 300 одиниць техніки окупантів ліквідували Таврійські десантники за півроку боїв біля Новомихайлівки

Миколаївські десантники за 6 місяців боїв у районі Новомихайлівки знищили понад 300 одиниць ворожої техніки.

ППО та боєприпаси: Нідерланди надають понад €200 млн для України

ППО та боєприпаси: Нідерланди надають понад €200 млн для України

Нідерланди нададуть понад 200 мільйонів євро на ініціативи щодо швидкого постачання Україні додаткових засобів протиповітряної оборони та артилерійських снарядів.

Володимир Зеленський у Дніпрі: Працюємо заради додаткових систем ППО

Володимир Зеленський у Дніпрі: Працюємо заради додаткових систем ППО

Президент України Володимир Зеленський провів нараду щодо ситуації в Дніпропетровській області, захисту Дніпра, усіх міст і громад регіону.

Наша авіація ліквідувала ворожий пункт управління

Наша авіація ліквідувала ворожий пункт управління

На Херсонському напрямку ворог не відмовляється від наміру витіснити наші підрозділи із плацдармів на лівобережжі Дніпра.

НАТО готується відправити в Україну нові системи ППО — Єнс Столтенберг

НАТО готується відправити в Україну нові системи ППО — Єнс Столтенберг

Генеральний секретар Північноатлантичного альянсу Єнс Столтенберг повідомив, що Рада Україна-НАТО погодилася направити Києву додаткові засоби протиповітряної оборони.

На фронті за добу 79 боєзіткнень, третина з яких на Авдіївському напрямку

На фронті за добу 79 боєзіткнень, третина з яких на Авдіївському напрямку

Протягом доби зафіксовано 79 бойових зіткнень. Загалом, ворог завдав 25 ракетних та 52 авіаційних удари, здійснив 42 обстріли з реактивних систем залпового вогню по позиціях наших військ та населених пунктах.

Захищаємо світ

00
00
00
ВАКАНСІЇ

Бойовий медик взводу, військовослужбовець

від 21000 до 121000 грн

Хмельницький, Хмельницька область

Гранатометник, військовослужбовець

від 25000 до 125000 грн

Одеса, Одеська область

Військовослужбовець за контрактом у ТРО

від 20000 до 100000 грн

Військова частина А7124

Снайпер-розвідник

від 20000 до 25000 грн

Київ

Військова частина А4682

військовослужбовець

від 20100 до 123000 грн

Запоріжжя, Запорізька область

Водій-електрик, військовослужбовець

від 20000 до 30000 грн

Дніпро

Комендатура військових сполучень Дніпро