ТЕМИ
#СОЦЗАХИСТ #ВТРАТИ ВОРОГА #LIFESTORY #ГУР ПЕРЕХОПЛЕННЯ

Україні потрібні турецькі БПЛА для оснащення армії сучасною й ефективною зброєю

Новини Озброєння та техніка
Прочитаєте за: 2 хв. 18 Грудня 2020, 16:04

Міністр оборони України Андрій Таран, спілкуючись з турецькими медіа напередодні переговорів з міністрами закордонних справ та оборони Туреччини у форматі «два плюс два» («квадрига»), заявив, що ефективність турецьких БПЛА доведена в Сирії й Нагірному Карабаху. Також він зазначив, що Україні потрібні турецькі БПЛА для оснащення армії сучасною й ефективною зброєю.

Турецькі безпілотники дуже вигідні з погляду вартості й ефективності

Глава оборонного відомства зауважив: «Виконуючи зобов’язання щодо оснащення Збройних Сил сучасною зброєю, ми дійшли висновку, що нам потрібні турецькі БПЛА. Гадаю, що сучасні турецькі безпілотні системи мають унікальну особливість: вони дуже вигідні з погляду вартості й ефективності».

Говорячи про плани Анкари перейти до спільного з Україною виробництва БПЛА, він наголосив: «Це не просто створення компанії, ми говоримо про технологічні акції. Як відомо, Україна має власні технології, якими може ділитися з турецькими компаніями. Ми бачили ефективність цієї техніки під час військових навчань в Україні. Особисто я і Президент тоді ще раз переконалися в ефективності «Байрактарів». І відповідно до доручення Президента України Володимира Зеленського ухвалено рішення про закупівлю турецьких ударних БПЛА».

Ударні БПЛА, вироблені в Туреччині, поза всякими сумнівами є найсучаснішою й ефективною зброєю. У цьому не треба нікого переконувати з огляду на воєнні кампанії останнього часу на Близькому Сході й у Нагірному Карабаху.

Київ зацікавлений не тільки в закупівлі, а й у спільному виробництві, трансфері технологій з турецькими партнерами

— Ми зацікавлені не тільки в закупівлі, а й у спільному виробництві, трансфері технологій. Це принесе вигоду обом сторонам, — сказав Андрій Таран.

За його словами, співпраця Туреччини й України має давнє історичне коріння, засноване на спільності поглядів щодо ситуації в регіонах Чорного й Азовського морів.

Міністр оборони зазначив, що в Україні проживає велика кількість етнічних турків, і висловив подяку за позицію Анкари в питанні неприпустимості анексії Криму.

— У нас дуже хороші відносини з моїм турецьким колегою Хулусі Акар. Ми зустрічалися в Києві, а потім під час візиту Президента Володимира Зеленського до Туреччини. На засіданні в Києві ми обговоримо військово-політичні й військово-технічні питання, забезпечення безпеки в Чорноморському регіоні, — підкреслив Андрій Таран.

Читайте нас в Telegram
На кордоні знищили спостережний комплекс росіян

На кордоні знищили спостережний комплекс росіян

На Харківському напрямку бійці повітряної розвідки Держприкордонслужби знайшли та знищили відеокамеру спостережного комплексу «Муром - М».

Суми внесли до переліку територій можливих бойових дій

Суми внесли до переліку територій можливих бойових дій

Великописарівська та Середино-Будська громади Сумщини тепер відносять до територій активних бойових дій.

Сьогодні дефіцит електроенергії в Україні не прогнозується

Сьогодні дефіцит електроенергії в Україні не прогнозується

На поточну добу залучення аварійної допомоги з-за кордону не планується, обмежень для побутових та промислових споживачів (крім Харківщини та Кривого Рогу) не буде.

Міноборони України виграло в Верховному Суді у постачальника

Міноборони України виграло в Верховному Суді у постачальника

Верховний Суд підтвердив безпідставність та необґрунтованість позовних вимог комерційного товариства до Міноборони України про внесення змін до державного контракту в частині продовження строку поставки малого броньованого артилерійського катеру вартістю 209 млн грн.  

За добу внаслідок російських обстрілів 2 дітей загинуло і 2 поранено

За добу внаслідок російських обстрілів 2 дітей загинуло і 2 поранено

Всього внаслідок збройної агресії рф в Україні загинули 545 дітей.

Окупанти вдарили по терміналах у порті Південний

Окупанти вдарили по терміналах у порті Південний

Ракетний удар, який нанесено вчора по Одещині зруйнував місткості з агропродукцією, яка мала йти на експорт до країн Азії та Африки.

Захищаємо світ

00
00
00
ВАКАНСІЇ

Водій-хімік

від 17000 до 25000 грн

Харків

АРЗ СП ГУ ДСНС України у Луганській області

Фельдшер

від 21500 до 25000 грн

Чернівці

Державна прикордонна служба України

Військова служба за контрактом

від 21000 до 123000 грн

Київ, Київська область

Водій

від 50000 до 120000 грн

Київ

Військова частина А7039

Фельдшер, військовослужбовець

від 25000 до 125000 грн

Київ, Київська область

Командир взводу БПЛА

від 27000 до 27000 грн

Львів

125 ОБр СВ ЗСУ