ТЕМИ
#СОЦЗАХИСТ #ВТРАТИ ВОРОГА #LIFESTORY #ГУР ПЕРЕХОПЛЕННЯ

Україна і Бразилія розпочали діалог щодо співробітництва в оборонній сфері

Новини
Прочитаєте за: 2 хв. 1 Грудня 2020, 11:20

Діалог про співробітництво у галузі оборонної промисловості між Україною і Бразилією розпочався, 1 грудня, в рамках офіційного візиту до Києва бразильської делегації, яку очолює заступник міністра оборони Маркус Дего Росас Понтіс.

Тож сьогодні у конференц-залі столичного готелю Fairmont Grand Hotel стартувала презентація потенційних тем щодо співробітництва між двома країнами в оборонній сфері, передає Укрінформ.

З українського боку у Діалозі беруть участь представники Офісу Президента, Верховної Ради, Ради національної безпеки і оборони, Міністерства закордонних справ, Міністерства оборони та Міністерства з питань стратегічних галузей промисловості. Офіційну делегацію Бразилії представляють керівники Міністерства оборони, департаменту розвитку торгівлі, відділу науки, технологій та інновацій Міністерства оборони, відділу оборонної продукції Міністерства закордонних справ та посольства Федеративної Республіки Бразилія в Україні.

У рамках першого дня Діалогу сторони оголосили про намір підписати меморандум про взаєморозуміння між Міністерством з питань стратегічних галузей промисловості України та Міністерством оборони Бразилії щодо науково-технічного співробітництва та комерціалізації оборонної продукції.

Протягом дня відбудуться панельні дискусії щодо спільного виробництва та модернізації бойових танків; науки та технологій; ракетних систем та засобів протиповітряної оборони; кіберзахисту та криптографії; морських систем; вибухових речовин, боєприпасів, легкої зброї та зброї нелетальної дії; військових літаків та систем БПЛА; біобезпеки, біозахисту та військової медицини; системи спостереження, аерокосмічного контролю, радарів та супутників.

У Діалозі беруть участь представники 13 найбільших бразильських підприємств: Kryptus, Atech, Taurus Armas, Condor, Nitroquímica, Imbel, SLO3, Inspirar, Nanonib, Avibrás, Senai Cimatec, Embraer та Akaer.

Оборонно-промисловий комплекс України представляють ДК «Укроборонпром» та українські виробники серед яких – Харківське конструкторське бюро з машинобудування ім. Морозова, завод ім. Малишева, Херсонський державний завод «Палада», ДП «Іскра», ДП «Зоря-Машпроєкт», ДП «Івченко-Прогрес», КБ «Луч», «Арсенал», ДП «Антонов» та інші.

Візит представників оборонного відомства Бразилії триватиме до 5 грудня. Бразильська делегація відвідає українські виробничі підприємства та випробувальні полігони. Українська сторона презентує сучасні зразки озброєння та військової техніки.

Візиту делегації Бразилії до України передувала міжнародна відеоконференція щодо ключових напрямів співпраці між двома країнами у сфері оборонної промисловості наприкінці вересня цього року. Кожна зі сторін представила своє бачення потенційних тем для подальшого діалогу.

Читайте нас у Facebook
На півдні спецпризначенці спалили склад БК разом з окупантами

На півдні спецпризначенці спалили склад БК разом з окупантами

Воїни ССО спалили склад БК та знищили військових противника на Півдні.

МАГАТЕ заявило про чергову атаку безпілотника по Запорізькій АЕС

МАГАТЕ заявило про чергову атаку безпілотника по Запорізькій АЕС

Сьогодні, 18 квітня, Міжнародне агентство з атомної енергії повідомило про атаку невідомого безпілотного літального апарату по території навчального центру Запорізької атомної електростанції, що примикає до майданчика.

На Полтавщині до 15 років засуджено місцевого проросійського «політексперта» 

На Полтавщині до 15 років засуджено місцевого проросійського «політексперта» 

Суд виніс вирок жителю Полтави, який співпрацював з аналітичним порталом рф «Фонд стратегічної культури».

Постачання ППО та спільні оборонні проєкти: Глава держави мав розмову з віцеканцлером Німеччини

Постачання ППО та спільні оборонні проєкти: Глава держави мав розмову з віцеканцлером Німеччини

Президент України Володимир Зеленський провів зустріч із віцеканцлером Німеччини Робертом Габеком під час його візиту до Києва. Темою розмови було зміцнення ППО України сучасними системами та двостороння співпраця у сфері ОПК.

У ЗСУ показали, як естонські інструктори тренують наших новобранців

У ЗСУ показали, як естонські інструктори тренують наших новобранців

Військовослужбовці Збройних сил Естонської Республіки в рамках базової загальновійськової підготовки особового складу Збройних Сил України у Великій Британії проводять заняття з навчання ведення позиційних бойових дій.

Україна та Чехія розпочали переговори щодо двосторонньої безпекової угоди

Україна та Чехія розпочали переговори щодо двосторонньої безпекової угоди

Українська сторона провела переговори з чеською стороною щодо підготовки проєкту майбутньої безпекової угоди.

Захищаємо світ

00
00
00
ВАКАНСІЇ

Стаpший навідник, військовослужбовець

від 25000 до 125000 грн

Київ, Київська область

Провідний бухгалтер

від 22000 до 52000 грн

Запоріжжя, Запорізька область

Радіо-телефоніст

від 20100 до 120100 грн

Дніпро

128 окрема бригада Сил територіальної оборони ЗСУ

Старший механік автомобільної роти

від 21000 до 23000 грн

Запоріжжя

Військова частина А3130

Водій, військовослужбовець

від 50000 до 120000 грн

Ужгород

68 ОЄБр ім. Олекси Довбуша