ТЕМИ
#СОЦЗАХИСТ #ВТРАТИ ВОРОГА #LIFESTORY #ГУР ПЕРЕХОПЛЕННЯ

Росіянам стане комфортніше ностальгувати за «совком». Відтепер у витверезниках

Прочитаєте за: 2 хв. 30 Грудня 2020, 13:40
ТАС06. Россия. Москва. 2 февраля. (3 сн). Ежедневно в московские вытрезвители попадают 2-3 тысячи подвыпивших граждан. И это при том, что во всех 27 вытрезвителях насчитывается около 450 койко-мест. Больше всего работы у сотрудников в конце рабочей недели и в дни выплаты зарплаты. По праздникам клиентуры, как ни странно, меньше. На сегодняшний день медицина установила три степени опьянения: легкую, если содержание алкоголя в крови от 0,5 до 1 промилле (примерно 100-150 г водки); среднюю - от 1 до 3 промилле (около 250 г); тяжелую - от 3 до 5 промилле (больше пол-литра водки). Причем 5 промилле считается смертельной дозой для человека. Однако законом эти три степени опьянения не закреплены. На снимке: в Ленинградском медвытрезвителе столицы. Фото Владимира Веленгурина (ИТАР-ТАСС). 11.22

Давно відомо, що новорічні свята для пересічних росіян – це не тільки привід зайвий раз «хильнути» під телевізійне звернення господаря Кремля, а ще й чудова нагода ностальгувати за «совком». Нарізаючи у тазик новорічне «олів’є» під невмирущу «іронію долі», мешканці «великой і могучей» неодноразово змахнуть сльози, наспівуючи про «вагончик», який кудись там «тронеться», а перон – залишиться. Це просто таки зірковий час адептів секти «ковбаси за 2.20». І понесуться нескінченні тости «за той час, коли трава була зеленішою, дівчата красивішими, а весь світ нас боявся». 

Проте, як відомо, свята рано чи пізно закінчуються і приходить важке похмілля. Тому, щоб пересічному росіянину було легше долати післясвятковий стан, який ще називають алкогольною інтоксикацією, а ще простіше «бодуном», російські депутати вирішили повернути витверезники. Законопроєкт, що дає регіонам право з 1 січня наступного року створювати платні медичні витверезники, ухвалено напередодні Держдумою РФ.   

Документ передбачає створення витверезників на базі державно-приватного партнерства, що дає регіонам можливість стягувати плату за послуги з людей, які потрапили в ці установи. Правом визначати загальні правила організації їхньої діяльності наділено уряд РФ.

– Нині склалася ненормальна ситуація, коли після скасування системи медвитверезників, що входили в систему органів внутрішніх справ, нічого іншого натомість не створено. І запевнення, що такі установи з’являться на базі системи охорони здоров’я, на жаль, так і залишилися тільки на словах, – зазначив один з авторів ініціативи, депутат Олександр Хінштейн.

За його словами, щорічно від обмороження, перебуваючи у стані алкогольного сп’яніння, гинуть 10-12 тисяч росіян, а зростання «п’яної злочинності» становить понад одну третину від загалу.

Слід зазначити, що в першому читанні цей законопроєкт ухвалений торік у листопаді. Як бачимо, росіяни готувались «ударно» зустріти ще 2020-й. Тоді у пояснювальній записці до законопроєкту зазначалось, що «скасування медичних витверезників вкрай негативно позначилося на загальній криміногенній ситуації. За даними МВС Росії, кількість злочинів, скоєних особами у стані алкогольного сп’яніння з 2011 по 2018 рік зросла на 34,9% (у 2018 році – 326 269, що становить 35% від загального числа осіб, які вчинили злочини). Водночас зросла кількість злочинів, скоєних щодо осіб, які опинилися в безпорадному стані через алкогольне сп’яніння».

Цю «важливу ініціативу» російських депутатів затвердив президент РФ, який підписав закон. Ще б пак! Однім пострілом вбили не двох, а навіть трьох зайців: подарунок під ялинку поклали, про «ободунівший» народ подбали і, головне, ще на крок повернулися до такого любого й невмирущого «совка». Відтепер росіянам ностальгувати за радянським минулим можна не тільки за новорічним столом, а ще й у витверезниках!

Фото з сайту gazeta.ru

Кореспондент АрміяInform
Читайте нас у Facebook
Війська рф вдарили по Донеччині понад 2000 разів та вбили чотирьох жителів

Війська рф вдарили по Донеччині понад 2000 разів та вбили чотирьох жителів

За минулу добу російські війська завдали по Донецькій області 2160 ударів. Армія рф застосувала авіацію, зенітні ракетні комплекси, артилерію.

Очільник Дніпропетровщини повідомив про врятоване життя дитини після російського удару

Очільник Дніпропетровщини повідомив про врятоване життя дитини після російського удару

Очільник Дніпропетровської обласної військової адміністрації Сергій Лисак уточнив інформацію щодо кількості загиблих внаслідок російського ракетного удару.

За катування жителів Іванівки на Чернігівщині засуджено військових рф

За катування жителів Іванівки на Чернігівщині засуджено військових рф

До 12 років позбавлення волі засуджено військовослужбовців армії російської федерації за жорстоке поводження з цивільними в селі Іванівка Чернігівської області.

У МОУ розповіли про гарантії, які надають рекрутингові центри

У МОУ розповіли про гарантії, які надають рекрутингові центри

Уповноважений представник Міністерства оборони України з питань рекрутингу Олексій Бежевець розповів, які є гарантії, що людина потрапить служити саме в ту частину, яку для себе обрала в рекрутинговому центрі.

Більше засобів захисту та боєприпасів вже на шляху до України — Генсек НАТО

Більше засобів захисту та боєприпасів вже на шляху до України — Генсек НАТО

Генеральний секретар НАТО Єнс Столтенберг оголосив, що більше оборонного обладнання та боєприпасів для України вже в дорозі.

Українських зброярів відзначили нагородами, одного — посмертно

Українських зброярів відзначили нагородами, одного — посмертно

17 працівників підприємств, які входять до Акціонерного товариства «Українська оборонна промисловість», нагороджено за сумлінну працю задля зміцнення обороноздатності держави.

Захищаємо світ

00
00
00
ВАКАНСІЇ

Бойовий медик взводу

від 20000 до 120000 грн

Дніпро

128 ОБр Сил ТрО

Кухар

від 20000 до 25000 грн

Львів

Військова частина А0583 (ВСП)

Командир відділення 155 окремого батальйону територіальної оборони

від 23000 до 53000 грн

Степанівка, Сумська область

Розвідник

від 21000 до 121000 грн

Костянтинівка

1 відділ Сватівського РТЦК та СП

Стрілець-снайпер

від 22000 до 120000 грн

Краматорськ

81 окрема аеромобільна Слобожанська бригада Десантно-штурмових військ Збройних Сил України

Стрілець-помічник гранатометника

від 20000 до 125000 грн

Нікополь, Дніпропетровська область