ТЕМИ
#СОЦЗАХИСТ #ВТРАТИ ВОРОГА #LIFESTORY #ГУР ПЕРЕХОПЛЕННЯ

Росія ставить на охорону Керченського мосту вкрадені в України катери «Сарган»

Blogger pool Публікації
Прочитаєте за: 2 хв. 12 Грудня 2020, 12:17

У 2014 році разом із захопленням Криму Росія отримала і суднобудівне підприємство в Феодосії «Море». На ньому розпочинали будівництво нового проєкту, розробленого українськими корабелами, багатоцільового катера «Сарган».

Звичайно, що окупанти залюбки привласнили цей доволі перспективний проєкт.

«Сарган» був розроблений для українських силовиків, зокрема, перше замовлення було для охорони президента України. Катер має високі швидкісні й маневрені якості, його мали оснастити найсучаснішим навігаційним обладнанням. Катер призначений для спецпідрозділів, проведення спеціальних операцій, а також перехоплення і затримання правопорушників у морських, річкових і озерних акваторіях.

Водотоннажність катера − 11,9 т. Довжина − 13 м, ширина − 3,5 м, висота борту − 1,7 м. Швидкість досягає 44 вузлів. Дальність ходу − 413 миль на швидкості 35 вузлів. Автономність − 2 доби. Здатний працювати при температурі повітря від – 5 до + 40 градусів. Екіпаж − 3 особи. Може брати на борт до 6 десантників або бойових плавців. Доволі вдалий проєкт, як зазначають фахівці, адже він оснащений двома дизельними двигунами потужністю 390 кВт, кожен іноземного виробництва − японської компанії Yanmar.

«Сарган» є продовженням і новою розробкою серії українських катерів берегової охорони «Калкан». Швидкісні якості в них навіть дещо вищі, ніж у попередників, але габарити й водотоннажність відсотків на 10 менше. Відповідно менше автономність і дальність ходу. Озброєння − 2 кулемети калібру 7,62 мм і 12,7 мм. На «Сарганах» воно таке ж, хоча можуть бути й інші варіанти.

Перший з цієї серії катерів був збудований на початку 2017 року, і його взяла на озброєння Росгвардія. Кілька днів тому 6 катерів класу «Сарган», побудованих у Феодосії на суднобудівному заводі «Море», надійшли на озброєння окремої бригади особливого призначення Південного округу Росвардіі в Керчі. Катери пройшли випробування, які підтвердили їх високі бойові якості.

Незабаром бригада отримає ще два таких катери. Їх основним завданням буде підтримання безпеки в Керченській протоці і, зокрема, охорона Керченського мосту. Вартість контракту становить 480 млн. рублів. Тобто кожен «Сарган» обійшовся Росгвардіі в 60 млн. рублів.

Досить хороші катери, які б дуже непогано послужили Україні, проте…

Радує лиш те, що Росія в Феодосії зможе побудувати лише вісім таких катерів, адже японці двигунів їм більше не продають і взагалі відмовились продовжувати співпрацю з підсанкційними підприємствами.

Кореспондент АрміяInform
Читайте нас в Telegram
На Буковині військовослужбовець ТЦК змушений був стріляти, щоб зупинити нападників

На Буковині військовослужбовець ТЦК змушений був стріляти, щоб зупинити нападників

Під час здійснення заходів оповіщення на військовослужбовця Вижницького районного ТЦК та СП було скоєно напад групою цивільних осіб.

Сухопутні війська збили розвідувальний БПЛА

Сухопутні війська збили розвідувальний БПЛА

Бійці зенітного ракетного полку імені генерал-хорунжого Юрія Тютюника знищили ворожий розвідувальний БПЛА оперативного рівня.

Міноборони активізує залучення вітчизняного бізнесу до постачання ЗСУ

Міноборони активізує залучення вітчизняного бізнесу до постачання ЗСУ

«Агенція оборонних закупівель» Міністерства оборони України уклала низку державних договорів на закупівлю озброєння та інших товарів оборонного призначення.

Президент розповів бразильським журналістам про відновлення оборонного виробництва в Україні

Президент розповів бразильським журналістам про відновлення оборонного виробництва в Україні

Президент Володимир Зеленський в інтерв’ю бразильським журналістам акцентував на відновленні і розвитку українського оборонного виробництва.

На півдні знищили ЗРК, 5 гармат і 2 станції РЕБ

На півдні знищили ЗРК, 5 гармат і 2 станції РЕБ

Протягом доби на південній ділянці фронту було знищено 99 окупантів та 31 одиницю ворожого озброєння і військової техніки.

На півдні ворог застосував 260 FPV-дронів проти мирного населення

На півдні ворог застосував 260 FPV-дронів проти мирного населення

Продовжуючи терор мирного населення прифронтових територій півдня, російська армія застосовує FPV-дрони та БПЛА різних типів.

Захищаємо світ

00
00
00
ВАКАНСІЇ

Військовослужбовець

від 20000 до 120000 грн

Кривий Ріг

4 відділ Чортківського РТЦК ТА СП ( м.Заліщики )

Радіотелефоніст мінометної батареї, військовослужбовець

від 20000 до 120000 грн

Краматорськ

23 ОМПБ 56 ОМПБр

Інспектор прикордонної служби (1 кат.), фельдшер

від 23000 до 23000 грн

Могилів-Подільський

Державна прикордонна служба України

Кулеметник

від 20000 до 120000 грн

Кути

Військова частина А7126

Стрілець

від 35000 до 100000 грн

Київ

129 окремий батальйон 112 ОБр Сил ТрО

Оператор відділення наземних роботизованих комплексів

від 25000 до 65000 грн

Павлоград

Військова частина А4759