ТЕМИ
#СОЦЗАХИСТ #ВТРАТИ ВОРОГА #LIFESTORY #ГУР ПЕРЕХОПЛЕННЯ

Перше правило бігового клубу ВМС — розповісти всім про переваги спорту

Спорт
Прочитаєте за: 3 хв. 7 Грудня 2020, 9:43

В Одесі військові моряки — активісти спортивного руху — об’єдналися в біговий клуб ВМС ЗСУ «Чайка». За задумом ініціаторів, організація повинна сприяти розвитку культури бігу в усіх частинах і підрозділах вітчизняного флоту, популяризації цього виду спорту, обміну практичним досвідом і напрацюваннями між учасниками клубу.

Клуб відкритий і для представників інших видів і родів військ, проте здебільшого його члени — це військовослужбовці ВМС. Вони вже мають досвід участі в міжнародних і національних змаганнях, нині ж діляться своїми знаннями у військових колективах, зокрема й під час занять фізичною підготовкою чи складання нормативів.

На думку одного з ініціаторів створення клубу, майстра спорту з легкої атлетики, позаштатного начальника фізичної підготовки та спорту Військово-морського ліцею імені віцеадмірала Володимира Безкоровайного капітана 2 рангу Максима Сушка, одне з найважливіших завдань клубу — створення спільноти зацікавлених людей, що люблять бігати.

Офіцер зазначає, що біг — це не просто спосіб переміщення людини, це чимало спеціальних вправ, які розвивають швидкість, витривалість, уміння триматися на коротких і довгих дистанціях як на стадіонах, так і на вулицях чи місцевості з перешкодами. Також участь у діяльності клубу — це можливість проявити себе й бути відібраним на змагання високого рівня в Україні й за кордоном, продемонструвати всім найкращі спортивні якості військовослужбовців Військово-Морських Сил ЗС України.

На сьогодні вже чимало членів клубу встигли показати себе на різних спортивних забігах. Зокрема курсант Інституту ВМС Богдан Дорощук регулярно бере участь у загальнонаціональних змаганнях і виступає на рівні майстрів спорту, які мають можливість тренуватися тричі на день. У хлопця великі перспективи.

А старший лейтенант Микола Кравцов — постійний учасник національних забігів на пересіченій місцевості, так званих Trail забігів.

Працівник ЗСУ Маргарита Кривко, представник Інституту ВМС, завжди лідирує в забігах з перешкодами, зокрема є призеркою змагання, що організували спецпризначенці ВМС Польщі.

У повсякденному житті учасники бігового клубу тренуються індивідуально. Правду кажучи, щотижня намагаються зібратись усі разом, щоб провести спільне тренування, поділитися власними думками, запитати порад у досвідченіших спортсменів і спланувати свої подальші дії.

У новоствореного бігового клубу «Чайка» є цікава передісторія. Адже його започаткування — це своєрідний виклик окупантам Криму.

У Севастополі раніше існував спортивний клуб ВМС ЗС України з такою ж назвою. Його спортсмени свого часу навіть брали участь у змаганнях другої ліги України з футболу. З нього за участю одного недобросовісного олігарха виріс ФК «Севастополь». Тоді нові власники повністю змінили символіку, прибрали з атрибутики клубу прапор ВМС України, замінивши його на триколори. Але навіть після виходу з окупованого Криму військові моряки, які не зрадили присязі, хочуть зберегти традиції військового спорту ВМС ЗСУ й довести, що тут служать найкращі військовослужбовці-спортсмени.

— Наша мрія — коли закінчиться карантин, пробігти один з марафонів командою, передаючи одне одному прапор Військово-Морських Сил України й зрештою підійняти його над п’єдесталом переможців, — зазначає один з активних учасників клубу мічман Марина Антонюк.

Фото спортсменів клубу «Чайка»

Кореспондент АрміяInform
Читайте нас у Facebook
У Повітряних Силах ЗСУ висловили сподівання на Taurus

У Повітряних Силах ЗСУ висловили сподівання на Taurus

Речник Командування Повітряних Сил Збройних Сил України майор Ілля Євлаш висловив сподівання, що Україна таки отримає від партнерів крилаті ракети Taurus.

Авіація Сил оборони знищила 3 розвідувальні БПЛА ворога

Авіація Сил оборони знищила 3 розвідувальні БПЛА ворога

Протягом доби авіація Сил оборони завдала ударів по 11 районах зосередження особового складу противника.

Україна розпочала переговори про укладення безпекової угоди з Португалією

Україна розпочала переговори про укладення безпекової угоди з Португалією

Українська та португальська сторони розпочали роботу над проєктом двосторонньої безпекової угоди й узгодили графік подальших переговорів.

Українські морпіхи пробігли Лондонський марафон, щоб зібрати кошти на протезування

Українські морпіхи пробігли Лондонський марафон, щоб зібрати кошти на протезування

Українські морські піхотинці Олексій Руденко з Військової академії в Одесі та Георгій Рошка з 36-ї окремої бригади морської піхоти імені контрадмірала Михайла Білинського виступили на Лондонському марафоні.

Кабмін запровадив видачу паспортів для чоловіків мобілізаційного віку лише в Україні

Кабмін запровадив видачу паспортів для чоловіків мобілізаційного віку лише в Україні

Кабінет Міністрів України запровадив видачу паспортів громадянина України або паспортів для виїзду за кордон для чоловіків віком від 18 до 60 років лише на території України.

Український боєць зумів збити з ПЗРК дві російські крилаті ракети

Український боєць зумів збити з ПЗРК дві російські крилаті ракети

Український військовослужбовець зумів збити з переносного зенітного ракетного комплексу дві російські крилаті ракети.

Захищаємо світ

00
00
00
ВАКАНСІЇ

Водій кат. В, С у штурмову роту

від 20500 до 120000 грн

Кривий Ріг

Арей, окремий штурмовий батальйон

розвідник 144 окрема піхотна бригада

від 20000 до 120000 грн

Чернігів, Чернігівська область

Гранатометник

від 21000 до 120000 грн

Миколаїв

189 окремий батальйон 123 ОБр ТрО

Командир стрілецького взводу

Яворів

Яворівський РТЦК та СП

Програміст-Військовослужбовець

від 20100 до 125000 грн

Харків

Косівський РТЦК та СП

Стрілець

від 20000 до 120000 грн

Суми

129 окрема бригада ТрО