ТЕМИ
#СОЦЗАХИСТ #ВТРАТИ ВОРОГА #LIFESTORY #ГУР ПЕРЕХОПЛЕННЯ

На Полтавщині зростає кількість охочих стати контрактниками

Новини
Прочитаєте за: 2 хв. 21 Грудня 2020, 19:15

Підбиваючи попередні підсумки рекрутингової роботи за рік Полтавського обласного ТЦК і СП, заступник військового комісара з морально-психологічного забезпечення підполковник Едуард Бородай розповів, що зацікавленість громадян призовного віку щодо військової служби за контрактом і далі зростає.

— Кількість охочих вступити до армійських лав, як порівняти з минулим роком, зросла майже на чверть, — зазначив офіцер. — Цьому сприяють кілька чинників, зокрема спрощення призовного процесу. Кандидат, що отримав відношення у тій чи іншій військовій частині, після проходження відповідної процедури відбуває не в навчальні центри, а повертається до обраного підрозділу. І вже командир вирішує, чи відповідає його рівень підготовки обраній спеціальності, чи треба підвищити фах упродовж визначеного терміну навчання.

Зростанню попиту на контрактну службу, окрім стабільного грошового забезпечення, соціального захисту, можливості отримати престижну сучасну спеціальність, значною мірою сприяє й активна роз’яснювальна робота в міських і районних ТЦК і СП, агітаційна робота представників військових частин.

Кандидати ж найбільшу перевагу надають бойовим частинам і підрозділам, які виконують завдання в районі ООС. Найпопулярнішими серед майбутніх контрактників є спеціальності снайпера, зв’язківця, зенітника, механіка-водія, сапера, авторемонтника та інші.

— До числа моїх цивільних професій будівельника й газозварювальника я після закінчення терміну підготовки із задоволенням додам і спеціальність водія вантажних автомобілів, — зазначив солдат В’ячеслав зі складу навчального підрозділу 179-го ОНТЦ військ зв’язку. — Крім того, служба за контрактом є гарантією того, що при нагоді я на пільгових умовах зможу вступити до вишу, можливо, навіть і до військового.

Окремо варто зазначити, що серед більш як тисячі новоспечених контрактників-полтавців і тих, хто проходить співбесіди, майже третина — юнаки віком від 18 до 25 років.

До слова, Полтавщина у нинішньому році доправила до лав Збройних Сил  і жіночу «бойову сотню». Саме така кількість представниць прекрасної статі підписала контракт із військом.

Фото автора

Кореспондент АрміяInform
Читайте нас в Telegram
Країни G7 зобовʼязалися посилити українську ППО

Країни G7 зобовʼязалися посилити українську ППО

Міністри закордонних справ країн «Великої сімки» (G7) мають намір посилити протиповітряну оборону України, аби врятувати життя життя наших громадян і захистити критично важливу інфраструктуру.

У Києві провели в останню путь військового та активіста Павла Петриченка

У Києві провели в останню путь військового та активіста Павла Петриченка

У Михайлівському Золотоверхому соборі відбулося прощання з активістом, сержантом 59-ї окремої мотопіхотної бригади імені Якова Гандзюка Павлом Петриченком.

Обстріл Дніпропетровщини: посол США відреагувала на ракетний удар рф

Обстріл Дніпропетровщини: посол США відреагувала на ракетний удар рф

Посол США Бріджит Брінк прокоментувала ранкову ракетну атаку рф по Дніпропетровщині, через яку загинули 8 осіб.

Колишньому старшому авіаційному техніку ВМС ЗСУ повідомлено про підозру

Колишньому старшому авіаційному техніку ВМС ЗСУ повідомлено про підозру

Колишньому офіцеру ВМС ЗСУ, старшому авіаційному техніку за фактом державної зради та дезертирства повідомлено про підозру.

Глава МЗС Естонії про загибель дітей від удару рф на Дніпропетровщині: Ми могли цьому запобігти, але не змогли

Глава МЗС Естонії про загибель дітей від удару рф на Дніпропетровщині: Ми могли цьому запобігти, але не змогли

Міністр закордонних справ Естонії Маргус Цахкна прокоментував ракетний удар рф по Дніпропетровській області, внаслідок якого, зокрема, загинули двоє дітей, заявив, що жертв можна було б уникнути, якби Україна мала засоби ППО.

Сили оборони показали, як горять російські солдати

Сили оборони показали, як горять російські солдати

Прикордонники на Бахмутському напрямку ліквідували двох окупантів.

Захищаємо світ

00
00
00
ВАКАНСІЇ

Військовослужбовець, фельдшер

від 22000 до 23000 грн

Київ, Київська область

Діловод-Військовослужбовець

від 20100 до 125000 грн

Київ

Косівський РТЦК та СП

Майстер БПЛА в 126 ОБр ТРО

від 20000 до 120000 грн

Херсон, Херсонська область

Водій-військовослужбовець

від 25000 до 125000 грн

Одеса

137 ОБМП

оператор FPV-дрону

від 25000 до 130000 грн

Івано-Франківськ, Івано-Франківська область

Стрілець

від 21000 до 121000 грн

Слов'янськ

1 відділ Сватівського РТЦК та СП