ТЕМИ
#СОЦЗАХИСТ #ВТРАТИ ВОРОГА #LIFESTORY #ГУР ПЕРЕХОПЛЕННЯ

Харківський Військовий інститут танкових військ: 2020-й став роком розвитку

Вишкіл Новини
Прочитаєте за: 5 хв. 31 Грудня 2020, 16:20

Кінець року традиційна пора підбиття підсумків і планів на майбутнє. Це час підвести лінію під минулим, аби винести з нього найцінніший досвід, хоч яким би він був солодким і приємним чи гірким і важким.

Попри всі складнощі 2020-го колектив Військового інституту танкових військ НТУ «ХПІ» з честю виконав своє основне завдання забезпечив якісний вишкіл фахівців для потреб Збройних Сил України й інших військових формувань.

Цього року офіцерські лави поповнили близько 100 випускників інституту. Ще понад 400 осіб завершили курс навчання за програмою підготовки офіцерів запасу.

Наш колектив доклав максимальних зусиль, аби випускники здобули необхідний багаж знань, який знадобиться їм під час проходження військової служби. Вони вивчали теорію, проходили полігонний вишкіл, вчилися ремонтувати техніку. Впевнений: кожен з них гідний офіцерського звання й готовий професійно захищати Батьківщину, зазначив начальник інституту полковник Олександр Серпухов.

Через пандемію вступна кампанія року, що минає, була перенесена, проте це не завадило набрати потрібну для державного замовлення кількість першокурсників. У 2020 році курсантами інституту танкових військ стали понад 130 молодих людей, а близько 700 студентів вступили до військової кафедри.

В умовах усесвітньої пандемії тема дистанційного навчання набула особливої актуальності

У навчальному закладі активно використовують усі наявні методики проведення занять із застосуванням інноваційних технологій: інтерактивних мультимедійних програм, навчальних фільмів, 3D-турів, VR-симуляторів.

Завдяки програмному забезпеченню й технічному обладнанню, перебуваючи за столом у навчальній аудиторії, можна здійснити віртуальну екскурсію в середину танка, вивчаючи його озброєння й будову, роботу частин і механізмів.

В освітньому процесі викладачі використовують платформи BigBlueButton, Zoom, Moodle НТУ «ХПІ» та інші технологічні можливості для зменшення контактів.

Враховуючи набутий великий досвід фахівців навчального закладу, Департамент військової освіти, науки, соціальної та гуманітарної політики доручив їм розроблення дистанційних курсів для всіх  кафедр військової підготовки офіцерів запасу.

У 2020 році дистанційний депозитарій вишу поповнився понад 70 електронними курсами синергетичного поєднання елементів очного та дистанційного навчання із засобами інформаційно-комунікаційних технологій.

Сучасні методики дистанційного навчання відкривають великі можливості для курсантів і  викладачів,  розвиваючи їхній творчий і науковий потенціал, наголосив  заступник начальника ВІТВ з навчальної та наукової роботи полковник Володимир Марущенко. Зараз ми стоїмо лише на початку великого й довгого шляху. Наступний рік ми розпочинаємо в  умовах карантинних обмежень, тому весь наш накопичений напередодні досвід стане справжнім практичним посібником у впровадженні сучасних інноваційних технологій в освітній процес не лише для нас, а й для інших навчальних закладів.

Наукова діяльність важлива складова освітнього процесу

 Гордість інституту наукові й науково-педагогічні працівники. На сьогодні науковий потенціал вишу — більш ніж 40 осіб, серед яких три доктори наук, 35 кандидатів наук, три доценти.

Протягом 2020 року вони брали активну участь у патентно-ліцензійній, винахідницькій і раціоналізаторській роботі, що відбувалася як на рівні навчального закладу, так і на рівні Збройних Сил України.

Спеціалісти навчального закладу ведуть активну роботу щодо відпрацювання (перероблення, удосконалення) доктринальних документів (настанов, бойових статутів) і стандартів колективної підготовки з метою приведення їх до сумісності з документами та стандартами НАТО.

У 2020 році науковці інституту отримали 9 патентів на корисну модель. Крім того, на замовлення командування Генерального штабу та Сухопутних військ вони виконали 5 науково-дослідних робіт.

Навчально-матеріальна база

У своєму розвитку інститут не стоїть на місці й завжди намагається вдосконалюватися, використовуючи та впроваджуючи новітні технології навчання й виховання. Під час модернізації й удосконалення збільшилася кількість нових навчальних аудиторій: багатофункціональний клас РХБ захисту, навчальний клас тактики військ РХБ захисту, спеціалізовані навчальні класи загальної будови танків Т-64 та Т-72, навчальні класи будови БТР і БМП, навчальний клас тактичної медицини.

Парк бойової навчальної техніки цього року поповнили дві одиниці БТР-3Е1У, БРЕМ, три одиниці танків Т-84 та БМП-1.

Також у 2020-му з’явилися нові навчально-лабораторні комплекси: надсучасний навчальний комплекс легководолазної підготовки, комплекс практичного виконання завантаження й розвантаження зразків озброєння та військової техніки на залізничну платформу та напівпричіп тягача, створені нові лінгафонні кабінети для вивчення іноземних мов.

Нам ще є куди рухатись! Головне не зупинятись, не стояти на місці, а рухатися до кращого, говорить начальник інституту полковник Олександр Серпухов. Високосний рік вважався нещасливим ще з давньоримських часів. Рік, що минає, став випробуванням на міцність для всієї світової спільноти, зокрема й для нас. Утім, ми здолали всі труднощі й упевнено крокуємо в наступний рік. І він обов’язково стане для нас роком нових перемог, звершень і досягнень.

Кореспондент АрміяInform
Читайте нас в Telegram
Війська рф вдарили по Донеччині понад 2000 разів та вбили чотирьох жителів

Війська рф вдарили по Донеччині понад 2000 разів та вбили чотирьох жителів

За минулу добу російські війська завдали по Донецькій області 2160 ударів. Армія рф застосувала авіацію, зенітні ракетні комплекси, артилерію.

Очільник Дніпропетровщини повідомив про врятоване життя дитини після російського удару

Очільник Дніпропетровщини повідомив про врятоване життя дитини після російського удару

Очільник Дніпропетровської обласної військової адміністрації Сергій Лисак уточнив інформацію щодо кількості загиблих внаслідок російського ракетного удару.

За катування жителів Іванівки на Чернігівщині засуджено військових рф

За катування жителів Іванівки на Чернігівщині засуджено військових рф

До 12 років позбавлення волі засуджено військовослужбовців армії російської федерації за жорстоке поводження з цивільними в селі Іванівка Чернігівської області.

У МОУ розповіли про гарантії, які надають рекрутингові центри

У МОУ розповіли про гарантії, які надають рекрутингові центри

Уповноважений представник Міністерства оборони України з питань рекрутингу Олексій Бежевець розповів, які є гарантії, що людина потрапить служити саме в ту частину, яку для себе обрала в рекрутинговому центрі.

Більше засобів захисту та боєприпасів вже на шляху до України — Генсек НАТО

Більше засобів захисту та боєприпасів вже на шляху до України — Генсек НАТО

Генеральний секретар НАТО Єнс Столтенберг оголосив, що більше оборонного обладнання та боєприпасів для України вже в дорозі.

Українських зброярів відзначили нагородами, одного — посмертно

Українських зброярів відзначили нагородами, одного — посмертно

17 працівників підприємств, які входять до Акціонерного товариства «Українська оборонна промисловість», нагороджено за сумлінну працю задля зміцнення обороноздатності держави.

Захищаємо світ

00
00
00
ВАКАНСІЇ

Помічник військового коменданта, військовослужбовець

Запоріжжя

Комендатура військових сполучень Запоріжжя

Розвідник-далекомірник, військовослужбовець у ЗСУ

від 50000 до 120000 грн

Київ

66 ОМБр ім. князя Мстислава Хороброго

Стрілець

від 21000 до 121000 грн

Запоріжжя

113 окремий батальйон 110 ОБр Сил ТрО

Кулеметник, військовослужбовець

від 20000 до 120000 грн

Покровськ

Бахмутський ОБ ТрО

Стрілець-снайпер, військовослужбовець

від 20000 до 120000 грн

Дніпро, Дніпропетровська область

Рульовий-мотоpист, військовий

від 25000 до 125000 грн

Київ

Морська Піхота ЗСУ