ТЕМИ
#СОЦЗАХИСТ #ВТРАТИ ВОРОГА #LIFESTORY #ГУР ПЕРЕХОПЛЕННЯ

2000 контрактників та 800 строковиків цього року пройшли підготовку в навчальному центрі на Полтавщині

Новини
Прочитаєте за: 4 хв. 30 Грудня 2020, 18:15

Об’єднаний навчально-тренувальний центр, що на Полтавщині, є  унікальним у своєму класі. Це профільний навчальний заклад, який готує військових зв’язківців. Як виявилося, не тільки… Тут також навчаються майбутні сержанти, водії, проходить підготовку особовий склад миротворчих підрозділів, ази військової служби опановують воїни-строковики.

– Лише протягом нинішнього року через навчальні класи та навчальні полігони Центру пройшло близько двох тисяч військовослужбовців-контрактників і майже 800 строковиків, – розповів виконувач обов’язків начальника ОНТЦ полковник Олег Сторощук.

Карантин ніяким чином не вплинув на динаміку та методичне наповнення навчального процесу, проте запобігти хворобі було завданням такого ж важливого значення, як і підготувати висококласного спеціаліста.

Треба бути у ритмі з часом 

          У навчально-тренувальному центрі працюють не тільки на результат, а і на перспективу. Саме тому його матеріально-технічна база постійно осучаснюється, а методики викладання вдосконалюються. Теоретична та практична складова навчального процесу ще з початку бойових дій на Донбасі залишили у минулому суперечки за свою відсоткову першість.

Курсант тут активно навчається за допомогою мультимедійних засобів. На польовому виході відточує знання та вміння на практиці. Наприклад, організація зв’язку при нападі ворожої диверсійної групи, застосуванні противником хімічної та бактеріологічної зброї, інженерне забезпечення об’єкту тощо. При цьому знання курсантом теорії основ проходження радіосигналу через природні або штучні перепони має таке ж важливе значення, як і уміння користуватись особистою зброєю та засобами зв’язку в бойових умовах. До речі, випробування передовою у центрі пройшли майже 80 відсотків викладачів та інструкторів закладу.

          Серед цьогорічних новацій особливе місце посідає створення у закладі навчально-тренувального комплексу захисту інформації та кібернетичної безпеки. Базовий курс навчання вже пройшли близько трьохсот зв’язківців. Наразі відбувається апробація більш досконалої  та розширеної системи підготовки спеціалістів цього рівня – курсової.

Крім того, військовослужбовці як з-поміж постійного складу, так і курсантів за власним бажанням можуть вільно опанувати матеріал онлайн курсу Cisco Certified Network Associate Security мережевої академії Cisco.

Коли навчання приносить і користь, і задоволення

На думку командування, курсант повинен отримати не тільки необхідний вантаж знань і навичок, а і певний позитивний заряд від навчання.

Тому в основі  ефективності навчального процесу командування вважає наявність досконалої матеріально-технічної бази.

Минулий рік  певною мірою можна вважати найбільш активним у цьому сенсі за останні кілька років. До отриманих зразків найсучаснішої техніки зв’язку  додались кілька комп’ютерних класів, мультимедійні засоби, динамічний тренажер вантажного автомобіля «КрАЗ». На додачу до двох вже раніше отриманих симуляторів ця новація у рази підвищила якість навчального процесу при підготовці водійського складу.

Окрім цього, у навчальному центрі проводиться активна робота зі створення комфортних умов для викладання дисциплін. Навчальні аудиторії милують око новенькими вікнами, кондиціонерами. А упродовж перерв між заняттями зв’язківці можуть підтримати заряд бадьорості й хорошого настрою смаколиками під горнятко запашного чаю і кави у затишному буфеті.

У сенсі створення належних умов для воїнів-зв’язківців слід також зазначити і оновлені приміщення казарм, медичної частини, їдальні тощо. 

Майбутнє за новим поколінням… 

          Далеко за межами Полтавщини відомий унікальний музей військ зв’язку, який приваблює відвідувачів постійно  експозицією, що оновлюється, та Галереєю пам’яті на честь полеглих на Сході держави воїнів-зв’язківців. Заклад став не тільки улюбленим місцем відвідування військовослужбовцями, а й аудиторією проведення заходів військово-патріотичного виховання учнівської молоді з навчальних закладів області.

На особливу увагу заслуговує і єдина у Збройних Силах дитяча любительська  радіостанція, що створена на базі навчального закладу близько 11 років тому. Протягом цього терміну її вихованцями стали більше ніж 200 хлопців та дівчат, а близько 40 гуртківців обрали для себе професію військового зв’язківця. До речі, хоча і у режимі онлайн, але і цього року юні зв’язківці вибороли кілька призових нагород на престижних міжнародних та всеукраїнських змаганнях з радіоспорту.

– За досягненнями у цих добрих справах стоїть праця десятків ентузіастів, починаючи з командного складу і до кожного небайдужого військовослужбовця та ветерана, – розповів директор музейного закладу, він же керівник радіогуртка та одночасно  викладач навчального центру підполковник запасу В’ячеслав Єрмачков. – Нові часи вимагають від нас нових підходів не тільки у системі навчання, а і формуванні міцного фундаменту, на який спиратиметься у своєму професійному та духовному зростанні молоде покоління. Адже за ними майбутнє країни та її безпека.

Кореспондент АрміяInform
Читайте нас в Telegram
На півдні спецпризначенці спалили склад БК разом з окупантами

На півдні спецпризначенці спалили склад БК разом з окупантами

Воїни ССО спалили склад БК та знищили військових противника на Півдні.

МАГАТЕ заявило про чергову атаку безпілотника по Запорізькій АЕС

МАГАТЕ заявило про чергову атаку безпілотника по Запорізькій АЕС

Сьогодні, 18 квітня, Міжнародне агентство з атомної енергії повідомило про атаку невідомого безпілотного літального апарату по території навчального центру Запорізької атомної електростанції, що примикає до майданчика.

На Полтавщині до 15 років засуджено місцевого проросійського «політексперта» 

На Полтавщині до 15 років засуджено місцевого проросійського «політексперта» 

Суд виніс вирок жителю Полтави, який співпрацював з аналітичним порталом рф «Фонд стратегічної культури».

Постачання ППО та спільні оборонні проєкти: Глава держави мав розмову з віцеканцлером Німеччини

Постачання ППО та спільні оборонні проєкти: Глава держави мав розмову з віцеканцлером Німеччини

Президент України Володимир Зеленський провів зустріч із віцеканцлером Німеччини Робертом Габеком під час його візиту до Києва. Темою розмови було зміцнення ППО України сучасними системами та двостороння співпраця у сфері ОПК.

У ЗСУ показали, як естонські інструктори тренують наших новобранців

У ЗСУ показали, як естонські інструктори тренують наших новобранців

Військовослужбовці Збройних сил Естонської Республіки в рамках базової загальновійськової підготовки особового складу Збройних Сил України у Великій Британії проводять заняття з навчання ведення позиційних бойових дій.

Україна та Чехія розпочали переговори щодо двосторонньої безпекової угоди

Україна та Чехія розпочали переговори щодо двосторонньої безпекової угоди

Українська сторона провела переговори з чеською стороною щодо підготовки проєкту майбутньої безпекової угоди.

Захищаємо світ

00
00
00
ВАКАНСІЇ

Бухгалтер

від 20000 до 50000 грн

Суми

Військова частина А1476

Військовослужбовець (Збройні Сили України) у Заліщики

від 20000 до 75000 грн

Суми

4 відділ Чортківського РТЦК ТА СП ( м.Заліщики )

Інженер виробничого відділення

від 25000 до 26000 грн

Запоріжжя

Військова частина А3130

кравець, військовослужбовець

від 20000 до 50000 грн

Ярмолинці, Хмельницька область

Старший сапер

від 20000 до 120000 грн

Дніпро

128 ОБр Сил ТрО

Стрілець, помічник гранатометника

від 20000 до 120000 грн

Дніпро, Дніпропетровська область