ТЕМИ
#СОЦЗАХИСТ #ВТРАТИ ВОРОГА #LIFESTORY #ГУР ПЕРЕХОПЛЕННЯ

«З мене витягнули 28 осколків, але один у серці так і залишився»

Life story Публікації
Прочитаєте за: 2 хв. 3 Листопада 2020, 16:40

Для майора В’ячеслава Борисова, кавалера ордена Богдана Хмельницького ІІІ ступеня, війна почалася у 2015 році. Після мобілізації та курсів саперної справи у Центрі розмінування служив в окремій мотопіхотній бригаді імені Якова Гандзюка. За чотири роки пройшов шлях від командира саперного взводу до начальника інженерної служби частини.

– У 2015 році була перша ротація бригади на Схід. Ми часто виїжджали на бойові завдання. Розміновували місцевість, знешкоджували міни, фугаси, розтяжки та проводили утилізацію ворожих боєприпасів, – розповідає В’ячеслав. – Як відомо, сапер помиляється один раз, бо один необережний крок може коштувати життя не лише мені, а й всій інженерно-саперній групі. Але для нас це була звична буденна робота.

Та на межі життя і смерті військовий сапер опинився не під час знешкодження вибухівки, а у бою із штурмовими групами противника.

– Це сталося влітку 2016-го в районі Новозванівки. У супроводі розвідників ми також виходили й у «сіру зону». Перевіряли та зачищали лісосмуги, облаштовували окопи та спостережні пости, на які потім мали зайти наші підрозділи. Коли завершували підготовку одного з постів, виявили, що підрозділи бойовиків наближаються до нашої позиції, – згадує майор Борисов. – Зав’язався бій. Здалека їх було важко побачити через високу траву. Вони ледь не залазили у наші окопи, а ми відстрілювалися останніми патронами. В діло вже пішли ручні гранати. Разом із супроводом нас було дев’ятеро. До того ж на позиції було два кулемети. Як я потім дізнався, всього було чотири штурми. Наша група своїми силами відбила два з них.

Ворог, побачивши, що його атаки безуспішні, накрив наших воїнів мінометним вогнем. Від вибуху однієї з мін В’ячеслава викинуло з траншеї. Потім підійшла допомога. Коли офіцера виносили на ношах у тил, бій ще тривав.

– Було кілька операцій. Всього з мене витягнули 28 осколків різної величини. Крім одного дрібного, що, попри бронежилет, потрапив у серце. Лікарі робили рентгенівські знімки і через відсутність кровотечі та шкоди життю осколок цей виймати не стали.

Нині В’ячеслав Борисов повернувся до сім’ї і проходить службу на одній з артилерійських баз озброєння Сил логістики ЗС України.

– Оскільки сьогодні День інженерних військ України, то, користуючись нагодою, хочу привітати колег, на плечах яких і тил, і оборона, і прорив вперед. Бажаю всім сил на кожен день, великої вдачі та успіхів у службі.

Фото автора та з архіву В’ячеслава Борисова

Кореспондент АрміяInform
Читайте нас в Telegram
«Лінія фронту попереду нас була всіяна трупами росіян»: як військові тримали Бахмут рік тому. Фоторепортаж АрміяInform

«Лінія фронту попереду нас була всіяна трупами росіян»: як військові тримали Бахмут рік тому. Фоторепортаж АрміяInform

Рік тому тривали важкі бої за Бахмут на Донеччині. Підрозділи Збройних Сил України стійко тримали оборону. Інколи, на жаль, ціною власного життя.

На півдні спецпризначенці спалили склад БК разом з окупантами

На півдні спецпризначенці спалили склад БК разом з окупантами

Воїни ССО спалили склад БК та знищили військових противника на Півдні.

МАГАТЕ заявило про чергову атаку безпілотника по Запорізькій АЕС

МАГАТЕ заявило про чергову атаку безпілотника по Запорізькій АЕС

Сьогодні, 18 квітня, Міжнародне агентство з атомної енергії повідомило про атаку невідомого безпілотного літального апарату по території навчального центру Запорізької атомної електростанції, що примикає до майданчика.

На Полтавщині до 15 років засуджено місцевого проросійського «політексперта» 

На Полтавщині до 15 років засуджено місцевого проросійського «політексперта» 

Суд виніс вирок жителю Полтави, який співпрацював з аналітичним порталом рф «Фонд стратегічної культури».

Постачання ППО та спільні оборонні проєкти: Глава держави мав розмову з віцеканцлером Німеччини

Постачання ППО та спільні оборонні проєкти: Глава держави мав розмову з віцеканцлером Німеччини

Президент України Володимир Зеленський провів зустріч із віцеканцлером Німеччини Робертом Габеком під час його візиту до Києва. Темою розмови було зміцнення ППО України сучасними системами та двостороння співпраця у сфері ОПК.

Захищаємо світ

00
00
00
ВАКАНСІЇ

Військовий капелан

від 21000 до 21000 грн

Чернігів

Військова частина А7328

Інструктор забезпечення навчально-тренувального процесу обслуг ЗРК

від 27000 до 30000 грн

Васильків, Київська область

Звязківець

від 21000 до 121000 грн

Харків

1 відділ Сватівського РТЦК та СП

Кулеметник до 189 об ТрО 123 Обр ТрО

від 21000 до 120000 грн

Миколаїв, Миколаївська область

Водій-Військовослужбовець

від 20100 до 125000 грн

Харків

Косівський РТЦК та СП

Стрілець, помічник гранатометника

від 21000 до 121000 грн

Краматорськ

81 ОАеМБр