ТЕМИ
#СОЦЗАХИСТ #ВТРАТИ ВОРОГА #LIFESTORY #ГУР ПЕРЕХОПЛЕННЯ

ВМС України планують модернізувати та переозброїти катери класу «Айленд»

Новини
Прочитаєте за: 3 хв. 13 Листопада 2020, 16:30

Враховуючи всі виклики та загрози, які є в Азово-Чорноморському регіоні, Військово-Морським Силам ЗС України потрібно відновлювати власні бойові спроможності, аби відповідати вимогам сьогодення. Важливо не лише нарощувати корабельно-катерний склад шляхом будівництва кораблів і катерів на власних суднобудівних підприємствах, але й у межах міжнародної військової допомоги з країн НАТО, передусім США.

Про отримання від США нових катерів класу «Айленд»

Наступного року США у межах підтримки нашої країни в сфері оборони та безпеки передадуть ВМС України ще три патрульні катери «Айленд» на додаток до вже прийнятих до бойового складу національного військового флоту катерів «Старобільськ» і «Слов’янськ».

‒ За умовами чинного контракту щодо постачання серії патрульних катерів класу «Айленд» для забезпечення потреб національних Військово-Морських Сил, ми вже отримали два катери «Старобільськ» і «Слов’янськ» ще минулого року. Наразі у місті Балтимор в США завершується процес технічного відновлення ще трьох катерів цього проєкту, які надійдуть до складу флоту наступного року. Їх доставлять до України морським шляхом. На цей час у Сполучених Штатах працюють три офіцери ВМС України, які займаються безпосередньо супроводженням ремонтних робіт на цих катерах, ‒ відзначив начальник управління кораблебудування Командування ВМС ЗС України капітан 1 рангу Василь Радчук.

Уже ухвалено рішення щодо додаткового посилення їхніх бойових спроможностей. Визначено американські підприємства-підрядники, які мають забезпечити ці катери додатковим озброєнням, обладнанням та технічними засобами. Є висока ймовірність, що катери надійдуть до України вже з бойовими модулями та встановленими на борту корабельними системами американського виробництва.

Першу партію американських катерів Mark VI українські ВМС отримають до 2022 року

Крім поповнення катерами класу «Айленд», є ще один важливий напрямок підсилення спроможностей корабельно-катерного складу ВМС України коштом наших партнерів зі США. 

Завершується робота стосовно узгодження всіх деталей контракту на передачу від США до складу ВМС України патрульних катерів Mark VI. Передбачається, що першу партію американських катерів український флот отримає безкоштовно до 2022 року. Тривають домовленості щодо передачі наступних катерів цього проєкту. Американці передадуть катери Mark VI абсолютно новими, збудованими на власних суднобудівних підприємствах. Катери надійдуть до України вже з комплектом американського озброєння та технічних засобів.

Про модернізацію та переозброєння патрульних катерів «Старобільськ» і «Слов’янськ»

‒ Наразі ухвалено рішення щодо проведення заходів з технічної модернізації та переозброєння патрульних катерів «Старобільськ» і «Слов’янськ» на національних підприємствах, – повідомив капітан 1 рангу Василь Радчук.

Найближчим часом буде сформовано проєкт технічного завдання і після цього Командування національних ВМС очікує, що розпочнеться процес практичної реалізації заходів модернізації.  

‒ Передбачається встановлення на катерах артилерійських систем, які є на озброєнні Військово-Морських Сил України. Плануємо оснастити їх сучасним обладнанням з виявлення цілей та надання цілевказівок на застосування зброї. Додатково встановимо систему пасивного захисту та інші важливі корабельні системи. Багато чуток у мережі Інтернет щодо можливого встановлення на цих катерах торпедних апаратів або ракетної зброї. Насамперед потрібно оцінити це все з технічної точки зору, чи варто взагалі це робити, оскільки катери вже збудовані та повністю готові до застосування. Хто був на «Айлендах», знає, що не так легко знайти на катері додаткове місце для оператора чи комендора бойової установки, ‒ розповів начальник управління кораблебудування Командування ВМС ЗС України.

Тому, звісно, остаточне рішення буде за Командуванням ВМС ЗС України, але воно буде сформоване на підставі внесених пропозицій працівників конструкторського бюро, які, власне, розроблятимуть проєкт технічного завдання на модернізацію цих двох катерів.

Кореспондент АрміяInform
Читайте нас в Telegram
Ворог здійснив сім штурмів у напрямку плацдарму біля Кринок

Ворог здійснив сім штурмів у напрямку плацдарму біля Кринок

В операційній зоні Сил оборони півдня українські захисники відбили пʼять штурмів російських вйськ на Оріхівському напрямку і сім — на лівобережжі Дніпра.

Наталія Калмикова підбила підсумки тижня: Є важливі рішення в секторі безпеки та оборони держави

Наталія Калмикова підбила підсумки тижня: Є важливі рішення в секторі безпеки та оборони держави

Запровадження ґендерно чутливої мови, розширення рекрутингу і його перші результати, зміни в системі реабілітації.

Злочини рф проти нацбезпеки України: зафіксовано понад 17 тисяч випадків

Злочини рф проти нацбезпеки України: зафіксовано понад 17 тисяч випадків

З початку широкомасштабного вторгнення рф в Україну Офіс Генерального прокурора задокументував 17 107 злочинів проти національної безпеки. Також зареєстровано 130 442 воєнних злочини росії.

Влучила у приміщення і не здетонувала: рятувальники на Харківщині знищили КАБ-250

Влучила у приміщення і не здетонувала: рятувальники на Харківщині знищили КАБ-250

На Харківщині піротехнічні підрозділи знешкодили 250-кілограмову керовану авіабомбу, яка не здетонувала.

Сьогодні Палата представників США голосуватиме щодо допомоги Україні

Сьогодні Палата представників США голосуватиме щодо допомоги Україні

Сьогодні, 20 квітня, Палата представників Конгресу США має проголосувати за пакет допомоги на 95 мільярдів доларів для України, Ізраїлю й інших союзників США.

Потужний удар по Вовчанську: окупанти знищили цілий під’їзд у житловому будинку

Потужний удар по Вовчанську: окупанти знищили цілий під’їзд у житловому будинку

Сьогодні вранці 20 квітня російські військові завдали потужного удару по місту Вовчанськ Харківської області.

Захищаємо світ

00
00
00
ВАКАНСІЇ

Такелажник, вантажник

від 20000 до 20000 грн

Васищеве

Військова частина 3075 НГУ

Медична сестpа-анестезист, військовослужбовець

від 25000 до 125000 грн

Київ, Київська область

Розвідник-радист, радіотелеграфіст

від 20000 до 25000 грн

Київ

Військова частина А4682

Військовослужбовець ЗСУ

від 20100 до 120100 грн

Херсон

Старобільський РТЦК та СП

Начальник служби захисту інформації в автоматизованих системах

від 51000 до 51000 грн

Запоріжжя

79 окремий батальйон 102 ОБр Сил ТрО

Водій-слюсаp, військовослужбовець

від 25000 до 125000 грн

Київ, Київська область