ТЕМИ
#СОЦЗАХИСТ #ВТРАТИ ВОРОГА #LIFESTORY #ГУР ПЕРЕХОПЛЕННЯ

«Вірю, що колись кохана, син і двоє дочок пробачать, що так довго не був вдома»

Life story
Прочитаєте за: 2 хв. 18 Листопада 2020, 13:48

— Я на кухні чергую! Звісно, в тилу! Хто ж мене такого старого на передову візьме, — заспокоював сержант Павленко на позивний «Едісон» дружину, коли стояв під Дебальцевим у самій гущі подій… Коли вдома три дитини – не до чесності, аби не нервували!

Чоловік вірить, що одного разу кохана, син і двоє дочок обов’язково пробачать його за те, що він так довго не був удома… Адже це все заради них. І хоч нині сержант готується до «дембеля» переконаний, що довго вдома не просидить.

— Знову доведеться «відпрошуватись» у жінки, — жартує. — Та хіба вперше! Вже стільки разів думав, що з армією попрощаюсь і забуду фронтові будні, як страшний сон… Але як тільки побачу зведення штабу ООС, почитаю про обстріли, розізлюсь і знову повертаюсь до війська.

Нині «Едісон» — командир відділення в окремій механізованій бригаді. А починав службу у 2014-му в прикордонних військах. Каже, коли тоді бачив, як зухвало бойовики колонами переганяли техніку і шмалили з «Градів» із території Росії, його світ назавжди перевернувся.

— З прикордонниками я прослужив два роки. Це були непрості роки із постійними сутичками, провокаціями, ворожими вертольотами, які знищували нашу техніку, вбитими товаришами, — ділиться Едуард. —  Нас не раз накривали з території РФ так щільно, що і носа не було змоги висунути із бліндажа. Важко порахувати, скільки десятків нападів та обстрілів із території Росії ми зазнали… Деякі обстріли тривали по кілька годин. Ситуація на кордоні влітку 2014-го була справжньою зоною бойових дій.

Звільнившись, чоловік зовсім недовго пожив цивільним життям. Хіба всидиш вдома, коли в країні війна? Тож, перепочивши кілька місяців, підписав контракт із окремою механізованою бригадою.

— Світлодарська дуга, Дебальцеве… Чого тільки не було… Багато і трагічних ситуацій, і специфічного армійського гумору. За два роки в бригаді – вирішив, що все, вистачить, роки беруть своє, здоров’я підводить. Та знову перепочив, поспілкувався з друзями, що живуть у зовсім іншому вимірі, знову сказав собі «хто, як не я» і повернувся на передову…

Нині чоловік знову готується до «дембеля», ретельно стежить за тим, аби позиції були добре укріплені, максимально заглиблені, утеплені, аби дров хлопцям вистачило…

— Вже й не зарікаюсь… Відчуваю, що відпочинок знову триватиме недовго… Війна навчила не будувати планів на майбутнє.

Кореспондент АрміяInform
Читайте нас в Telegram
Сьогодні дефіциту електроенергії в Україні не прогнозується

Сьогодні дефіциту електроенергії в Україні не прогнозується

На поточну добу залучення аварійної допомоги з-за кордону не планується, обмежень для побутових та промислових споживачів (крім Харківщини та Кривого Рогу) не буде.

Міноборони України виграло в Верховному Суді у постачальника

Міноборони України виграло в Верховному Суді у постачальника

Верховний Суд підтвердив безпідставність та необґрунтованість позовних вимог комерційного товариства до Міноборони України про внесення змін до державного контракту в частині продовження строку поставки малого броньованого артилерійського катеру вартістю 209 млн грн.  

За добу внаслідок російських обстрілів 2 дітей загинуло і 2 поранено

За добу внаслідок російських обстрілів 2 дітей загинуло і 2 поранено

Всього внаслідок збройної агресії рф в Україні загинули 545 дітей.

Окупанти вдарили по терміналах у порті Південний

Окупанти вдарили по терміналах у порті Південний

Ракетний удар, який нанесено вчора по Одещині зруйнував місткості з агропродукцією, яка мала йти на експорт до країн Азії та Африки.

За минулу добу росіяни обстріляли 10 областей України

За минулу добу росіяни обстріляли 10 областей України

Усього були атаковані 97 населених пунктів та 83 об'єкти інфраструктури.

Культурний десант: Миколай Сєрга розповів АрміяInform про творчість, що зцілює поранені душі

Культурний десант: Миколай Сєрга розповів АрміяInform про творчість, що зцілює поранені душі

Від самого початку широкомасштабного вторгнення рф в Україну українців охопила хвиля як новітніх розробок та технологій на фронті, так і колосального прориву в культурі.

Захищаємо світ

00
00
00
ВАКАНСІЇ

Командир відділення радіоперешкод, ВОС 539. Війська РЕБ.

від 19000 до 120000 грн

Коломия, Івано-Франківська область

Військова служба за контрактом в ЗСУ

від 45000 до 110000 грн

Київ

Шевченкіський в м. Києві РТЦКтаСП

Радіотелеграфіст, військовослужбовець

від 25000 до 125000 грн

Київ, Київська область

Командир машини, військовослужбовець

від 25000 до 125000 грн

Одеса, Одеська область

Водій 39 зенітного ракетного полку

від 21000 до 51000 грн

Володимир, Волинська область

Технік, військовослужбовець | Військова частина А2166

від 26000 до 56000 грн

Львів, Львівська область